Asp İle İlgili Sorlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

şimdi asp ile ilgi bir kaç sorum var

1-)Ben plesk panel kullanıyorum server bana ait plesk panel apisi ile asp kullanarak subdomain oluşturabilirmiyim bunu basit olarak nasıl yaparım

2*) biliyoesunu iisde web siteleri bolumu var orda pleskden xxx.domain.com diye subdomain açınca orda websiteleri bolumunde cıkar ben asp ile iisye ole subdomain kaydetmek istiyorum.

3-)Yada asp 404 ile subdomain yapmak istiyorum.

4-)Plesk panelden subdomain ekleyince bunun name serverlarını degistirebiliyoruz baska serverın name serverlerini ekleyebiliyoruz bende baska serverin name serverini ekleyince o serveri yonlenirken bir reklam acılsın istiyorum bunu pleskten ayarlamak mumkunmu

5-) Yada en iyisi asp ile subdomain dağıtma scripti varsa verirseniz sevinirim olmadı yonlendir.com scripti vardı linkleri hep kırık her yerde

Şimdiden tesekkurler

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

arkinfes bunu yazdı:
    -----------------------------

Linuxa geç wordpress mu kur.. vcard bileseniyle istediğin kadar blog dagıt..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    yaw aspdede wilcard ile yapılıo diyolar ama aps bu yönden çok eksik yaw 

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    Bunun için aspde compoment varmıdır acaba

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    ben bi ara yapmıştım serveri ilk açtığımda wildcard subdomain desteklemesi lazım mx kayıtlarında A olarak seçiyosun *.site.com olarak ekliyorsun. Sonra her türlü subdomainde bi sayfa var default plesk oraya bi asp sayfası atıyorsun request.servervariables ile falan kontrol ediyosun zor iş hocam vaz geç php server al htaccess ile basitçe yaparsın

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    wilcard işini ayarladım geriye sadece kod kısmı kaldı ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

wildcard işini nasıl ayarladın? özel ip gerekli windows serverda bunu yapabilmen için.. paylaşımlı ip ile yaptıysan nasıl yaptığını söyler misin?

kod kısmına gelecek olursam, Request.ServerVariables ile host ve yol adını almalısın. bunları splitle bölerek istediğin veriyi alabilirsin.. yani 404 de query alıp işlem yaptıracağına tüm adres satırını alıp ona göre yapıcan işlemi elimde vardı kod ancak bulamıyorum çok basit bişey Request.ServerVariables olayını araştır.

wildcardla yaptığın için zaten subdomaine ne girersen gir o subdomain var gibi gözükecektir.. ayrıyeten subdomain açma ayarlama işlemin olmayacak sen sadece Request.ServerVariables ile subdomain adını alıcaksın ona göre işlem yaptırcaksın pleskle panelle işin olmayacak asp ile kandıracaksın

:|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

Hocam server zaten benim serveri kiralarken 2 adet ip verdiler plesk panelde vardı bende *.dx.tc yaptım bide ipyi girdim o kadar mx kayıtlarını a olarak sectim

edüt= asp ile kandırıcam ama plesk panel apileri varmıs onlarlarda ekleniyormus subdomain zaten vaz gectim ondan wilcard ile yaptım kodlama bitmek üzere

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    anladım olayı onu bende yapıyorum ama marifet makinadaki hiç bir domaini ellemeden özel ip ile tek domaine yapabilmekte ona da çözüm bulamadım baya araştırdıydım neyse bakalım :/

:|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

rene yapmıştı bunu =)

bilimum kere sormuştum, oda bilimum kere cvp vermemişti. :|

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı:

rene yapmıştı bunu =)

bilimum kere sormuştum, oda bilimum kere cvp vermemişti. :|

Rene hocama bende sorum cevap verdi

dediki = Şu an çok işim var hocam

:D ama ben anladım yontemi

Toplam Hit: 2844 Toplam Mesaj: 29