Asp Php Nedir ? Ne İşe Yarar ?
-
seneye öss ye giricem. pc müh istiorum onun içinde itü nün kampüsüne gittim orda pc müh bölümünde laboratuarları gezdim derse girdim, asistanlardan bilgi aldım. bi asistana sordum kendimi geliştirmek istiorum ne önerirsiniz diye oda bana asp yada php öğrenebilirsin dedi. biraz araştırdım ama ne biliyim pek bişi anlamadım. web sitesi için programlama dilleriymiş galiba bi bunu anlayabildim. bu konuda bana biraz açıklama yapabilecek birileri var mı :S
-
öncelikle pc mühendisligi degil bilgisayar mühendisligi bunu ögren bence.Asp ve Php web temelli programlama dilleridir.Normal bir dilin aksine istemci her sayfayı çagırdıgında web server'ı tarafından derlenir.Normal dillerden aslında daha basit bulurum.Benim sana önerim Php ile başlamandır.Asp hem eskidi hemde php'nin gerisinde kaldı.Bir alternatif C#'ıda öneriyorum
-
hoca bence senin için şuan önemli olan asp veya php değil, öss.
edit: şahsen benim öyle, hiçbişiye girişmedim ama pcde 2 ayrı görsel php eğitimi var, güler misin ağlar mısın :)
-
hızlı ve kısa olsun diye pc müh yazdım ama haklısın Bilgisayar mühendisliği...
peki bunları öğrenmeye nasıl başlayabilirim. bi program yüklemem gerekiyor mu yada bunu öğrenmen için şu konuda altyapın olmalı diyebileceğiniz birşey var mı ?
edit: haklısın öss ön planda ama arada(haftada 3-5 saat max :S ) pc yi açtığımda uğraşabileceğim birşey değilmi ?
-
madrew bunu yazdı:
-----------------------------hızlı ve kısa olsun diye pc müh yazdım ama haklısın Bilgisayar mühendisliği...
peki bunları öğrenmeye nasıl başlayabilirim. bi program yüklemem gerekiyor mu yada bunu öğrenmen için şu konuda altyapın olmalı diyebileceğiniz birşey var mı ?
edit: haklısın öss ön planda ama arada(haftada 3-5 saat max :S ) pc yi açtığımda uğraşabileceğim birşey değilmi ?
-----------------------------
Öncelikle Html öğrenmen gerekir. Daha sonra php veya asp'ye geçiş yapabilirsin.Forumda birçok görsel eğitim seti mevcut onları araştır.
-
sen öss yi bi kazanda ondan sonrasını o zaman düşünürsün ha illaki ufaktan öğreneyim diyorsan google da php yada asp ekitapları var kitapcılardada satılıyor birsürü döküman var oralardan başlıyabilirsin
-
en iyisi görsel eğitim cdleri gözüküyor...
-
herhangi bir dile başlamadan önce, en basit yoluyla programlama mantığını öğrenmeye bak. genelde görsel eğitim setlerinde bir programlama dili anlatılırken ilk önce mantık anlatılır. html sayfa tasarımında sana yardımcı olur ama html ile dynamic bi web sayfası kodlayamazsın. bunun için sana önerim asp bana basit gelir onunla başla derim. temeli attıktan sonra php ye flanda geçersin zaten. yani asp ile basit örnekler yaparsın hangi fonksiyon nerede kullanılır bunu öğrenirsin. sonra diğer geçtiğin dildeki karşılıklarını öğrenirsin. asp görsel eğitim seti vardı sitede 5 partlık. indir. gerçekten çok güzel hazırlanmış. yani bilgisayar kullanmayı bilmeyen adam otursun asp öğrenmeden kalkarsa adam değilim :D o derece yani :D
-
sizce bilgisayarla ilgili proğramlama dillerini bilmeden bilgisayar mühendisliğine gitsen bişeler olur mu öğrenir miyim yoksa boşa mı gitmiş olurum? :D.
-
f1kr3t bunu yazdı:
herhangi bir dile başlamadan önce, en basit yoluyla programlama mantığını öğrenmeye bak. genelde görsel eğitim setlerinde bir programlama dili anlatılırken ilk önce mantık anlatılır. html sayfa tasarımında sana yardımcı olur ama html ile dynamic bi web sayfası kodlayamazsın. bunun için sana önerim asp bana basit gelir onunla başla derim. temeli attıktan sonra php ye flanda geçersin zaten. yani asp ile basit örnekler yaparsın hangi fonksiyon nerede kullanılır bunu öğrenirsin. sonra diğer geçtiğin dildeki karşılıklarını öğrenirsin. asp görsel eğitim seti vardı sitede 5 partlık. indir. gerçekten çok güzel hazırlanmış. yani bilgisayar kullanmayı bilmeyen adam otursun asp öğrenmeden kalkarsa adam değilim :D o derece yani :D
Hoca nerde senin dediğin videolar bi link verebilecen mi?Arattırdım ama bulmadım.Adammısın değilmisin öğrenelim :D -
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=63802
@sirpence
hocam proğram deil program olcak. yanlış anlama sadece düzeltmek istedim. ayrıca üniversitede sıfırdan öğretiyolar diye biliyorum. ama onların öğrettikleriyle kalmamak gerek. ne kadar kendini geliştirirsen o kadar iyi. programlamayı sevmen lazım :)