folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Aspx"E Başlamadan Önce Asp Çalışmalı Mıyım?



Aspx"E Başlamadan Önce Asp Çalışmalı Mıyım?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2003
    Dişi

    ihtiyaclar dogrultusunda su iyidir bu kotudur demek daha mantikli sanirsam :)
    gidip bir mahalle bakkalina cakkalina jsp yada asp.net ile 5 sayfa duz kipa carrefour brosuru gibi site yapmak icin ugrasilmaz.emegine yazik olur.
    su aralar moda olan davetiyeli arkadaslik sistemi yapmak icinde asp access ikilisi sacmalik olur.
    Illaki php kullanacagim diyorsan mevcut linux hosting sirketlerinide goz onunde bulundurman lazim.sonucta ucuz etin yahnisi yavan olurmus.birilerinin gelip yol gecen hanina cevirmesi ihtimali yuksek.Turkiyede mouse u olanin hosting actigi su gunlerde :) 50-100 dolara dedicated alan linux yonetimi hakkinda kulakdan dolma bilgiler disinda pek bilgisi olmayan cocuklarin elinde oyuncakda olabilirsin. hede hodo hostingin hersey sinirsiz yillik 20 dolar (cussss!) turu bir yerden hosting alipda icerisinde php site barindirsan ne olur asp.net site barindirsan ne olur.
    kendi dusuncem diyelimki buyuk bir sirketim var ve para sikintim yok istedigim yazilimciyi calistirabilirim ya da istdigim firmaya site isimi yaptirabilirim.tercihim asp.net den yana olurdu.
    sonucta asp php asp.net gereksiz tartismalar.hic birisi olmez.hepsiylede cok guzel seyler yapilabilinir.bizdeki tartisma sanirim biraz zevkler ve renglere kayiyor :)

     konuda dagildi :) basliga cevaben asp ogrenmenin asp.net ogrenmene negatif bir etki yapacagini dusunmuyorum.


    "Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    xtlan bunu yazdı:
    -----------------------------
    Fuzz php diye milletle tartisiyorsun kendi siten asp :) http://foofuzz.brinkster.net/kirintilar.asp
    bu noktada inandiriciliktan uzaksin...
    -----------------------------

     

    Başından bir daha oku istersen adam profesyonel asp ciyim lanet olsun keşke php den başlasaydım demiş. Doğru yolu sonradan buldum diyor yani ;)

    Bu konuda beni ilgilendiren nedir ? Hiç bişey... Sadece gözden kaçan bir noktayı belirtmek istedim. :D

     

    Açık kaynak tabanlı tüm yazılımlar çok hızlı gelişiyor ve taraftar buluyor. Açık kaynak kodu sayesinde herhangi bir hata ya da açık bulunduğunda, saatler içinde yamalar yapılabiliyor. Sürekli yenilenen ve gelişen bir dil.

    PHP ile bir işletim sistemine mahkum değilsiniz. Unix, Linux, Solaris ve Windows altında PHP sunucusu kurabilirsiniz. Ayrıca PHP dünya üzerinde kullanılan birçok web sunucusu çözümünde destekleniyor. Örnek vermek gerekirse Apache, Microsoft IIS ve Microsoft PWS PHP desteklidir.

    PHP açık kaynak kodu ile yazıldığı için herhangi bir maliyeti yok. Bunun yanında şirketler PHP'nin açık kaynak kodu üzerinde çalışma yapıp, istedikleri değişiklikleri gerçekleştirerek, istedikleri sonucu alabiliyorlar. Yani 8mm senin bahsettiğin çaptaki şirketlerin zaten işletim sisteminde bile istediği değikliği yapabilme imkanları var.Daha da güzel olan, PHP eklentilerinin internet üzerinde binlerce sayıda ücretsiz olarak bulunduğu gerçeğidir. Hiçbir şey bilmeseniz bile PHP ile hazırlanmış bir portal'ı saniyeler içtnde çalışır hale getirebilirsiniz.

    Başka bir meselde MySQL veritabanının PHP ile mükemmel sonuç verdiğini kimsenin inkar ediceğini düşünmüyorum. Internet üzerinde MySQL yönetimi ve ayarlaması için PHP ile hazırlanmış birçok kaynak bulmanız hiç de zor değil. Ayrıca MySQL bir çok veritabanmda bulunmayan fonksiyonlara sahip.

    Hernekadar bu artılar benim php yi seçmemde önemli bir etken olsada .net in artılarıda gözardı edilemez kullanım alanına ve kullanana göre bu değişir şu an piyasada genel olarak kullanılan dil php tabikide .net e sapma olduğuda bir gerçek en bariz örnek ise ebay dır...

     

    Şunuda söylemeden edemicem hatayı bulmak asp ve .net te daha basip php de bir hata birden fazla sayfada hataya sebep olabiliyor buda en önemli eksi si bence.

     

    Saygılar...


    Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2003
    Dişi
    bende zaten okuduklarim dogrultusunda soyledim. madem ki dogru yolu buldun bu kadar savundugun, ugrunda milleti cahil ilan ettigin! dilde bir siten olmus olsaydi soylediklerin daha bir oturakli olurdu dedim.

    "Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    :) Ben küçük köpeklere ve ev hayvanlarına bayılırım hatta öldürürüm severken ama 5 senedir baktığım sibirya kurdum var hiçbir zaman değiştirmeyi yada ldürmeyi düşünmedim :) Anlatmak istediğimi anladığını umuyorum.

     

    Herneyse zaten konu php mi .net mi değil konuyla ilgili yorumum ise diğer arkadaşlara katılıyorum .net olayına direkt dal sen :)


    Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzz
    Fuzz's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2007
    Erkek

    arkadaş asp.net öğreneyim mi diye sormuş, ben de yol yakınken gel php öğren dedim. ne linux'ı karıştırdım ne açık kaynağı ne başka bi şeyi. php kasmak isteyen adam windows'unda da kasar.

    vaktim olsa size asp ile php'nin arasındaki dağlar kadar farkı ve php'nin üstünlüğünü kanıtlayan bi liste hazırlardım ama, nasıl olsa bi değeri olmıcak :-]

     

    bu arada banlanmış gözüküyorum ve mesaj yazabiliyorum, bu da apayrı bi güzellik :-D 


    "we lose ourselves but we find it all"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Hoca kucuk bir uyari olarak algila ,istersen yazi yazdirmayan seklide var elimizde :P neyse sunun surasinda 1 saatin kaldi :P

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 8069 Toplam Mesaj: 37