folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Asteğmen Nasıl Olunur?

Asteğmen Nasıl Olunur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

selam arkadaşlar

bu sene okulda son dönemim mezun olunca direk askere gitmek mi yoksa ertelemek mi onu düşünüyorum bu aralar..

direk gidip gelmek mantıklı gibi ama biraz çalışıp ailemi rahat ettireyim bi süre istiyorum borçlar bilmem neler var malumunuz herkes gibi.

her neyse asteğmen nasıl olunur bunun bi sınavı olduğunu biliyorum ama rastgele alınıyo falan deniyo hani babam elektronikçisin sen mesela sana ihtiyacı varsa seni alır ona varsa onu alır falan diyo.. bu sistem gerçekten böyle midir sizce de? ayrıca bu iş sınava bakıyosa biraz bneim elimde oluyo olay hangisi daha mantıklı kısa dönem mi asteğmenlik mi asteğmenliğin artısı eksisi nelerdir...

Zugzwang
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Değmez hocam git 6 ay yap gel.Şoförlüğün varsa paso araba sürersin başka işlere karışmazsın.Ha tabi ehliyetin var mı diye sorulup karşılığında el arabası bile kullandırtabilirler.Mantık aramayacaksın.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İş tamamen senin şansına kalmış.. Kasımda kardeşim gitti, 4 yıllık mezun ama 6 ay kısa dönem çıktı ona.... Asteğmen olmanın artısı şu ki; kısa dönem er gibi ayak işleri yapmazsın ve iyi bir maaş alırsın... Bir de terhisine 1 ay kala teğmen rütbesine yükseltirler ( sanırım tezkere bırakman için motive ediyorlar) Daha ne olsun..

elcondor tarafından 17/Şub/14 00:50 tarihinde düzenlenmiştir

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

Bende astek dusunuyorum. 12 birikim olur en azindan. Gidenler mutlaka yap diyor. Arkadas arasinda ise yapma diyorlar net karar veremedim bende ama sanirim sans faktoru yuksek.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

Bende astek dusunuyorum. 12 birikim olur en azindan. Gidenler mutlaka yap diyor. Arkadas arasinda ise yapma diyorlar net karar veremedim bende ama sanirim sans faktoru yuksek.

Hocam istekle olmuyor işte o,,, şansına ne çıkarsa.. Öyle olsa benim birader de asteğmen olmak istiyordu ama 6 ay çıktı

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek
    Citizen bunu yazdı

Değmez hocam git 6 ay yap gel.Şoförlüğün varsa paso araba sürersin başka işlere karışmazsın.Ha tabi ehliyetin var mı diye sorulup karşılığında el arabası bile kullandırtabilirler.Mantık aramayacaksın.

usta şoförlüğüm var da herkesin var şoförlüğü =)) benim kuzenim şofördü bn öper başıma koyarım o iş bana göre hani ne verirlerse yaparım gocunmamda

Zugzwang
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Hee sonra  kısa dönem devrelerin teskere alırken sen melül melül bak..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Her aksam evine gidip yatarken de onlar sana bakar. Haci nikahli olursan lojman cikiyor hoop evcisin. Sabah 8 aksam 5. En bati tekirdagda 2700 tl aliyor arkadasm. En doguda 3500 un uzerine cikar maasin. Arti en baba astsubay kidemli bascavus un ustusun pek sozun gecmese de resmi olarak ustusun. Ezemezler seni. Ama sinav yok artik tercih et sansin yukselir. Bide Arastir en cok astek hangi donem alinacak ona gore belki sansin artar.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lucas
    lucas's avatar
    Erkek

349'uncu dönem astegmendim. Sunlari diyebilirim sinava ilk gun gir, sinav sorularini salla, askerlik subesinde saglik durumunu iyi de, dogum yilin min 91 maks 87 olsun(2014 için),  Aile sicili temiz olsun buyuk ihtimalle astegmensin. Bu 550 kisilik asgegmen veritabanindan sentezledigim bilgilerdir :) maas durumuna gelince ben suriye sınırında karakol komutaniydim

2550 standart atgm maaşı 1300 Doğu tazminati banka promosyonu fln derken 4 bin civari para geçiyor eline. Ayrica maasi 12 ay değil 9 ay alıyorsun. 

Tavsiyem atgm olma batıya dusersen kafayı yiyebilirsin. Doğu daha rahattir. Telden girdigim icin kisa yazdim daha fazla sorun olursa seve seve cevaplarim :)

Edit : ekleme atgm artisi bence tskdaki en tassakli rutbedir. Gecici olarak oradasin universite mezunusun ve subaysin!  Senden ustlerin cekinir bu rutbeyi kullanabilirsen. Universite mezunu adam diye sivile gidince mahkemeye gider diye cok korkuyorlar. 

lucas tarafından 17/Şub/14 02:30 tarihinde düzenlenmiştir

Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek
    lucas bunu yazdı

349'uncu dönem astegmendim. Sunlari diyebilirim sinava ilk gun gir, sinav sorularini salla, askerlik subesinde saglik durumunu iyi de, dogum yilin min 91 maks 87 olsun(2014 için),  Aile sicili temiz olsun buyuk ihtimalle astegmensin. Bu 550 kisilik asgegmen veritabanindan sentezledigim bilgilerdir :) maas durumuna gelince ben suriye sınırında karakol komutaniydim

2550 standart atgm maaşı 1300 Doğu tazminati banka promosyonu fln derken 4 bin civari para geçiyor eline. Ayrica maasi 12 ay değil 9 ay alıyorsun. 

Tavsiyem atgm olma batıya dusersen kafayı yiyebilirsin. Doğu daha rahattir. Telden girdigim icin kisa yazdim daha fazla sorun olursa seve seve cevaplarim :)

Edit : ekleme atgm artisi bence tskdaki en tassakli rutbedir. Gecici olarak oradasin universite mezunusun ve subaysin!  Senden ustlerin cekinir bu rutbeyi kullanabilirsen. Universite mezunu adam diye sivile gidince mahkemeye gider diye cok korkuyorlar. 

Bunlara ilave etmek lazım sanırım... Bende yazayım madem. Zamanında part time çalıştığım yerdeki depo müdürüm kendisi askere gittiydi. Nasıl ve neden bilmiyorum; asteğmenlik için sınava girmişti. Her üniversite mezununu sokuyorlar mı bilmiyorum @lucas daha iyi bilir; ancak şu var ki para aldığın gerçeği seni her türlü iyi bir yere getiriyor.

1. Öncelikle 3 ay maaş almama sebebi acemilik olsa gerek.

2. Askerden geldiğinde zaten işin hazır değilse 2-3 aydan önce iş bulmak zor. Akraba ve arkadaş deneyimleri....

3. Geriye kalan 9 ay aldığın maaşın en az 1.500 Tl'sini kenara atsan 1.500 x 9 = 13. 500 yapar. Bu da aile borcunu kapatmana olanak sağlar sanırım.

4. Valla hacı fırsatın varsa ve kendine güvenmiyorsan iş bulma konusunda, kesinlikle uzun dönem diyorum + askeriyenin verdiği olanakları saymama gerek yok az buçuk tahmin ediyorsundur.

5. Memur gibi çalışıyorsun 8-5 daha ne olsun?

6. Belki iş imkanı konusunda sıkıntı yaşıyorsan ve (sanırım) teklif gelirse kalırsın askeriyede Subay olarak? En az 10 yılda kaldıracağın parayı sen düşün. :)

Umarım okursun ve faydası olur. Şahsen ben asteğmen olmak için uğraşıcam. Başlarım kısa döneme. Çavuş olup ne yapıcam daa?

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

astağmen gidip para biriktiricem ihtiyacım var diyen çok gördüm ama ordan parayla gelen hiç görmedim.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 4759 Toplam Mesaj: 18