Asus Vs Dell Ultrabook Sizce Hangisini Almalıyım ?
-
Kesinlikle asus.
Ayrıca laptoplar arasında ısınma yönünden bi sıralama yapılacak olursa tüm laptoplar arasında en az ısınan laptoptur. Yüksek performansa çoğu laptop ısınıyo, ama asus sapıtmıyo en azından.
-
dell kullanıyorum açıkcası servisi haricinde bi dalgası yok dell in. ısındımı kapanır sürekli fln insanı bezdirir açıkçası 1.5-2 ayda bi servis geliyor amk eve nerdeyse. en son garanti bitmeden tekrar değişim yaptırıp satacam makineyi. bundan öncede asus kullanıyodum gayet memnundum ondan. sonuc olarak asus derim
-
ASUS daha iyi bir seçim bence.
Ayrıca, ASUS'un çok ısındığını söyleyen arkadaşlara hangi modeli baz aldıklarını sormak isterim.
ASUS'un dizüstü bilgisayar klasmanında bir sürü modeli var, bunlardan bazılarında böyle bir sorun olduğu söyleniyor. Özellikle eski modellerinde gerçekten vardı ama ısınsa dahi kapanma, donma vb. sorunlar yaşatmazdı. Eskiden F3SV modeli vardı, normal ısınma sıcaklığı 60°C idi, daha senesini doldurmadan kasasında sıcaklıktan ve menteşelerinin fazla sıkı olmasından kaynaklı çatlaklar ve kırılmalar olmuştu. Ancak açığa çıkan ısıya rağmen hiçbir zaman yavaşlama, kasma, donma yaşamamıştım. O bilgisayarın o özellikleri ile Crysis'in ilk oyununu sorunsuz oynadım ben, daha ne olsun :P
Eğer gerçekten ısınan bir bilgisayar görmek istiyorsanız ATI ekran kartlı herhangi bir HP dizüstü bilgisayarı inceleyin.
ASUS'un eski modelleri zaten artık tedavülden de kalktı. Ben bilgisayarımı tamire yolladığımda bana artık o modelin üretilmediğini, farklı bir bilgisayar verileceğini söylemişlerdi, nitekim N50Vn gönderdiler. O bilgisayarın gücü benim şu anki beklentilerimi karşılasaydı halen kullanıyor olurdum. Gerçi duruyor köşede, hala taş gibi.
Eski modelleri artık piyasada olmadığı için herhangi bir ASUS düzüstü bilgisayar aldığınızda aşırı ısıdan kaynaklanan bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. DELL kullanmadım, ama kullanan arkadaşım var. DELL'de iyidir, ama verdiğiniz iki bilgisayarın arasında özellik olarak ASUS tercihi daha baskın gibi geliyor.
DELL'in pahalı olmasının nedeni muhtemelen 120 GB SSD kullanılmış olması. O bilgisayarda başka HDD olmadığı için 120 GB depolama alanı size ne kadar yeterli olur bilemiyorum ama benim gözümde çok az. En azından ASUS 24 GB SSD ile birlikte 500 GB HDD koymuş. Bana göre ASUS markalı olan daha iyi bir sistem.
-
Macbook air 2400 TL iken neden dell.
Şu karşılaştırma olduça iyi gibihttp://www.laptopmag.com/review/laptops/apple-macbook-air-13-inch-2012.aspx
-
Dell kullanıcısı olarak etrafımdaki herkese Dell tavsiye ediyorum. 4 Yıldır Dell kullanıyorum bir kere bile servise yollamadım. Aradaki fiyat farkı seni zorlamayacaksa Dell seçmeni tavsiye ederim. Dell, asus ve casper kullandım şimdiye kadar. Isınma problemi sadece Dell'de yaşamadım aklında bulunsun. :)
-
meanmachine bunu yazdı
Dell kullanıcısı olarak etrafımdaki herkese Dell tavsiye ediyorum. 4 Yıldır Dell kullanıyorum bir kere bile servise yollamadım. Aradaki fiyat farkı seni zorlamayacaksa Dell seçmeni tavsiye ederim. Dell, asus ve casper kullandım şimdiye kadar. Isınma problemi sadece Dell'de yaşamadım aklında bulunsun. :)
donanım olarak daha düşük olduğu için olabilir mi ısınma sorunu ?
en basitinden birisi o/b iken birinde 620M var.
-
Hiç düşünmeden asus derdim, Bak şu an elimde asus İ7 var, bir senedir kullanıyorum. alındı alınalı daha tık demedi bilgisayar.
-
BarisYigit bunu yazdı
abi teknik servisi satın almıyorsun ya :D
sorun çıkarmazsa servislede işin olmaz.
donanım olarak asus zaten daha üstün..
asus akanzi yanii
teknik servis cok onemli hocam bunu garantimin bitmesine ramak kala iki kes batarya degistirdiklerinde anladim:)
-
tabiki dell... ayrıca pcdepo.com a bakmanı tavsiye ederim fiyatları diğer firmalara göre bayağı uygun kapalı ambalajlı kutu ile teslim ediyorlar... ayrıca dell in ana bayisi olması lazım
-
Asus hocam.Aynı kasasından bi değişik modelini arkadaşım kullanıyo . Aliminyum bunlar ısınma falan da olmaz performans olarakta harika kesinlikle tavsiye ederim yani