Asp Öğrenemiyorum :/
-
Birkaç tane asp kitabı okudum bitirdim,fakat kitaplarda hep değişken tanımlama response write filan anlatmışlar bunları artık ezberledim fakat bir asp ziyaretçi defteri bile yapamıyorum.Örneğin bir üyelik scripti yazmak istiyorum hangi kodları kullancağımı bilmiyorum sessionlar filan kitaplarda çok basitçe anlatılmış asp nin detaylarına inilmemiş.Asp yi tam olarak nasıl öğrenebilirim.Elinde detaylı kaynak olan varsa paylaşabilirmi.
-
o zaman programlamacı olmayacaksın herkes olabilseydi iş yapan adam kalmazdı dünyada..çay getirende lazım :)
neyse sessionları cookie niyetine kullanacaksın.
üye girişi vesaire yapmayı dene html kodlarıyla request.form request.querystring nesnelerini dene bu konuda becerini iyice gelistir
ziyaretci defteri derken sqlli veya sqlsiz olarak 2'ye ayrılır.
en basit olarak bir mesaj gonder sayfası, bir mesaj gönderme işlemcisi , bir mesaj gosterme sayfası olarak yapacaksın.
mesaj gonderme sayfasından kastım html bir sayfadır <form action= kısmına işlemci sayfanın adresini yazacaksın.
mesaj göstermede ise select from tablename order by id desc kullanacaksın..
tabi bunlardan önce bir sql oluşturmanitabloları oluşturman ve config sayfası yazman gerekli..
oh bitti son.
-
Bak dostum alırsın eline örnekleri orada incelemeler yaparsın. Bunun içinde session, cookie, veritabanı kayıt girme, ekleme, silme vs işlemlerini bilmen gerek.
Bak mesela ben buraya yazı yazabildiğime göre tahribat beni tanıyor, neden peki tabi ki beni tanıması için geren koşulları oluşturmuş
Mesela üye var mı diye kontrol edelim
strad = request("ad") 'postalanan "ad" isimli değişkeni strad isimli değişkene verdik
strsifre = request("sifre") 'postalanan "sifre" isimli değişkeni strsifre isimli değişkene verdik
SET rs = server.createobject("adodb.recordset") 'sunucu üzerinde kayıt kümesi oluşturduk ve böylece veritabanındaki tabloya girebiliriz
rs.open "select * from üyelertablomuz where ad = "&strad&" and sifre = "&strsifre&"", db_bağlantımız, 1,3 'oluşturduğumuz nesne ile üyeler tablomuza bağlandık vebize gönderilen bilgilerin aynısından varmı kontrol edelim
if rs.eof then 'yani kayıt kümesi bitmişse yoksa anlamında
response.write "defol git böyle bir üye yok"
else 'koşulumuzun değili yani varsa
session("oley_giris_yaptim") = evet 'giriş için kendimizce koşul yaptık
end if 'koşulumuzu bitirelim
rs.close 'kayıt kümemizi kapatalım
set rs = nothing 'değerini hiçbirşey yaptık
olay bu. sayfalarda kişi girmiş mi diye bakmak için
if session("oley_giris_yaptim") = evet then 'bizim koşulumuz doğruysa
response.write "saygıdeğer beyefendiler uyanmışlar"
else
response.write "defol git benimi kandırıyon, giriş yap gel"
end if
al sana dersler felan baya birşey var
http://rapidshare.com/files/10665893/dersler.rar
şifresi ontedi yada teorik.net yada www.teorik.net
-
arkadaşım bence kitap okumakla öğrenilmiyor.biri sana kendi evindeymiş gibi sesli anlatması çok daha yararlı olacaktır.bunun için video lu eğititim lazım
birkaç site vereyim ben
www.kariyervideo.com cok iyidir
www.webhocam.com
http://www.netogretim.com/default.aspx
benden bu kadar
-
abicim niye kitaplarla öğrenmeye başlıyosun ki. direk örneklerle başla z.defteri indir enrede ne kullanmış dikkat et. zaten bi z.defteri 4 işlemin hepsini gösterir sana (ekleme silme düzenleme bağlanma) gerisini de zamanla öğrenirsin
-
Aslında blog gibi bişey yapmak istiyorum fakat başlangıç için baya zor :) hazırsite diye bir script var buna benzer bişey yapmak istiyorum admin paneli olsun, menüleri ayarlayım yazı filan ekleyim.....
-
affetmez bunu yazdı:
-----------------------------
Aslında blog gibi bişey yapmak istiyorum fakat başlangıç için baya zor :) hazırsite diye bir script var buna benzer bişey yapmak istiyorum admin paneli olsun, menüleri ayarlayım yazı filan ekleyim.....
-----------------------------Hacım sen bu site heyecanını yeni edinmişsin galiba, ilk başlarda emeklemeden çok büyük işler gelir insanın aklına
ama daha sonra işin içinde olunca pek fazla istemez canı. Bence sen bildiklerini küçük örneklerle pekiştirmeye çalış,
veritabanı olaylarına daha sonra gir.
Mesela
now() felan yaz
degisken = "ne var lan"
ikinci = degisken
sonuncumu = ikinci . Bu gibi değişken kullanma yolunu öğren aslında sonuncumu = "ne var lan" olur.
Ufaktan matematiksel işlemler yaptır. Benim sana tavsiem bu. Daha sonra veritabanı işlemlerine başlarsın.
-
www.tahribat.com :)
-
affetmez bunu yazdı:
-----------------------------
Birkaç tane asp kitabı okudum bitirdim,fakat kitaplarda hep değişken tanımlama response write filan anlatmışlar bunları artık ezberledim fakat bir asp ziyaretçi defteri bile yapamıyorum.Örneğin bir üyelik scripti yazmak istiyorum hangi kodları kullancağımı bilmiyorum sessionlar filan kitaplarda çok basitçe anlatılmış asp nin detaylarına inilmemiş.Asp yi tam olarak nasıl öğrenebilirim.Elinde detaylı kaynak olan varsa paylaşabilirmi.
-----------------------------sen algoritma bilmiyorsun...
asp değil :/
-
aynen ordan burdan çal cırp onları düzelt piyasaya ver once bi havalan :) kendine güvenin yerine gelsin ama sakın gözün kalkmasın :D sonra da nasıl yaptım bunu bende aklından hayal et ve tekrar yapmya calış yapamazsan korkma :) ugraşa ugraşa yapıcaksın eminim
-
:) kodları kendin incele webhocam.net görüntülü dersler var onları izle önce ! kesinlikle öğrenirsn www.asprehberi.net/ www.aspogren.net/ sitelerinde bak aspogren iyi bi site ;)