ASP Mi PHP Kitabımı Almalıyım ?
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------@wasd
hacım öncelikle artık ben bir dil ögrenim her işi yapim devri kapandı ya web'e gidiceksin ya desktop ya mobil....Buda yetmez birde üstüne üstelik plartform ve veritabanına hedef kitlesine felanda yönelmek lazım yani programcı adam öyle sabahtan akşama kadar hem kod yazmalı hemde piyasayı insanları bilmelidir... Şimdi web gidicem dersen .net'e bakmanı şiddetle tavsiye ederim ha yok daha open source teknolojiler gidicem dersen rubyonrails python php'ye bakıcaksın...dilin işini sectikten sonra aynı esnada database kısmına şiddetle egilmen bir yandanda software tasarım modellerini ögrenmen lazım hani iş dili bilmeklede bitmiyor...... umarım anlamışsındır ;) ha benim tavsiyem windows için kur visual studioyu hem bir desktop programlamaya bakarsın hemde web ikisini sana beraber sunuyor kesmedimi php felan işte o zaman ögrenirsin...Birde not:Robot programlamak için illa PIC lazım degil ben javayla programladım şimdi .net denicem....kim sagda solda bu yanlış bilgileri veriyor bir yakalasam dövücem
-----------------------------Ya o kadar profesyonel istesem oracle ile php en tutulanlar nerdeyse :D visual studio 6 bide visual web developer 2005 express yüklü pcde hazır duruyo zaten :D asp,asp.net öğrenmeye kalkıştım birkaç kere ama olmadı işte,tekrar denicem ama :D robot mevzuuna gelincede biliyorum c#lada robot programlanıyo :) ama devre programlama olunca aklıma ilk PIC geliyo :D
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------@wasd
hacım öncelikle artık ben bir dil ögrenim her işi yapim devri kapandı ya web'e gidiceksin ya desktop ya mobil....Buda yetmez birde üstüne üstelik plartform ve veritabanına hedef kitlesine felanda yönelmek lazım yani programcı adam öyle sabahtan akşama kadar hem kod yazmalı hemde piyasayı insanları bilmelidir... Şimdi web gidicem dersen .net'e bakmanı şiddetle tavsiye ederim ha yok daha open source teknolojiler gidicem dersen rubyonrails python php'ye bakıcaksın...dilin işini sectikten sonra aynı esnada database kısmına şiddetle egilmen bir yandanda software tasarım modellerini ögrenmen lazım hani iş dili bilmeklede bitmiyor...... umarım anlamışsındır ;) ha benim tavsiyem windows için kur visual studioyu hem bir desktop programlamaya bakarsın hemde web ikisini sana beraber sunuyor kesmedimi php felan işte o zaman ögrenirsin...Birde not:Robot programlamak için illa PIC lazım degil ben javayla programladım şimdi .net denicem....kim sagda solda bu yanlış bilgileri veriyor bir yakalasam dövücem
-----------------------------
yani benim ilk olarak datebase i öğrenmem gerekiyor değilmi bunu hangi yollarla öğrenebilirm hee not bu arada arkadaşım ben amatörde olsa bi web sayfası yapabilirim :) grefik derdim yok az çok anlarım ......html bilirim :) unuttum gibi hazır kullana kullana şimdi ilk tavsiyen ne onu öğrenmek istiyorum ben
1. datebase öğren sonrada PHP mi öğren diyorsun bana yoksa başka bi şeymi
asp.net derken buda bi çeşit asp php tarzı bi şey değilmi bu konu hakkında bilgim yok ...
Asp php ye göre daha kolay eksiklikleri ne ama bilmiyorum ... sizlerden biri biliyorsa manyak minnettar kalacam
-
NeddLoyd bunu yazdı:
-----------------------------yani benim ilk olarak datebase i öğrenmem gerekiyor değilmi bunu hangi yollarla öğrenebilirm hee not bu arada arkadaşım ben amatörde olsa bi web sayfası yapabilirim :) grefik derdim yok az çok anlarım ......
html bilirim :) unuttum gibi hazır kullana kullana şimdi ilk tavsiyen ne onu öğrenmek istiyorum ben
1. datebase öğren sonrada PHP mi öğren diyorsun bana yoksa başka bi şeymi
asp.net derken buda bi çeşit asp php tarzı bi şey değilmi bu konu hakkında bilgim yok ...
Asp php ye göre daha kolay eksiklikleri ne ama bilmiyorum ... sizlerden biri biliyorsa manyak minnettar kalacam
asp microsofta baımlıdır ama phpyi her ortamda geliştirebilirsin ;) asp daha kolaydır ama tabi :D asp ile access yeter sana ilk başta,asp sarmazsa phpye geç direk.Asp.nete gelince,o aspnin biraz geliştirilmişi,daha fazla şey yapılabiliyo diye biliyom,aspye göre biraz daha kullanışlı sanırım.
-
asp.net'le aspnin yegane ortak yönü isimleridir asp.net aspdende phpdende çok daha ileri bir olaydır....Daha dogrusu .net teknolojisi javaya alternatif oldugundan cep telefonu web desktop robot herşeyde çalışıyor
-
sandman bunu yazdı:
asp.net'le aspnin yegane ortak yönü isimleridir asp.net aspdende phpdende çok daha ileri bir olaydır....Daha dogrusu .net teknolojisi javaya alternatif oldugundan cep telefonu web desktop robot herşeyde çalışıyor
-----------------------------Ya java cep için uygulama fln geliştirmek için kullanılıyo,pcde webde yada masaüstünde kullanılıyor,asp.net webde kullanılıyo,masaüstündede çalışıyodu sanırım ama cepte çalıştıını ilk defa duyuyom :| gzl bi dilmiş :D
-
ben anlamıyorum yani asp ı salla php geç asp.net dursun bi köşede filan
yani eğer bi dil benim ihtiyaçlarıma cevap veriyorsa en iyi dildir. ne biliyim sonuçta .net de bi dil asp ile .net arasında baya fark var bunu geçenlerde gördüm ama sonuçta asp ile yapılmayacak şey yoktur diye düşünüyorum. ve sana ASP üzerine çalışmanı tavsiye ediyorum (: sandman kızma sakın :)
tabi bu dediklerim web programlama için...
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------ben anlamıyorum yani asp ı salla php geç asp.net dursun bi köşede filan
yani eğer bi dil benim ihtiyaçlarıma cevap veriyorsa en iyi dildir. ne biliyim sonuçta .net de bi dil asp ile .net arasında baya fark var bunu geçenlerde gördüm ama sonuçta asp ile yapılmayacak şey yoktur diye düşünüyorum. ve sana ASP üzerine çalışmanı tavsiye ediyorum (: sandman kızma sakın :)
tabi bu dediklerim web programlama için...
-----------------------------Peki şurda üst sağdaki gibi bişey yapabilirmiyiz acaba? :D demin msn topluluğunda yakaladım seni hocam ama soramadım kaçtın gittin :P
-
asp üzerine çalıştım baya okudum baktım sadece vb script ile degil jscript ilede çalıştım felan microsoftun kendisinin geliştirmeye bıraktıgı bir dil..Benim bir çok ihtiyacımada cevap veremiyor..kod geliştirme konusunda da bence çok yavaş(belki uzmanlıgım olmadıgından)..Hani bugün yarın hebelek diye bir standart çıksa yeni bir protokol bulunsa şu olsa bu olsa asp bu konuda ne kadar uyum saglıyabilir....Php hala geliştiriliyor .net'e gelince adamlar utanmasalar benim içinde interface yazıcaklar peki asp abicim?Hani onun için sagda solda ekstralar yazılmıyormu yapanlar var ama bence boşuna caba....Hani bu mantıkta bakarsak Perl en iyi web dilidir Web nedir Text işlemek ve veritabanı..Perlün sadece 2000den fazla degişik text modulü var bu durumda perl en iyisimi?Ben asp işe yaramaz demiyorum ama gelecege yatırım yapmak lazım..Adam yeni başlıyor başlamışken php hatta bana kalsa .net'e başlamalı
-
sandman bunu yazdı:
asp üzerine çalıştım baya okudum baktım sadece vb script ile degil jscript ilede çalıştım felan microsoftun kendisinin geliştirmeye bıraktıgı bir dil..Benim bir çok ihtiyacımada cevap veremiyor..kod geliştirme konusunda da bence çok yavaş(belki uzmanlıgım olmadıgından)..Hani bugün yarın hebelek diye bir standart çıksa yeni bir protokol bulunsa şu olsa bu olsa asp bu konuda ne kadar uyum saglıyabilir....Php hala geliştiriliyor .net'e gelince adamlar utanmasalar benim içinde interface yazıcaklar peki asp abicim?Hani onun için sagda solda ekstralar yazılmıyormu yapanlar var ama bence boşuna caba....Hani bu mantıkta bakarsak Perl en iyi web dilidir Web nedir Text işlemek ve veritabanı..Perlün sadece 2000den fazla degişik text modulü var bu durumda perl en iyisimi?Ben asp işe yaramaz demiyorum ama gelecege yatırım yapmak lazım..Adam yeni başlıyor başlamışken php hatta bana kalsa .net'e başlamalı
-----------------------------Abi tmm geleceğe yönelim ama basitten başlamak gerekir,netten başlamak demek herhalta birden el atmak demek.Web programlamanında htmlden sora en kolayı asp :) daha sonra dierlerinede el atılır elbet,bnm gibi öyle uraşıpta boşa kürek çeken arkadaşlarımda vardı,en iisi aspdir webde başlangıç için,ama phpde olabilir o ayrı :) bu arada ne neysede bnm soruma cvp veren yokmu ya :D
-
bence ha .net ha php hiç farkı yok madem öyle diyorsun phpden başla.....üst sagda dedigin şey ne şu forum içinde gezmeyi saglayan barmı yaparsın birşey yok onda