folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Asp Php Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Asp Php Nedir ? Ne İşe Yarar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

seneye öss ye giricem. pc müh istiorum onun içinde itü nün kampüsüne gittim orda pc müh bölümünde laboratuarları gezdim derse girdim, asistanlardan bilgi aldım. bi asistana sordum kendimi geliştirmek istiorum ne önerirsiniz diye oda bana asp yada php öğrenebilirsin dedi. biraz araştırdım ama ne biliyim pek bişi anlamadım. web sitesi için programlama dilleriymiş galiba bi bunu anlayabildim. bu konuda bana biraz açıklama yapabilecek birileri var mı :S

der die das
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    öncelikle pc mühendisligi degil bilgisayar mühendisligi bunu ögren bence.Asp ve Php web temelli programlama dilleridir.Normal bir dilin aksine istemci her sayfayı çagırdıgında web server'ı tarafından derlenir.Normal dillerden aslında daha basit bulurum.Benim sana önerim Php ile başlamandır.Asp hem eskidi hemde php'nin gerisinde kaldı.Bir alternatif C#'ıda öneriyorum

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

hoca bence senin için şuan önemli olan asp veya php değil, öss.

edit: şahsen benim öyle, hiçbişiye girişmedim ama pcde 2 ayrı görsel php eğitimi var, güler misin ağlar mısın :)

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

hızlı ve kısa olsun diye pc müh yazdım ama haklısın Bilgisayar mühendisliği...

peki bunları öğrenmeye nasıl başlayabilirim. bi program yüklemem gerekiyor mu yada bunu öğrenmen için şu konuda altyapın olmalı diyebileceğiniz birşey var mı ?

edit: haklısın öss ön planda ama arada(haftada 3-5 saat max :S ) pc yi açtığımda uğraşabileceğim birşey değilmi ?

der die das
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stevie
    Stevie's avatar
    Erkek
    madrew bunu yazdı:
    -----------------------------

hızlı ve kısa olsun diye pc müh yazdım ama haklısın Bilgisayar mühendisliği...

peki bunları öğrenmeye nasıl başlayabilirim. bi program yüklemem gerekiyor mu yada bunu öğrenmen için şu konuda altyapın olmalı diyebileceğiniz birşey var mı ?

edit: haklısın öss ön planda ama arada(haftada 3-5 saat max :S ) pc yi açtığımda uğraşabileceğim birşey değilmi ?

Öncelikle Html öğrenmen gerekir. Daha sonra php veya asp'ye geçiş yapabilirsin.

Forumda birçok görsel eğitim seti mevcut onları araştır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek
    sen öss yi bi kazanda ondan sonrasını o zaman düşünürsün ha illaki ufaktan öğreneyim diyorsan google da php yada asp ekitapları var kitapcılardada satılıyor birsürü döküman var oralardan başlıyabilirsin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek
    en iyisi görsel eğitim cdleri gözüküyor...

der die das
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    herhangi bir dile başlamadan önce, en basit yoluyla programlama mantığını öğrenmeye bak. genelde görsel eğitim setlerinde bir programlama dili anlatılırken ilk önce mantık anlatılır. html sayfa tasarımında sana yardımcı olur ama html ile dynamic bi web sayfası kodlayamazsın. bunun için sana önerim asp bana basit gelir onunla başla derim. temeli attıktan sonra php ye flanda geçersin zaten. yani asp ile basit örnekler yaparsın hangi fonksiyon nerede kullanılır bunu öğrenirsin. sonra diğer geçtiğin dildeki karşılıklarını öğrenirsin. asp görsel eğitim seti vardı sitede 5 partlık. indir. gerçekten çok güzel hazırlanmış. yani bilgisayar kullanmayı bilmeyen adam otursun asp öğrenmeden kalkarsa adam değilim :D o derece yani :D

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sizce bilgisayarla ilgili proğramlama dillerini bilmeden bilgisayar mühendisliğine gitsen bişeler olur mu öğrenir miyim yoksa boşa mı gitmiş olurum? :D.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kalekule
    kalekule's avatar
    Erkek
    f1kr3t bunu yazdı:
    herhangi bir dile başlamadan önce, en basit yoluyla programlama mantığını öğrenmeye bak. genelde görsel eğitim setlerinde bir programlama dili anlatılırken ilk önce mantık anlatılır. html sayfa tasarımında sana yardımcı olur ama html ile dynamic bi web sayfası kodlayamazsın. bunun için sana önerim asp bana basit gelir onunla başla derim. temeli attıktan sonra php ye flanda geçersin zaten. yani asp ile basit örnekler yaparsın hangi fonksiyon nerede kullanılır bunu öğrenirsin. sonra diğer geçtiğin dildeki karşılıklarını öğrenirsin. asp görsel eğitim seti vardı sitede 5 partlık. indir. gerçekten çok güzel hazırlanmış. yani bilgisayar kullanmayı bilmeyen adam otursun asp öğrenmeden kalkarsa adam değilim :D o derece yani :D
    Hoca nerde senin dediğin videolar bi link verebilecen mi?Arattırdım ama bulmadım.Adammısın değilmisin öğrenelim :D

Nebula
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=63802

@sirpence

hocam proğram deil program olcak. yanlış anlama sadece düzeltmek istedim. ayrıca üniversitede sıfırdan öğretiyolar diye biliyorum. ama onların öğrettikleriyle kalmamak gerek. ne kadar kendini geliştirirsen o kadar iyi. programlamayı sevmen lazım :) 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
Toplam Hit: 1779 Toplam Mesaj: 12