Asp Sonsuz Döngü ?
-
Aspde sonsuz döngü örneği arıyorum.. ama sonsuz döngüye gircek sonlanmayacak.
geçen bi yerden host aldık adamlar 1 saate kalmadan kodlarınızda hata var sonsuz döngüye giriyor düzeltin öyle gelin diye mail atmışlar ve siteyi kapamışlar..
sonsuz döngü ne mq!? .. deli oldum.. sonsuz döngü örneği verebilcek var mı ?
-
Asp çok iyi bilmem ama mesela şudur
while a=1
a=1Loopu başa al.....
burda abicim a her zaman 1 olucagı için sonsuza dek çalışır birde benim bir hatam ben veri tabanından resoldset çekerken movenext dememiştim burdada pc kafayı yiyordu
-
sonsuz döngü hostun amk yar vallaha serverdaki butun siteleri kasar ondan kapatmıslardır asp yok bende phpciyim ben sonsuz döngu: yaratmıs oldugun kosulun bir şekildesonlanmamasıdır.. kosul alır basını gider..orn herhangi bir veri gurubunu sayfaya basarken olur bu genellikle...sen yappmıs oldugun kosulda.. bir değişken belirlersin ($i) bu değişene bir değer aktarır.. ve kullanacagın değişken ile($veri) kıyaslama yaparsın sonra kıyaslamadan sonra ($i++) değişkeni bir artıtırsın burada eğer $veri ile $i arasındaki kosul önemlidir $i=100 ise $veri=10 ise ($i=$veri) gibi bir kosul koyarsan
hostun amk kayar zaten $i++ ile sayıyı her defasında bir artıtırısın yani hiç bir zaman sonuclanamayacak bir durum meydan gelir..,
asp de mantık bu olması gerekir herhalde umarım yani:S
-
ya test ettiğimde pcde hiç bi donma kasılma yok.. hiçbi sayfada.. yaptığım loopların hepsine do while vs eklemişimdir yani ne kadar kayıt varsa o kadar döner..
anlayamadım bu sonsuz döngü işini.. tamam başa sardırıyor ok orasını anladıkta :D zaten db de ne kadar kayıt var ona göre sardırma yapıyo o kadarını sıralıyor
-
bahsettigi dongu zannedersem bi for degilde if dongusunden kaynaklanmis olsa gerek. ya if sonucunda bi case cagirmis ve bu case de ayni if e gidiyor ve ceviriyor.
dedigin seyde imkansiz arkadasim.. sonlanmayan sonsuz dongu diye bisey olamaz!
script timeout diye birsey var. bununda limiti bellidir 1 ay donse sonunda timeout olacagindan yine biter.
zaten while eklemezsende donmez. donguye girmez o kod calismaz. for next le yaparsin ayrica yaptigin loop lara do ekleyemezsin do lara loop eklersin. do yu yazmasan do olmadan loop diye bir hata verir. bazende dondurdugun yer yanlis olursa do olmasina ragmen bu hatayi verir. ornegin bi td tr tagini cevirirken loop u tr ve td arasina yazarsan o kodda yine hata verecektir.
-
Güzel Bahane bulmuşlar o kadar....
-
jehovah bunu yazdı:
-----------------------------bahsettigi dongu zannedersem bi for degilde if dongusunden kaynaklanmis olsa gerek. ya if sonucunda bi case cagirmis ve bu case de ayni if e gidiyor ve ceviriyor.
dedigin seyde imkansiz arkadasim.. sonlanmayan sonsuz dongu diye bisey olamaz!
script timeout diye birsey var. bununda limiti bellidir 1 ay donse sonunda timeout olacagindan yine biter.
zaten while eklemezsende donmez. donguye girmez o kod calismaz. for next le yaparsin ayrica yaptigin loop lara do ekleyemezsin do lara loop eklersin. do yu yazmasan do olmadan loop diye bir hata verir. bazende dondurdugun yer yanlis olursa do olmasina ragmen bu hatayi verir. ornegin bi td tr tagini cevirirken loop u tr ve td arasina yazarsan o kodda yine hata verecektir.
-----------------------------evet dediklerini aynen biliyorum da yanlış anlattım o öfkeyle neyse sağol bilgiler için tazelenmiş oldum :D
yalnız dediğim gibi scriptte sorun yok.. rene abünün dediği gibi sanırım güzel bi bahane :)
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Güzel Bahane bulmuşlar o kadar....
-----------------------------+1
puahah saçmalığa bak bak amk ya harbiden güzel bahane :D ne alakasıvar sonsuz döngü ile saçmalıyorlar hacı.
-
bakal hostun kapalı değilse boş durma
global.asa hazırla bitane. ve bitanede mp3 gibi bisey at hostuna
sub Application_OnStart
application("hedehodo")=now()
if application("hedehodo") = now() then
server.execute (mp3.mp3)
end if
end sub
böle bisi düzenle sonsuz döngüyü görsün :)
moda girmiş rakcı gibi senin mp3ten veri istesin dursun:I
-
ancak global.asa gibi biseyde hata yapmıs olasın ki sonsuz döngü dediisey hosta zarar versin çalışmaz kılsın.
onun haricinde ziyaretçi tarafından çalıştırılmayan bi sayfa istedigi döngüye girsin
yani en basitinden default.asp sayfasının içine response.redirect default.asp yaz ve sayfayı çalıştır.
veya
muhaha= session.sessionid*session.sessionid*session.sessionid*session.sessionid*session.sessionid
for i=1 to muhaha
herhangi bir veri tabanı islemi..
next
do loop vsvs = service unavailable heralde =)
..
anlatabiliyormuyum.
sonuc olarak.
adamlar olayı cok bilmiyor . seninde bilmediini sandılar . teshis koyamayandoktorun hastadan cok latince kelime bildiinden yola cıkıp sana bisi salladılar.
bahane iste
-
global.asadan kaynaklanmıyosa sorun istediği döngüye girsin. Ayrıca Script Timeout gibi bir özellik var aspde. Adamlar uydurmuş.
-
hostunun sahibini tanimam ama su var. eger if kullaniyorsan mecburen bunlara katlanacaksin. yaptigin ufak bi hata bi eof kontrolu yapmaman bile sonsuz cevirebilir. ve asp ye bu aralar birseyler oluyor zaten localde calisip hostta farkli calismalar falan. yani localde yaptiginin hostuna uyma ihtimali %70 dir. onu hosta attiktan sonra muhakkak tekrar kontrol etmen gerek. he bahanesi o olabilir. ama haklida bi bahane olur. onun harici hic bi hosting firmasi yayini durdurmaz. ayni hostu mynetten al mynette durduracaktir. senin sonsuz dongu dedigin her donusunde sql servere ve dolayisiyla ramlere + islemciye asiri yuk verecektir. zaten normalde calisirken bile asiri yukleniyor. he birde islemci amd ise ozaman isinmasi daha cabuk olur cunku amd intel e gore daha yuksek sicaklikta calisir. ne olursa olsun intelde amd de olsa yayinini kesin kez bir sonsuz dongude durdururlar.asiri yuklenme ve kendi kendini reboot edebilme ihtimali hatta ramler kingston olsada yanmaz densede yanma ihtimali. kendini onlarin yerine koy.. aldigin 3 kurus icin riske atarmiydin? onun haricindede yayinini durdurdugunda eline ne gecer? cikari ne olur? hic..
Düzenleme: sonsuz dongunun serveri etkilemesi icin illaki bir application nesnesinde donmesi gerekmez. sunucuda bulunan her dosya calistiginda sunucu bunun icin zaman harcar guc harcar. bi mysql e 1.000.000 bağlantı yap ve ve bunu sonsuza gotur bakalim neler oluyor. default.asp yi surekli refresh ederek belki db baglantisi yaptigin bi kod kadar zarar vermezsin ama bw'den harcarsin ve sonucta istemci tarafinda gorunen seyin calismasi sunucu tarafli. yani malumunuz asp sunucu taraflidir. localhostunun anasayfasını aç ve o anda hdd ledlerine dikkat et. hareketlenme olacaktir buda hdd nin yani sunucunun yuke maruz kaldigini(calistigini) gosterir.