folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Asus Laptop Ekran Sorunu

Asus Laptop Ekran Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Slm müridler Asus M50VC240DV marka laptopum var. Ekranda yukarıdan aşşagıya dogru pembemsi bir şekilde ince şeritler çıkıyor bazen bütün ikonların yanlarında bazende bütün ekranı kaplıcak kadar çıkıyor fakat ekranı ileri geri oynattıgım zaman geçiyor ve bir süre sonra tekrar yapıyor. 1 Ay önce şikayetimi belirterek servise yolladım dün geldi fakat hiç bir işlem yapmamıslar. Arıza tutanagında ise full test ok sorun görülmedi yazıp geri yollamıslar . Fakat sorunum hala devam ediyor neden yapabilir ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek

bunun gibi mi ?

bunch of idiots around me, yes everywhere.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Hyr hocam benimkisi uzun ince dik pembe renkte çizgiler oluşuyor ekranı ileri geri oynatınca geçiyo

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek

caps koysana o zaman.öyle lafla anlatmak ile resimle anlatmanın arasında dağlar kadar fark var.

bunch of idiots around me, yes everywhere.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

nickneyime bunu yazdı:
    -----------------------------

caps koysana o zaman.öyle lafla anlatmak ile resimle anlatmanın arasında dağlar kadar fark var.

Hocam screen shot çekince çıkmıyor donanımsal ama yapınca fotograf makinasıyla çekip koyucam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

3 secenek var:

1ramlerin arızalı olabilir servise yollamıssın aslında asusun servisi cok kalitelidir.ramlerden değilse ki deildirde gine minik ihtimal.

2 data kablosu bozuk olabilir buda aslında kücük bir ihtimal ama olmaz die bi sey yok nadirde olsa görülebiliyor

bence olan sey ekran kartının chip püf olmus :(

ekran kartının chipi değişecek tekrardan garantiye yolla chipi değiştirin nasıl iş yapıosunuz falan die bi güzelde bagır cagır kesin yapacaklardır.

ama bu 3 den biri olduguna eminim. pembe sarı tek şerit düz cizgiler yukarıdan asagı dogru olur büyük b cogunlukla lcd bozuk olamaz olsa ekranı oynatınca düzelmez yane dedigim gibi bu 3 den biri.

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Dostum senn laptopun lcd ekranın entegreleri kopmuş büyük ihtimalle bnmde hp pavilion olmuştu ekrandan dimdik bir çizgi çıktı sonra tekrar bitane o şekilde saysı artı garantisi varsa tkrar servise yolla ve bizzat göster çizgileri lcd ekranı birebir değiştirmeleri gerek

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Çektim kamerayla izlerseniz memnun olurum pembe çizgileri görüceksiniz. Programsal bişi degil donanımsal sanki bir yerinde temassızlık varmış gibi böle

http://www.izlesene.com/video/amator-asus-ekran-sorunu/2154305

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Hans bunu yazdı:

Slm müridler Asus M50VC240DV marka laptopum var. Ekranda yukarıdan aşşagıya dogru pembemsi bir şekilde ince şeritler çıkıyor bazen bütün ikonların yanlarında bazende bütün ekranı kaplıcak kadar çıkıyor fakat ekranı ileri geri oynattıgım zaman geçiyor ve bir süre sonra tekrar yapıyor. 1 Ay önce şikayetimi belirterek servise yolladım dün geldi fakat hiç bir işlem yapmamıslar. Arıza tutanagında ise full test ok sorun görülmedi yazıp geri yollamıslar . Fakat sorunum hala devam ediyor neden yapabilir ?

Aynı problem benim packard bell marka eski bir laptopumda oluyordu 1-2 kere düştükten sonra olmaya başladı.Ben kontrast ayarlarını yükselttiğimde kayboluyordu o çizgiler sende dene.Ama eğer garantisi geçmediyse garantiye gönder.

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Hans bunu yazdı:

Çektim kamerayla izlerseniz memnun olurum pembe çizgileri görüceksiniz

Dostum izledim bak dedğim gibi ekranın altında entegre devreleri var. Mesela kapağını kapatrken sol taraftan kapatıosun diyelim hızlıca arka panaldeki entegreler yamuluyor yada sağ taraftan kapatıyorsun yine yamuluyor. Eğer garantiden yaptıramazsan yeni bir lcd ekran alcaksın ve en dandikte 200 tlden başlıyor. Tbt bu konuyla ilgilenen bir hoca vardı ankaradaydı kndsi...

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

archair23 bunu yazdı:

Hans bunu yazdı:

Çektim kamerayla izlerseniz memnun olurum pembe çizgileri görüceksiniz

Dostum izledim bak dedğim gibi ekranın altında entegre devreleri var. Mesela kapağını kapatrken sol taraftan kapatıosun diyelim hızlıca arka panaldeki entegreler yamuluyor yada sağ taraftan kapatıyorsun yine yamuluyor. Eğer garantiden yaptıramazsan yeni bir lcd ekran alcaksın ve en dandikte 200 tlden başlıyor. Tbt bu konuyla ilgilenen bir hoca vardı ankaradaydı kndsi...

Eyv kardeşim saol 1 sene daha garantisi var 2 kere gönderdim 2 sinde de cevap Full Test yapıldı ancak bir soruna rastlanmadı diyip geri yolluyolar. 3. kez göndericem şimdi video resim ve birton yazı yazıcam ama gene geri göndericekler diye umuyorum o yüzden sorunu kendim gidermeye çalısıcam olmadı götürüp yaptırcam asus teknik servisten hayır yok

Toplam Hit: 7221 Toplam Mesaj: 20