Asp.Net (Web Forms) Bir Sayfaya POST Yollamak
-
Merhaba hocalar,
Bir sayfa var web forms ile yapılmış. 2 tane selectbox var önce biri seçiliyor sonra ona göre diğerinin içeriği değişip onu seçebiliyoruz. İkisinde de seçeceklerimi for döngüsü için de tek tek yollayıp dönen sayfaları almaya çalışıyorum. Fakat web forms olduğu için yani ajax altyapısı olduğu için sorun yaşıyorum, requests modülü ile post etmeye çalışıyorum:
content = requests.post('http://www.megep.meb.gov.tr/?page=moduller', data={'ctl10$drpModulAlanListe' : alanisim[sayi],'ctl10$drpDersListe':konu} ).content
Acaba direk .js dosyasına mı yollamam gerekiyor? Yoksa farklı bir metod mu izlemeleyim?
.NET ci ler ve Python'cı ların yardımını bekliyorum :)
-
Selectbox i bilmiyorum hocam asp.nette o isimde bir kontrol var mi? soruyu tam anlamadim ama bi sayfadan digerine verimi tasimak istiyosun? Bende acemiyim asp.net te ancak yardimci olmaya calisirim.sorunu biraz ayrintili aciklarmisin
-
Hannibal_King bunu yazdı
Selectbox i bilmiyorum hocam asp.nette o isimde bir kontrol var mi? soruyu tam anlamadim ama bi sayfadan digerine verimi tasimak istiyosun? Bende acemiyim asp.net te ancak yardimci olmaya calisirim.sorunu biraz ayrintili aciklarmisin
Hocam bir bot yazıyorum, otomatik olarak post request inde bulunuyorum sayfaya ama ajax tabanlı olduğu için direk formun bulunduğu sayfaya yolladığımda işe yaramıyor.
-
Anladim hocam o dedigini bilmiyorum malesef bendede ajax panel in icine bir javascript kodu yazdigimda o kod calismiyor.
-
Eğer ki form elemanlarını sunucu taraflı kontrol etmiyorsan Webforms sayfasında asp.net'in kendi attığı form kodlarını silebilirsin.
<form runat="server"> </form>
elementlerini silersen, post işlemini ajax ile yapabilirsin.
-
Hocalar siz yanlış anladınız yav, Python ile Asp.Net sayfadan veri çekmeye yönelik bir bot yapıyorum. Ama istediğim şeyi elde etmem için sayfadaki forma veri yollamam lazım
-
up olsun
-
-
Hybris bunu yazdı
hocam bir tane daha json dosyası var ondan alanları çekiyorum, buradan alanın derslerini ama dikkatli incelersen her dersin bir sürü dökümanı var onnları çekebilmem için formda ilgili ders ve alanı seçmem lazım
-
sabah kalkınca unutmazsam bi bakayım
benden umudu kestin herhalde
-
Daft bunu yazdı
sabah kalkınca unutmazsam bi bakayım
benden umudu kestin herhalde
Herkesten kesilir bundan kesilmez iyi bilirim :D