.Aspx

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yaklasik 5 yildir php-mysql ile web siteleri yapiyorum. Artik php den ayri olarak .net ogrenmeye karar verdim. Ama yillardir php kullanan biri olarak .net biraz farkli geldi.

Mesela phpmyadmin de rahat rahat istedigimiz veritabanini tabloyu sutunu..vs vs olusturabiliyorken sql server 2008 bu durum nasil dir?

Birde .net icin onereceginiz saglam bir kaynak varmi? Turkce veya ingilizce fark etmez.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Asp.net de tüm veritabanlarını kullanabilirsin, standartında access ve mssql için kütüphaneler gelir ama mysq ve oracle db ler için ekstra dll'ler var onları yükleyerek çok rahat aynı şekilde kullanabilirsin.

asp.net codebehind ve code olarak 2 kısımda olduğu için php'den geçerken mantığı kapmakda zorlanabilirsin. kitap konusunda kaynak tavsiye edemeyeceğim çünkü hiç iyi bir kaynak yok.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

hacı gül gibi php varken .net e geçilir mi :F ben .net'ten kurtulduğuma şükrediyorum :F

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sokoban bunu yazdı:
    -----------------------------

hacı gül gibi php varken .net e geçilir mi :F ben .net'ten kurtulduğuma şükrediyorum :F

@TeRRoR, verdigin bilgi icin tesekkurler.

@sokoban, ustad oyle deme ya, bir nokta dan sonra artik yeni bir seyler yapmak istiyor insan. Hem degisiklik olur.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

sniperscope bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

@sokoban, ustad oyle deme ya, bir nokta dan sonra artik yeni bir seyler yapmak istiyor insan. Hem degisiklik olur.

hacı yenilik iyi tabi de .net teki syntax mallıkları abuk subuk hatalar insanı canından bezdiriyo php de 5 dakka sürmeyen iş orada 20 dakka sürüyo :D kıçı kırık db bağlantısını yapmak için bile 50 tane request yaratıyosun attan inip eşşeğe binmek gibi bişey bence :F ama framework ten dolayı getirdiği bazı artılar var onlara bişey diyemem :F

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

illa değişiklik istiyosan javaya geç.. unutma java candır

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

sokoban bunu yazdı:

sniperscope bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

hacı yenilik iyi tabi de .net teki syntax mallıkları abuk subuk hatalar insanı canından bezdiriyo php de 5 dakka sürmeyen iş orada 20 dakka sürüyo :D kıçı kırık db bağlantısını yapmak için bile 50 tane request yaratıyosun attan inip eşşeğe binmek gibi bişey bence :F ama framework ten dolayı getirdiği bazı artılar var onlara bişey diyemem :F

Syntax mallıkları ve özellikle abuk subuk hatalar derken ne demek istediğini gerçekten merak ettim?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

syntax hatası derken? düzgün yazmazsan php dede çalışmaz :)

tüm devlet kurumlarındaki sistemler c# veya asp.net ile yazılmış sistemler ve bu yüzden yeni sistemleride asp.net istiyorlar. belki websitesi için iyi olmayabilir asp.net, ama web sistemleri için hızlı dinamik sağlam sistemlerde phpye çakar. bununda sebebi basit componentler...

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

wking bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

sniperscope bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

Syntax mallıkları ve özellikle abuk subuk hatalar derken ne demek istediğini gerçekten merak ettim?

misal php de MySqL_QuErY de yazsan php bunu algılar derler ama .net te illaki paşaların istediği şekilde yazmak zorundasın ve bu bi yerden sonra sinir bozucu bir hal almaya başlar senin için olmayabilir ama benim için öyle.syntax konusunda bir tek js ye karşı sabrım var.Bana göre bu mallıktır programcının kafası zaten yeterince şeyle doludur bi de microsoftun müthiş kurallarına uymak zorunda bırakılır. .NET i bırakalı yıllar olduğu için oturup nerelerde hatalar verdiğini sayacak halim ve hafızam yok fakat gerçekten saçma sapan şeylerde hatalar verdiğini hatırlıyorum zaten .NET platformunu bırakma sebeplerimden biri budur.

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

TeRRoR bunu yazdı:

syntax hatası derken? düzgün yazmazsan php dede çalışmaz :)

tüm devlet kurumlarındaki sistemler c# veya asp.net ile yazılmış sistemler ve bu yüzden yeni sistemleride asp.net istiyorlar. belki websitesi için iyi olmayabilir asp.net, ama web sistemleri için hızlı dinamik sağlam sistemlerde phpye çakar. bununda sebebi basit componentler...

php de çoğu zaman unutarak yarısını küçük yarısını büyük vb. farklı abuk şekillerde yazdığım halde derliyor.

+ syntax hatası demedim syntax mallığı dedim.

.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

sokoban bunu yazdı:

wking bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

sniperscope bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

misal php de MySqL_QuErY de yazsan php bunu algılar derler ama .net te illaki paşaların istediği şekilde yazmak zorundasın ve bu bi yerden sonra sinir bozucu bir hal almaya başlar senin için olmayabilir ama benim için öyle.syntax konusunda bir tek js ye karşı sabrım var.Bana göre bu mallıktır programcının kafası zaten yeterince şeyle doludur bi de microsoftun müthiş kurallarına uymak zorunda bırakılır. .NET i bırakalı yıllar olduğu için oturup nerelerde hatalar verdiğini sayacak halim ve hafızam yok fakat gerçekten saçma sapan şeylerde hatalar verdiğini hatırlıyorum zaten .NET platformunu bırakma sebeplerimden biri budur.

Şimdi şöylede düşünmek gerek lan dünyanın 4 bir tarafından en zeki adamların toplanıp geliştirdiği bir programlama dilinde büyük küçük harf kuralı neden konmuş olabilir? yada en ufak bir hatada neden derlemede hata veriyor? Herhalde bir bildikleri vardır ve işin bu tarafında blogları gezmiş mürid varsa gerçekten akıllıca bir açıklama söyleyecektir bize.

açıkçası bende asp.neti pek sevdiğim söylenemez, php ye göre programcıyı siken, limitleyen sağ kulağını sağ elinde kaşımak yerine 40 defa dolandıran bir yapıya sahip. php iyidir güzeldir hoştur ama asp.net ekmek yapıyor.

bende neti bırakacam bakalım javaya geçiş yapmayı planlıyorum. hayırlısı.

Toplam Hit: 2494 Toplam Mesaj: 19