Asp Öğrenemiyorum :/

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek
    Birkaç tane asp kitabı okudum bitirdim,fakat kitaplarda hep değişken tanımlama response write filan anlatmışlar bunları artık ezberledim fakat bir asp ziyaretçi defteri bile yapamıyorum.Örneğin bir üyelik scripti yazmak istiyorum hangi kodları kullancağımı bilmiyorum sessionlar filan kitaplarda çok basitçe anlatılmış asp nin detaylarına inilmemiş.Asp yi tam olarak nasıl öğrenebilirim.Elinde detaylı kaynak olan varsa paylaşabilirmi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

o zaman programlamacı olmayacaksın herkes olabilseydi iş yapan adam kalmazdı dünyada..çay getirende lazım :)

neyse sessionları cookie niyetine kullanacaksın.

üye girişi vesaire yapmayı dene html kodlarıyla request.form request.querystring nesnelerini dene bu konuda becerini iyice gelistir

ziyaretci defteri derken sqlli veya sqlsiz olarak 2'ye ayrılır.

en basit olarak bir mesaj gonder sayfası, bir mesaj gönderme işlemcisi , bir mesaj gosterme sayfası olarak yapacaksın.

mesaj gonderme sayfasından kastım html bir sayfadır <form action= kısmına işlemci sayfanın adresini yazacaksın.

mesaj göstermede ise select from tablename order by id desc kullanacaksın..

tabi bunlardan önce bir sql oluşturmanitabloları oluşturman ve config sayfası yazman gerekli.. 

oh bitti son. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Bak dostum alırsın eline örnekleri orada incelemeler yaparsın. Bunun içinde session, cookie, veritabanı kayıt girme, ekleme, silme vs işlemlerini bilmen gerek.

Bak mesela ben buraya yazı yazabildiğime göre tahribat beni tanıyor, neden peki tabi ki beni tanıması için geren koşulları oluşturmuş

Mesela üye var mı diye kontrol edelim

strad = request("ad") 'postalanan "ad" isimli değişkeni strad  isimli değişkene verdik

strsifre = request("sifre") 'postalanan "sifre" isimli değişkeni strsifre  isimli değişkene verdik 

SET rs = server.createobject("adodb.recordset") 'sunucu üzerinde kayıt kümesi oluşturduk ve böylece veritabanındaki tabloya girebiliriz

rs.open "select * from üyelertablomuz where ad = "&strad&" and sifre = "&strsifre&"", db_bağlantımız, 1,3 'oluşturduğumuz nesne ile üyeler tablomuza bağlandık vebize gönderilen bilgilerin aynısından varmı kontrol edelim

if rs.eof then 'yani kayıt kümesi bitmişse yoksa anlamında

response.write "defol git böyle bir üye yok" 

else 'koşulumuzun değili yani varsa

session("oley_giris_yaptim") = evet 'giriş için kendimizce koşul yaptık

end if 'koşulumuzu bitirelim

rs.close 'kayıt kümemizi kapatalım

set rs = nothing  'değerini hiçbirşey yaptık

olay bu. sayfalarda kişi girmiş mi diye bakmak için 

if session("oley_giris_yaptim") = evet then 'bizim koşulumuz doğruysa

response.write "saygıdeğer beyefendiler uyanmışlar"

else

response.write "defol git benimi kandırıyon, giriş yap gel"

end if 

al sana dersler felan baya birşey var

http://rapidshare.com/files/10665893/dersler.rar

şifresi ontedi  yada teorik.net  yada www.teorik.net 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

arkadaşım bence kitap okumakla öğrenilmiyor.biri sana kendi evindeymiş gibi sesli anlatması çok daha yararlı olacaktır.bunun için video lu eğititim lazım

birkaç site vereyim ben

www.kariyervideo.com cok iyidir

www.webhocam.com

http://www.netogretim.com/default.aspx

benden bu kadar 

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    abicim niye kitaplarla öğrenmeye başlıyosun ki. direk örneklerle başla z.defteri indir enrede ne kullanmış dikkat et. zaten bi z.defteri 4 işlemin hepsini gösterir sana (ekleme silme düzenleme bağlanma) gerisini de zamanla öğrenirsin

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    affetmez
    affetmez's avatar
    Erkek
    Aslında blog gibi bişey yapmak istiyorum fakat başlangıç için baya zor :) hazırsite diye bir script var buna benzer bişey yapmak istiyorum admin paneli olsun, menüleri ayarlayım yazı filan ekleyim.....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

affetmez bunu yazdı:
    -----------------------------
    Aslında blog gibi bişey yapmak istiyorum fakat başlangıç için baya zor :) hazırsite diye bir script var buna benzer bişey yapmak istiyorum admin paneli olsun, menüleri ayarlayım yazı filan ekleyim.....

Hacım sen bu site heyecanını yeni edinmişsin galiba, ilk başlarda emeklemeden çok büyük işler gelir insanın aklına

ama daha sonra işin içinde olunca pek fazla istemez canı. Bence sen bildiklerini küçük örneklerle pekiştirmeye çalış, 

veritabanı olaylarına daha sonra gir.

Mesela

now() felan yaz

degisken = "ne var lan"

ikinci = degisken

sonuncumu = ikinci   . Bu gibi değişken kullanma yolunu öğren aslında  sonuncumu = "ne var lan"  olur.

Ufaktan matematiksel işlemler yaptır. Benim sana tavsiem bu. Daha sonra veritabanı işlemlerine başlarsın.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    www.tahribat.com :)

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirhot
    sirhot's avatar
    Erkek

affetmez bunu yazdı:
    Birkaç tane asp kitabı okudum bitirdim,fakat kitaplarda hep değişken tanımlama response write filan anlatmışlar bunları artık ezberledim fakat bir asp ziyaretçi defteri bile yapamıyorum.Örneğin bir üyelik scripti yazmak istiyorum hangi kodları kullancağımı bilmiyorum sessionlar filan kitaplarda çok basitçe anlatılmış asp nin detaylarına inilmemiş.Asp yi tam olarak nasıl öğrenebilirim.Elinde detaylı kaynak olan varsa paylaşabilirmi.

sen algoritma bilmiyorsun...

asp değil :/ 

#darkedition.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    aynen ordan burdan çal cırp onları düzelt piyasaya ver once bi havalan :) kendine güvenin yerine gelsin ama sakın gözün kalkmasın :D sonra da nasıl yaptım bunu bende aklından hayal et ve tekrar yapmya calış yapamazsan korkma :) ugraşa ugraşa yapıcaksın eminim

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek
    :) kodları kendin incele webhocam.net görüntülü dersler var onları izle önce ! kesinlikle öğrenirsn www.asprehberi.net/ www.aspogren.net/  sitelerinde bak aspogren iyi bi site ;)
Toplam Hit: 2185 Toplam Mesaj: 15