ASP Subdomain FTP Sorunu
-
Arkadaşlar aspde subdomain açma olayı falan yaptım. Ama gel gelelim önemli bir sorunum var. Ben subdomain açanlara nasıl ftp adresi verebilirim?
-
subdomain açtığında ftp'ye bi dizin açılması lazım. ondan sonra yeni bi ftp hesabı oluşturup directory kısmını bu subdomain dizini olarak gösterirsen. açtığın yeni ftp hesabıyla giren kişi o dizine yönlendirilir diye bilyiorum.
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------subdomain açtığında ftp'ye bi dizin açılması lazım. ondan sonra yeni bi ftp hesabı oluşturup directory kısmını bu subdomain dizini olarak gösterirsen. açtığın yeni ftp hesabıyla giren kişi o dizine yönlendirilir diye bilyiorum.
-----------------------------
yok hocam öyle değil ip yöneterek*.site.com olarak kayıt ekledim.
daha sonra ben asdsa.site.com veya jhdfg.site.com olarak girince subdomain varmış gibi girebiliyorum istediğim dosyayı çalıştırabiliyorum. Ama sorunum onlara nasıl ftp açarım.
yani gelen requesti splitlere bölüyorum böylece subdomain oluşturuyorum
-
abi kesin olarak bilmediğim konuda yazıp kafanı karıştırmayayım ama
ftp.site.com olarak girecek zaten eleman, ama giriş yaparken senin belirlediğin bi hesap ile girecek. sen bu hesabı açarken bu hesabın erişeceği yeri senin subdomain dizinin olarak göstereceksin.
çok önceleri yapmıştım bi kere, böyle hatırlıyorumedit: yanlış anlamışım soruyu, kusura bakma... :)
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------abi kesin olarak bilmediğim konuda yazıp kafanı karıştırmayayım ama
ftp.site.com olarak girecek zaten eleman, ama giriş yaparken senin belirlediğin bi hesap ile girecek. sen bu hesabı açarken bu hesabın erişeceği yeri senin subdomain dizinin olarak göstereceksin.
çok önceleri yapmıştım bi kere, böyle hatırlıyorumedit: yanlış anlamışım soruyu, kusura bakma... :)
şöyle şu kdoları vereyim daha iyi anlıcaksın :)adres=Request.ServerVariables("Server_Name")
adres=Replace(adres, "www.", "")
adres=Split(adres, ".")
boladres=adres(0)
response.write boladres -
evet evet anladım da geç düştü jeton :)
şimdi ben de araştırıyorum nasıl ftp açılacağını, merak ettim :) bulursam yazarım buraya, sen bulursan sen de yaz :P
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------evet evet anladım da geç düştü jeton :)
şimdi ben de araştırıyorum nasıl ftp açılacağını, merak ettim :) bulursam yazarım buraya, sen bulursan sen de yaz :P
bulursan çok iyi olur abi hatta süper olur sonra somee bok yesin :W -
pleskten açtırdım api ile oda mantıksız oldu :W
-
- çok tuhaf ya rewriting ile ilgili çok konu var ama hiç ftp anlatmamışlar.
-
alp bunu yazdı:
------------------------------ çok tuhaf ya rewriting ile ilgili çok konu var ama hiç ftp anlatmamışlar.
demekki olmuyor :W -
anladığım şu: örneğin free bi hosttan hesap aldığında hem bi subdomainnin oluyor hemde bi ftp alanın..
anladığıma göre cevap: niye olmasın hocam yılmayın bilen biri vardır mutlaka.. sonuçda bu şekilde asp siteleri barındıran hostlar vardı.. ben bi ara meraktan bakıyodum mantıken bu tablo oluşuyosa http://www.free-webhosts.com/free-asp-hosting.php oda olabiliyodur :|
anlamamışsam: kaale almayın :D