folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Askerlik Tecili Hakkında Bilgi (Lisans)



Askerlik Tecili Hakkında Bilgi (Lisans)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2006
    Erkek

    Merhaba arkadaslar .

    lisans mezunu olp askerliği benim gibi tecil ettirmek isteyenler için açtım konuyu.

    bugün hallettim çok şükür ağustos 2017 kadar tecilliyim :) .

    taze taze bilgilerimden aktarmak istedim çünkü gitmeden önce çok kafamda sorular vardı nasıl olur falan diye belki yardımcı olurum.

    sırayla gidim hepsini.

    önce normal şartlarda istenilen  belgeleri yazım.  

    Dİplomanın aslı  yada geçici mezuniyet belgesi ve   3 adet  fotokopileri    ve nüfüs cüzdanı .    bilmeyenler için söylim eskiden işte kayıtlı oldugun yerdeki şubeye gitmen falan gerekiyordu şimdi öyle bişeye gerek yok  size en yakın bi şubeye gidebiliyorsunuz.

    şimdi üsttekiler için bişey söylim ben hazırlıklı gittim diplopmadan  5 çektirdim 3 kullandılar  aynı şekilde kimliğinde öyle ama kullanmdılar kimliğinkini o ayrı.

    hatta fotoğraf bile götürdüm fakat orda kameradan çekiyorlar siz yine her ihtimale karşı yanınında 3-5 tane bulunudurun.

    benim diploma biraz büyüktü  A5 boyutunda fakat sizden istenilen A4 olacak  o yüzden diplomanızın boyu büyükse A4 seviyesine küçülttürün fotokopiyi.

    bunların dışında evrak olarak başka bişi istemediler.

    ben Büyükçekmece Askerlik şubesine gittim  ilk tavsiyem kesinlikle gidebildiğiniz en erken saatte gidin  7,30 da dikilin kapı önüne çünkü hem  çok sıra oluyo hemde çok ağır işliyor  ilk önce  avcılara gittim orası tam allahlık b.çekmece nıspeten daha iyi.

    ilk girdiğide bana 2 şertane dilekçe şeklinde form doldurttular  işte normal askere gideceklerle tikin varmı boyunu kilonu falan soran form fakat ben orda onlarla birlikte  tecil istiyorumu  işaretledim.

    sonra içeri girdim memura verdim evrakları kağıtta doldurduğum sorulardan aynısını sordu boyun kilon sigara falan  gibisinden sonra onlar bittikten sonra o ilk doldurduğum form üstüne kaşe damga falan vurup şube müdürüne imzalattım.

    sıra geldi muayneye  tecil ettireceklerdende muayne istiyorlar .

    o evraklar şu şekilde ( 2 ayrı formdan 2 şertane toplam 4  ve onlarla birlite 3 e  3 şekilde diploma fotokopisi .

    sonra aile hekiminize gidiyorsunuz ben tecil için muayne  olcam diyip muayne olmuyorsunuz :)  çünkü direk evrakları doldurdu askerliğe elverişlidir die :)  tabi doktor biliyordur ama yinede söylim üstünde göreceksiniz tabiplik falan yazan evrağı ondan 2 tane 

    imzalamsı lazm eksik olmasın.

    sonra o raporu alıp tekrar şubeye gidiyorsunuz  muayne oldum diyip evrakları verdikten sonra bu sefer  tecil kağıdınızı 3 nüsha çıktısını alıyorsunuz   2 sini diğer evraklarla birlikte tekrar şube müdürüne imzalatıyorsunuz.

    ve olay bitiyor   üstünde  sizi rahatlatan şu tarihe kadar askerlikle işlemi yoktur yazısını görüp mutlu olabilirsiniz :)

    tabi bu söylediklerimin yanında sabrınızıda götürmeyi unutmayın çünkü çok lazim olacak :)

    biraz uzun oldu biliyorum ama açık şekilde anlatmak istedim çünkü evrak işleri karışık oluyor   kafanıza takılan bişi varsa bildiğim kadarınıda cevaplayabilirim şimdiden kolay gelsin.

     


    Nev-i Şahsına Münhasır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Hocam üniversite bu sene bitti. 2 sene oto tecil gibi bir dalga duymuştum. Kendiliğinden tecil ediliyor mu? Manuel mi tecil ettirmeliyim yoksa?

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Homo
    literatur bunu yazdı

    Hocam üniversite bu sene bitti. 2 sene oto tecil gibi bir dalga duymuştum. Kendiliğinden tecil ediliyor mu? Manuel mi tecil ettirmeliyim yoksa?

    Hocam işini sağlama alıp gidip tecil ettir. Yine de bilgi almak istiyorsan telefon açıp tecil durumun hakkında bilgi alabiliyorsun. 

    Bunun dışında bu sağlık raporu uygulaması yeni mi geldi? Eskiden yoktu zannedersem böyle bişey?


    dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frq23
    frq23's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2010
    Erkek

    benim o tecil doluyor aralıkta. mersin üni uzaktan eğitim işletme yüksek lisansa kaydoldum bakalım dersler başlasın benimki tekrar tecillenir heralde


    YalnızAdam
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Şubat/2014
    Erkek

    bu sene aralık ayına kadar tecilli gözükürsünüz hee u zaman iyi gidim aralıkta yapım tecili 4 5 ay daha uzasın derseniz yanılırsınız mezuniyet tarihinden itibaren devereye giriyo yine Ben tecil yaptırdım 2 ay önce askerlik şubedeki teğmenin dedikleri bunlar

    aralık ayına kadar tecilli olduğunuzun garantisini verebilirim çünkü teğmen öyle dedi, aralıktan sonra kaçak gözükürsünüz haberiniz olsun

    edit bende 2017 kasım ayına kadar tecilliyim 2017 nin haziran ayında yine gidicem askerlik şubesine son evraklarıda halledip 2017 kasımda gidicem asGere 

    piiiranha9242 tarafından 30/Eyl/15 20:36 tarihinde düzenlenmiştir

    ..Morali hep bozuk olan insan..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muco
    muco's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ağustos/2015
    Erkek

    diplomayı a5 den a4 boyutuna nasıl küçülttün bro, a4>a5 ?  yanlış bilgilendirme olmasın , bu arada teşekkürler

    edit: meraklısına http://www.blogpare.com/genel/kagit-boyutlari-a3-a4-a5-a3.html

    muco tarafından 30/Eyl/15 21:41 tarihinde düzenlenmiştir

    Topluluk içinde verilen öğüt öğüt değil hakarettir. Hz Ali
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    walwo
    walwo's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2012
    Erkek

    eğer tecil bozdurup askere gitmek istiyorsanız da aynı işlemleri yapıyosunuz, bilginiz olsun :D


    Arkadaşa bakıp çıkıcam :|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Aralık/2010
    Erkek
    literatur bunu yazdı

    Hocam üniversite bu sene bitti. 2 sene oto tecil gibi bir dalga duymuştum. Kendiliğinden tecil ediliyor mu? Manuel mi tecil ettirmeliyim yoksa?

    Oto tecil varda bildirmen gerekiyor okul bitince, ben bi sene sonra gittim 100 lira para cezası çıktı sadece 


    Si vis pacem para bellum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    yaş kaç hocam ?
    29 yaş üstü tecilli olamaz diye biliyorum


    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabuyucu
    karabuyucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2012
    Erkek
    frq23 bunu yazdı

    benim o tecil doluyor aralıkta. mersin üni uzaktan eğitim işletme yüksek lisansa kaydoldum bakalım dersler başlasın benimki tekrar tecillenir heralde

    Hocam tecil etmeseler de böyle devam. Bildiğim kadarı ile gbt de çıkmıyor. Çıksa da polis iplemiyor. Sadece boyuna ceza giriyor işte.


    Ölüme ve karanlığa baktığımızda korktuğumuz şey bilinmezliktir, başka bir şey değil. Düşler dünyasına dalıp gerçek dünyayı yaşamayı unutmak doğru değildir, unutma bunu…
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2011
    Erkek

    Üniversite bittiğine, 2013 te benim gibi muayene olup tecil ettiren varsa kimlik hariç hiç bir evrak götürmeden tecili bozdurabilir.

    Ben geçen gün öyle yaptım. Evrek götürmedim çünkü önce muayeneye giderken götürmüştüm.

    Geçen bir arkadaşım söyledi o okulun yaptırdığı tecili bozdurmak için sağlık ocağından rapor felan almış, onlarla gitmiş şubeye de o benden (2013ten) daha sonra gitmişti şubeye.

    23 Ekim i bekliyorum. Kısa dönem işaretledim de artık kısa dönem mi yoksa uzun dönem mi ne çıkarsa. ( kısa yazdığın halde uzun da çıkabiliyormuş geçen askerdeki kuzenim söyledi )


    İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
Toplam Hit: 1636 Toplam Mesaj: 14
askerlik tecil