Asp İle Bot ?
-
şimdi ben şöyle bir bot yapcam am hic bir fikrim bilgim yok
1.)benim siteye sitemaplarının adreslerini eklicekler bede bu botla site mapdaki tüm linkleri cekip veritabanına atıcam
2.) sitedeki <title></title> kodlarının arasındaki yazıyı veritabanına cekicem yane sitenin baslıgını
3.) sitenen meta tag anahtar kelimeri ve aciklamarını cekicem
4.)sitedeki diger tük yazıları vekicem ama html kodları encode edilmiş halde sırf sitedeki yazıları
bunu asp ile yapılır ama visual basic ilede yapılabilirmi hem asp hem visual basici acıklarsanız sevinirim
-
phpye geçmemdeki en büyük neden siteleri adam gibi indexleyememesi ve senin bahsettiğin olaydır.
-
hem asp hem vb derken :|
vb ne için :|
ayrıca hem bilgim yok diyosun hem bot yapacam diyosun =) bir tezatlık yokmu bu işte.
sana ufak bi öneri asptear denen bişey var onu yala yut. ozaman bişeyler öğrenmiş olursun ve bot yapmak içinde 1 adım atmış olursun.
kaynak sorarsan bkz : google.com
-
hocam yazılıo vb de yazdı arkadaş imdb den filmleri çekmek için bi demosu vardı bulursam pm den atarım linki.Asp de tek bildiğim rss le cekildigi ben su kodu kullanıyorum.
<%
Dim objXML
Dim objItemList
Dim objItem
Dim I
Set objXML = Server.CreateObject("MSXML2.FreeThreadedDOMDocument")
objXML.async = False
objXML.setProperty "ServerHTTPRequest", True
objXML.Load("http://www.ajansspor.com/rss/futbol.xml") ' ÇEKECEĞİN URL Yİ YAZ
If objXML.parseError.errorCode <> 0 Then
Response.Write "<strong>Hata:</strong> " & objXML.parseError.reason &"<br>"
Response.Write "<strong>Satır:</strong> " & objXML.parseError.line &"<br>"
Response.Write "<strong>Açıklama:</strong> " & Server.HTMLEncode(objXML.parseError.srcText) & vbCrLf
End If
Set objItemList = objXML.getElementsByTagName("item")
Set objXML = Nothing
For Each objItem In objItemList
i = 1
%>
<%
Response.Write "<b><font color=""red"">" & objItem.childNodes(0).text & "</font></b><br>" & vbCrLf
Response.Write "<b>" & objItem.childNodes(3).text & " </b><br>" & vbCrLf
%>
---------------------childNodes(0) --> burdaki değelerle oynarsan başlıgını acıklamasını tarihini falan cekersin
mesela " 0 " genellik başlık oluyor " 1 " ise aciklama " 2 " tarih , kategori veya url olabiliyor.
-
tmm yaz bişey demiyorum da vb ile yazıp napacan :)
-
regular expression desteği yok mu asp nin? regexp le rahat rahat ayıklarsın veriyi
-
Şimdi size şöyle diyim ben arama motoru yapıyorum elimde 2 adet server var asp ile tüm herseyi kodladım sırf site arama değil bir sürü arama özelliği var . google gibi harita özelliği var , şirket arama , cv , eleman arama bir sürü özelliği . İşte spider(bot yapıcam ) visual basic ile yazıp 2. serverda çalıştırımp eklenen siteleri dolaştırıcam.
-
arkinfes bunu yazdı:
-----------------------------
Şimdi size şöyle diyim ben arama motoru yapıyorum elimde 2 adet server var asp ile tüm herseyi kodladım sırf site arama değil bir sürü arama özelliği var . google gibi harita özelliği var , şirket arama , cv , eleman arama bir sürü özelliği . İşte spider(bot yapıcam ) visual basic ile yazıp 2. serverda çalıştırımp eklenen siteleri dolaştırıcam.
-----------------------------
asp ile bot ?
asp like araması?
vbulletin to webwiz ?
vbullentin hatası
ttnet hakkında soru
windows mobile 5.0 ?
forum dbsi hakkında ?
resim upload ?
sql server sorunu ?yapabileceğinden emin misin ?
-
şimdi aspde gerekli olan herşeyi biliyorum tahriabta sordugum sorular sadece daha emin olmak için ve takıldıgım yerler
responseleri , veritabanı baglantısı , keyıt eklemek , kayıt listelemek , güncellemek , silmek , aramak , if leri , seoyuda öğrendim , session , cookie ve bir sürü bilgi biliyorum
edüt= bu arada kodlama ( site bitti ) açık falan yok ancak sadece bot kaldı
-
arkinfes bunu yazdı:
-----------------------------şimdi aspde gerekli olan herşeyi biliyorum tahriabta sordugum sorular sadece daha emin olmak için ve takıldıgım yerler
responseleri , veritabanı baglantısı , keyıt eklemek , kayıt listelemek , güncellemek , silmek , aramak , if leri , seoyuda öğrendim , session , cookie ve bir sürü bilgi biliyorum
edüt= bu arada kodlama ( site bitti ) açık falan yok ancak sadece bot kaldı
-----------------------------biliyosun ve emin olmak için konu açtın yani öyle mi ?
hmmm..
-
emin olmak derken genelde aldıgım hatalardan dolayı actık mesela like aramasını biliyorum ama likeden baska veritabanında arama yaptırma yolu varmı diye sordum