Asp Sonsuz Kategori Alt Kategori
-
Arkadaşlar merhaba internette yaptığım araştırmalar sonucunda hiçbirşey anlayamadım aslında benım sadece kategori ve alt kategori ye ihtiyacım var ama anladıgım kadarıyla bu sonsuz kategorileme sisteminde herkesin sıkıntısı var hem ben öğrenmiş olayım hemde diğer arkadaşlardanda eminim işine yarayacak olanlar vardır.
Şimdiden teşekkur ederim
-
Altın altını yapmak ve sınırsızca yapmak biraz zor ve sıkıcı iştir. Ama normal kategorinin altını yapmak basit. Üst kategori açtır. Onun idsiyle alt kategori açtır. Üst kategorinin alt sütunu 0, alt kategorinin alt sütunu diğerinin idsi olsun umarım anlatabilmişimdir.
-
tolgasen bunu yazdı:
-----------------------------
Altın altını yapmak ve sınırsızca yapmak biraz zor ve sıkıcı iştir. Ama normal kategorinin altını yapmak basit. Üst kategori açtır. Onun idsiyle alt kategori açtır. Üst kategorinin alt sütunu 0, alt kategorinin alt sütunu diğerinin idsi olsun umarım anlatabilmişimdir.
-----------------------------zor iş mi ?
gayet basit
ustkategoriID diye bir kolon ekle, bu menu idsi alsın. daha anlaşılır anlatırsak.
ID, menuAdi,UstMenuID
şimdi örnek kayıtlar girelim.
1,beyaz eşya,null
2,televizyon,1
3,plazma,2
4,lcd,2
diye gider, umarım anlatabilmişimdir.internette rahat bulursun örneğini, sonsuz ağaç yapısı diye aratırsan.
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------tolgasen bunu yazdı:
gayet basit
ustkategoriID diye bir kolon ekle, bu menu idsi alsın. daha anlaşılır anlatırsak.
ID, menuAdi,UstMenuID
1,beyaz eşya,null
2,televizyon,1
3,plazma,2
4,lcd,2
diye gider, umarım anlatabilmişimdir.internette rahat bulursun örneğini, sonsuz ağaç yapısı diye aratırsan.
yapmak problem değil en üstten 2.yi sil diğer altta kalan 5 taneyi nasıl yapıcaksın?yada bunu sıralatma kodunu yaz
veritabanına girdirmek sorun değil.
ben kendimce yapmıştım. idleri 0.0.0.1 veya 0.4.2.6 diye götürdüm öyle sonuca ulaşmıştım
-
tolgasen bunu yazdı:
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------tolgasen bunu yazdı:
gayet basit
ID, menuAdi,UstMenuID
1,beyaz eşya,null
2,televizyon,1
3,plazma,2
4,lcd,2
yapmak problem değil en üstten 2.yi sil diğer altta kalan 5 taneyi nasıl yapıcaksın?yada bunu sıralatma kodunu yaz
veritabanına girdirmek sorun değil.
ben kendimce yapmıştım. idleri 0.0.0.1 veya 0.4.2.6 diye götürdüm öyle sonuca ulaşmıştım
-----------------------------sildirmekte dünyanın en basit işi nesinde zorlandın ? önce alt menuleri temizlersin,sonra sileceğini silersin.
getirme için ise recursive metot yöntemini kullanabiliriz. bir araştır istersen recursive metotları :)
-
kategori alt kategori olaynda aslında sıkıntım sql sorgusunda arkadaşlar
kategori
katid : otomatik sayı
kategoriadi : not
alt kategori
altkatid : otomatik sayi
ustkatid : sayı
ustkatadi : not
veriler
veri_id : otomatiksayi
veriana_katid : sayı
veri_altkatid : sayı
veri_anakatadi : not
veri_altkatadi : not
Böyle bir access veri tabloları dusundum sızce bır yanlısım varmı
-
SharpShooter bunu yazdı:
televizyon --> ana kategoriplazma --> televizyonun altı
|--> beyaz --> 14', 17' 19' 30'
|--> Siyah
|--> yeşillcd --> televizyonun altı
|--> hd
|--> full hd
|--> turk malıflat --> televizyonun altı
|--> beyaz
|--> Siyah
|--> yeşilbuyuk --> televizyonun altı
|--> bdf
|--> dsfyfsh
|--> yfdsfsflkucuk --> televizyonun altı
|--> jyf
|--> hdtrgdf
|--> grgdlgibi altları ayırda ayır. Sürekli altın altına farklı farklı şeyler eklenicek. Sonra üstten biri silinince altın altılarının altları temizlenicek. O kodu yazarmısın bi acaba :)
-
tolgasen bunu yazdı:
SharpShooter bunu yazdı:
televizyon --> ana kategoriplazma --> televizyonun altı
|--> beyaz --> 14', 17' 19' 30'
|--> Siyah
|--> yeşillcd --> televizyonun altı
|--> hd
|--> full hd
|--> turk malıflat --> televizyonun altı
|--> beyaz
|--> Siyah
|--> yeşilbuyuk --> televizyonun altı
|--> bdf
|--> dsfyfsh
|--> yfdsfsflkucuk --> televizyonun altı
|--> jyf
|--> hdtrgdf
|--> grgdlgibi altları ayırda ayır. Sürekli altın altına farklı farklı şeyler eklenicek. Sonra üstten biri silinince altın altılarının altları temizlenicek. O kodu yazarmısın bi acaba :
-----------------------------private void menuSil(int ustMenuNo)
{DataModel datamodel = new DataModel();
var altindakiMenuElamanlari = from d in datamodel.Menu where d.UstMenuNo == ustMenuNo select d;
foreach (var item in altindakiMenuElamanlari)
{
datamodel.DeleteObject(item);
menuSil(item.No);
}datamodel.savechanges();
}
-
hocam tartışmayın :) görüldüğü gibi bu konuda çok tartışma var ve gerçekten sinirimi bozmaya başladı artık bir ara herhangi biri derinlemesıne bır makale yazabilirse boş zamanında çok seviniriz hem yönetimde belki dökümanlara ekler
-
hoca sınırsız derken
sadece üst kategori ve ona ait olan alt katagorilerden mi bahsediyosun
yoksa
kat > alt kat > alt alt kat > alt alt alt kat diyemi gidecek ?
-
snnyk : hocam benım şuan için işime yarayacak olan üst kategori ve alt kategori ama nette araştırırken agaç yapısı olarak geçen alt kategori alt kategori diye giden kategorileme sisteminde milletin zorluk çektiğini gördüm ve onu da öğreneyim istedim ve bu konu başlığında en azından tahribatta ki müritlerin bu konuyla alakalı problemi kalmasın istedim