folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Asp De Db Deki Resim Yolunu .Asp Sayfasında İd Lere Göre Listelemek



Asp De Db Deki Resim Yolunu .Asp Sayfasında İd Lere Göre Listelemek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    arkadaşlar baya uraştım ama işin içinden çıkamadım şimdi normalde hani resim galerilerinde olur ya yüklenen resim asp dosyasında görükür işte ben onun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum yani mdb nin içinde yolunu belirttiğim resim dosyasının kayıtın id sine göre .asp sayfasında görünmesini istiyorum ve çok enteresandır bi türlü beceremedim yardımlarınızı bekliyorum..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    hani sıralama yapıyosun ya

    orada linke id i yazdıracaksın, mesela foxxly.asp?id=31

     

    sonra

    <%
    id=Request.QueryString("id")
    Set foxxly = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    sor = "Select * from tblTablon WHERE id=" & id & ""
    foxxly.Open sor,Sur,1,3
    %>

     

    bağlantısıyla id i okutcan

     

    sonramasına

    <%=foxxly("sutunadi")%>

    gibi yazıp id dekini yazdıracaksın  bukadar

    böylece 31. sıradaki verimizi çekmiş olduk bi dahaki örnekde 69 u kullancam :D 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    şimdi kardeş resim id li sayfada görünmicek sadece mdb tablosundaki id ile alakalı ordaki resmi asp sayfasında göstericek yaptım ama olmadı scripti sana yollasam bi bakı versen çok makbule geçer yaw

     

    ben veri tabanına böyle bağlandım sorun olurmu

    id=Request.QueryString("id")
    Veri_yolu = Server.MapPath("depo/deppo.mdb")
    Bcumle = "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};DBQ=" & Veri_yolu
    Set bag = Server.Createobject("ADODB.Connection")
    bag.Open (Bcumle)
    Set kset = bag.execute("SELECT * FROM deppo")

     

    sonrada

    <%= kset("resim") %> diye çağırdım ama gelmedi

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    daha açık yazarsan net bi cvp vericem de anlamadım (:

    Set kset = bag.execute("SELECT * FROM deppo id="&id)

    burdaki id= deppo daki kayıtların auto increment olan sütununa denk gelio &id olanda query stringle gelen id değeri 

     

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    http://img129.imageshack.us/img129/7328/41195623sq9.jpg
    burdaki resimdeki tablonun en sağ tarafına veri tabanına kaydettiğim yoldaki resmin her kayıt için o kayda ait resimi listelemek istiyorum nasıl yapabilirim

     

    ibosoft dediğinden bişe çakmadım desen kızarmnısın 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    ozaman şöle (tabi anladıysam)

    tabloya bağlanıyosun ya

     

    <%
    Set foxxly = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    sor = "Select * from tblTablon WHERE id=31
    foxxly.Open sor,Sur,1,3
    %>

    mesela böle yapıcan bununla 31. id deki resmi çekersin.

    resmi de

    <%=foxxly("sutunadi")%> böle çekicen 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek
    yawuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    http://img129.imageshack.us/img129/7328/41195623sq9.jpg
    burdaki resimdeki tablonun en sağ tarafına veri tabanına kaydettiğim yoldaki resmin her kayıt için o kayda ait resimi listelemek istiyorum nasıl yapabilirim

     

    ibosoft dediğinden bişe çakmadım desen kızarmnısın


    -----------------------------

    ya işte ilk verdiğim örnekteki gibi olucak , o yazıların neynen çekiyosun , id le değilmi aynı şey yazıların yanına bi de <%=foxxly("sutunadi")%> ile resmi çekiceksin

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    şimdi kardeş idnin otomatin dönmesi gerekli yani bu id nin her kayıtta o id ye ait resmi göstermesi gerekiyor ve ben <%=foxxly("sutunadi")%> olarak alınca gelmiyor resim gene
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    set rs=baglanti.execute("select id,resim from resimler order by id asc")

    if not rs.eof then

    do while not rs.eof

    ' <a href="/?id=<%=rs("id")%>"><%=rs("resim")%></a>

    rs.movenext : loop

    end if

    rs.close : set rs=nothing

    hayırlı müşteriler.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="5">
      <tr>
        <td><div align="center">M&uuml;&#351;teri ad&#305; </div></td>
        <td><div align="center">Yap&#305;lan &#304;&#351; </div></td>
        <td><div align="center">Tarih</div></td>
        <td><div align="center">Not</div></td>
        <td><div align="center">Resim</div></td>
      </tr>
    <%
    db_yolu="depo/deppo.mdb"

    Set baglanti=Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    baglanti.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath(""&db_yolu&"")

    set listele=baglanti.execute("select * from deppo")

    do while not deppo.eof
    %>

      <tr>
        <td><%=listele("musteri_adi")%></td>
        <td><%=listele("yapilan_is")%></td>
        <td><%=listele("tarih")%></td>
        <td><%=listele("not")%></td>
        <td><center><img src="<%=listele("resim")%>"></center></td>
      </tr>
    <%
    listele.movenext
    loop

    listele.Close
    Set listele = Nothing
    %>
    </table>
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    ya ibosoft son yazdığını yaptım ama birader bu sefer gene resim çıkmadı şimdi veri tabanında resim field ında resimin adresi refimg/1.jpg ama veri tabanının bulunduu klasörün bi üst dizininde ben başına ../ eklesemde eklemesemde bu resim gene çıkmadı :S
Toplam Hit: 1259 Toplam Mesaj: 15