Asus Express Gate Sorunu
-
merhaba gençler.asus un eee pc 1015 ped model netbook bilgisayarını aldım.windows starter yüklüydü ve ben professionala yükselttim.
yanlız bunu yaparken pazı partları silmek orunda kaldım.
partlar şu şekildeydi:
C:/(windows starter yüklüydü)
D:/
E:/windows sistem ayrıldı (windowsun ayırdığı 100 mb lık bölüm)
F:/express gate sistem belleği (o da 100 mb tı yanlış hatırlamıyorsam)
ve netbookun recovery bölümü vardı o da 15 gb lık bir bölümdü.
partları düzenleyip windowsu kurduktan sonra bütün driverleri kurdum express gate in windows kurulumunu indirdim.fakat;
no EF partition! installation is aborted.
diyor ve express gate i kuramıyorum.istenilen partition u nasıl kurabilirim??
bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı açıklarlarsa çok sevinirim. -
sabahın köründe konu açarsan böyle kaybolur işte :)
varmı express gate ten anlayan arkadaşlar?
buda ekran görüntüsü:
-
sorunu biraz zor çözersin galiba yaabancı forumlara bi de bak
-
recovery partition hariç hepsini uçurup. rec part tan yükleme yapmayı denesene bi.
uçur derken raw olarak kalsın hepsi. sil, yeni bölüm oluşturma, oluştursan da formatlama
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
recovery partition hariç hepsini uçurup. rec part tan yükleme yapmayı denesene bi.
uçur derken raw olarak kalsın hepsi. sil, yeni bölüm oluşturma, oluştursan da formatlama
-----------------------------bunun yerine bcd easy gbi bi programlada pcyi recoveryden başlatabilirisiniz
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------bunun yerine bcd easy gbi bi programlada pcyi recoveryden başlatabilirisiniz
-----------------------------tamam da diyelim recoveryden başlattım windows a nasıl girecem ??
asusun express gate özelliğini biraz açıklamak gerekirse 2 ayrı tuş var biri normal olarak kurduğunuz
işletim sistemini açıyor diğeride bilgisayar kapalıyken 3-5 sn de asusun kendi linux yazılımını açıyor.
yükleme bildiğiniz driver yükleme gibi linux windowstan yükleniyor.bana kesin olarak çözüm önerirseniz daha çok işime yarar.
çünkü şu an formatlama gibi bir seçeneğim yok.
-
Galiba tek çözüm sıfırdan format.Benim pc de de var express gate ama yüklerken seninki gibi bir problem çıkartmadı
-
torpedo_XL bunu yazdı:
Galiba tek çözüm sıfırdan format.Benim pc de de var express gate ama yüklerken seninki gibi bir problem çıkartmadı
-----------------------------partları silmişmiydin peki sen??
ben ne yazıkki sildim.partları yeniden yapılandırdım.
walla bu işe bi çözüm bulmam lazım ama nasıl??
-
yokmu bi çözümü olan beyler?
-
gençler ciddi anlamda yardım almayı umduğum tek site bu yokmu yardımcı olacak
bi arkadaş?? :|
-
express gate mantığı asuslarda otomatik olarak yüklü özel bir linux işletim sistemidir.. netten ek olarak bişey indirmene gerek yok açma tuşunun yanında bir tuş daha var ona basarsan at to the go to the express gate