folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder Asp.Net Server Kısmında Seriport ?



Asp.Net Server Kısmında Seriport ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cakoOoOO
    cakoOoOO's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2009
    Erkek

    Arkadaşlar asp.net te sunucu üzerinden seri haberleşme yaptırabiliyor muyum ?? Proje şu şekilde olacak sunucuya baglı bir elektronik devrem olacak ve bir istemci, sunucudaki elektronik devreyi yönetebilecek.


    Paylaşım sanatcısı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Kasım/2005
    Erkek

    seri haberleşme kısmını nasıl yaparsın bilmiyorum fakat şöyle bir senaryo ile yapabilirsin. masaüstü uygulama(devreyi kontrol ediceksin), web service ve website üçlüsüyle bu işi kolayca yapabilirsin. 

    websitesinden gelen veriyi, webservice aracığılıyla masaüstü uygulamaya aktararak olucak. şimdilik aklıma böle bişey geldi. aradan webservice çıkartabilirsin ama kullanırsan daha iyi olur gibi. araştırmaya devam :)


    enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cakoOoOO
    cakoOoOO's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2009
    Erkek

    Araştırmalara devam ediyorum ;) cvp için çok saol

    TCP/IP üzerinden elektronik devre kontrolü örnekleri nette baya var. Fakat ASP.NET üzerinden bunu gerçekleştiren çok nadir. Hatta arakdaşın biri makalesinde ASP.NET üzerinden kontrol çok aşırı kolay olduğu için TCP/IP üzerinden bu devreyi kuracağım diye giriş yapmış :)

     

    Daha basit çözüm olu bulamazsam şayet sizin önerdiğiniz çözümü uygulayabilirim. Araya bir winform atarak datayı timer ile sürekli kontrol şeklinde olabilir.


    Arkadaşlar böyle bir projeniz olduysa veya nette gördüyseniz plz paylaşın.


    Paylaşım sanatcısı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek

    öncelikle seriporttan iletişim kurabilecek bir program yazman gerek.

    http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=431&title=.NET%20Framework%202.0%20ile%20Seri%20Port%20Haberle%C5%9Fmesi

    http://www.argeturk.net/makaleler/34-yazilim/52-c-ile-seri-port-programlama.html

    tabi yazdığın program dışardan aldığı parametrelere göre işlem yapacak.

    asp.net bilgim yok fakat aspdeki wscript.shell objesi gibi düşün :)

    yazdığın kontrol panelindende bu programı istediğin parametrelerle çalıştıracaksın.

    local programlama tecrübem pek var denilemez sadece mantık yürüttüm ama çalışması lazım :)


    screw you guys! i"m goin" hoooome!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cakoOoOO
    cakoOoOO's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2009
    Erkek

    @fikret, hocam seninde çözüm anladığım kadarıyla araya köprü görevini yapabilecek bir winform hazırlamak. Yazındaki wscript.shell yönteminin mantığı nedir. ASP geçmişm yok malesef. Merak ettim çünkü benm projeye benzer hazırlanan projelerde activeX ve shell terimleri çok geçiyor. ActiveX'i hemen hemen anladım. .Shell nedir ??


    Paylaşım sanatcısı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2007
    Erkek

    sql server kur xp_cmdshell() le format bile atarsın... ;)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cakoOoOO
    cakoOoOO's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2009
    Erkek

    @lalada, xp_cmdshell() kodu ilk defa gördüm.. biraz araştırdım çok fazla bilgi yok. bu kodun kullanımı nasıl olacak ? asp.net üzerinden mi aktif edecem ? projede asp.net kullanımı zorunlu, eğer zorunlu olmasa TCP/IP kullanabilirdim. Fakat asp.net mecburi devam ;/


    Paylaşım sanatcısı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    lalada bunu yazdı:
    -----------------------------

    sql server kur xp_cmdshell() le format bile atarsın... ;)


    -----------------------------

    format atarsın ;) ama ;) seriprot iletişim yapamazsın ;) format o kadar tasaklı bir kodsa ;) bu programlar ;) siteler boşuna ;)

    ntxsoft'un önerdiği gayet mantıklı fakat hızlı çalışacak bir şey olacağını sanmıyorum. Herhalde kişisel bir proje, sıkıntı çıkmaz.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2007
    Erkek

    cakoOoOO bunu yazdı:
    -----------------------------

    @fikret, hocam seninde çözüm anladığım kadarıyla araya köprü görevini yapabilecek bir winform hazırlamak. Yazındaki wscript.shell yönteminin mantığı nedir. ASP geçmişm yok malesef. Merak ettim çünkü benm projeye benzer hazırlanan projelerde activeX ve shell terimleri çok geçiyor. ActiveX'i hemen hemen anladım. .Shell nedir ??

    -----------------------------

    Set WSH=Server.CreateObject("WScript.Shell")
    WSH.Run "calc.exe"

    sunucuda hesap makinasını çalıştırır. asp.net karşılığını bilmiyorum ama anlatmak istediğim bu şekilde :)


    screw you guys! i"m goin" hoooome!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cakoOoOO
    cakoOoOO's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2009
    Erkek

    Fikret bunu yazdı:
    -----------------------------

    cakoOoOO bunu yazdı:
    -----------------------------

    @fikret, hocam seninde çözüm anladığım kadarıyla araya köprü görevini yapabilecek bir winform hazırlamak. Yazındaki wscript.shell yönteminin mantığı nedir. ASP geçmişm yok malesef. Merak ettim çünkü benm projeye benzer hazırlanan projelerde activeX ve shell terimleri çok geçiyor. ActiveX'i hemen hemen anladım. .Shell nedir ??

    -----------------------------

    Set WSH=Server.CreateObject("WScript.Shell")
    WSH.Run "calc.exe"

    sunucuda hesap makinasını çalıştırır. asp.net karşılığını bilmiyorum ama anlatmak istediğim bu şekilde :)


    -----------------------------

     

    Gelen cevaplarla çözümlerden biri şekillendi, kodlarla program çalıştırılabileceğini biliyordum fakat bu işin meşhur shell'in yaptıgını bilmiyordum. Fikret çok teşekkürler hocam ;)

    Direk olarak erişim sağlayamazsam bu şekilde halletmeye çalışacam.

    @VBDream, proje bitirme ödevi.. erciyes elek-elektronik müh.  bu çözümü uyguladıgımda veriyi yazma okuma zaman kayıplarından sıkıntı çıkacagını sanmıyorm.


    Paylaşım sanatcısı
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek

    şöyle bi proje vardı aklımda asp.net ile verileri basarsın server'a windows tarafında ise aynı serverdan sürekli kontrol edip windowstan yönete bilirsin seriportu(c#ta mümkün olduğu  kanaatindeyim)


    Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
Toplam Hit: 2138 Toplam Mesaj: 12