Ata Sporumuz Karateydi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ata sporumuz karateydi
    Tüm dünyanın Çinliler"e ait olduğunu düşündüğü karate sanatı aslında özbeöz biz
    Türkler"e aitmiş. Çinliler kendilerinden daha az sayıda olan Türkler"e karşı savaş
    meydanlarında perişan oluyorlarmış. Onların deyimiyle; bir türlü bu bir avuç
    çapulcuyla baş edememişler. Sonuçta Çin Seddi"ni inşa etmişler.

Ama Türkleri durdurmak mümkün mü? Hayır! Duvarı aşıp akın akın geliyorlarmış.
    Bunun üzerine Çin hükümdarı Türkler"in yenilmezliklerinin sırrını araştırmaları
    casuslar yollamış. Bunlardan aylarca haber alınamamış. Çin hükümdarı daha fazla
    casus yollamış. Ama giden gelmiyormuş. En sonunda bir tanesi geri dönebilmiş.
    Ancak ağır yaralıymış. Türklerin enfes bir dövüş sanatına sahip olduğunu, bu
    nedenle hiç yenilmediklerini söyleyip son nefesini vermiş.

Çin hükümdarı artık ne yapacağını biliyormuş: başka casuslar yollayıp bu dövüş
    sanatının inceliklerini öğrenmek. Vezirine ülkedeki Türk"e benzeyen her genci
    toplayıp getirtmesini ve casus olarak yetiştirilmelerini buyurmuş. Bir kaç ay sonra
    yüzlerce genç, Türklerin arasına sızmaları için gönderilmiş.

Seneler sonra bu gençlerden sadece üç tanesi birer dövüş ustası olarak geri
    dönebilmiş. Hemen her birine ayrı okul kurulmuş. Çin kültürüne uygun olarak bu
    dövüş sanatına ""karate"" adını vermişler. Karate kısa bir sürede ülkenin dört bir
    yanına yayılmış.

Ama karate öğrenen Çin askerleri, Türklerle ilk savaşlarında yine hüsrana uğramış.
    Ee! tereciye tere satmaya çalışıyorlarmış. Türkler ata sporlarında çok ustalarmış.
    Bu savaşta bozguna uğrayan hükümdar, karatenin Çin"e gelmesini sağlayan
    hükümdarın oğluymuş ve ne yapacağını bilememiş. Ama babasının veziri, kurnaz
    bir adammış, yeni bir plan geliştirmiş. Hükümdar da bu planı çok beğenmiş.

Çok iyi işleyen plan şöyleymiş: Önce Türkleri pasif hale getirmek için, "güreş"
    adında bir spor geliştirmişler. Güreş kelimesi eski Çince"de ""pasiflik"" anlamına
    geliyormuş. Güzel Çinli prensesler aracılığıyla bu sporu Türk beylerine oradan da
    halka benimsetmişler. Sonuçta Türkler"in karateden iyice kopmasını sağlamışlar.
    Birkaç kuşak sonra Türkler karateyi tamamen unuturken Çinliler karatenin ustası
    olmuşlar. Bu yolla Çinliler, Türkler"i yenmekle kalmamış onların Orta Asya"dan göç
    etmelerine neden olmuşlar. Şimdi de gerçek ata sporumuzu bize öğretiyorlar.
    ALINTIDIR
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    walla ne diyim bana çok saçma geldi,kim uydurmuşsa hayal gücü baya iyiymiş.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    yalnız şöyle bi durum var,karate zaten japonlara ait çin nerden çıktı hocam??? "karate" nin manası "Boş El" demektir japoncada,yardın beni gülmekten : )

Çekil,Önümden Çekil...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    sanmıyorum

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiridoz
    asiridoz's avatar
    Erkek
    güzel bi hayal ürününe benziyor McyargiC ama harbi yalan gibi birşey

bidaha okudum şimdi harbi hikayeyi çok sürükleyici yazmışlar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kokainman
    kokainman's avatar
    Erkek
    yalan olduğu güreşe pasif bi spor demesinden belli iyi bi güreşçi iyi bi karateciyi yerle bir eder bi kere .
    inanmadım şahsen

... sorcerer & musket ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Erkek
    Hatta bir rivayete göre masa teniside bizim oyunumuzdu ama çinliler onu elimizden alıp bize tavlayı verdiler, maksat pasiflik olsun.

"Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elixir
    Elixir's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    pingattack

Kesinlikle Haklısın :)

Saçma... ..mina koyim baska yalan bulamamışlarmi :D bari güzel bişi olsun'da bizde yalandan da olsa göğsümüzü kabartalım :)

Ayrılığın rüzgarı zamansız estiği vakit, beni arama buralarda. Ben bilmem hangi meridyenin, bilmem kaçıncı paraleline savrulmuş olacağım. Bilinmez yollarda yürüyeceğim, başı öne eğik. İşte diyecekler, işte o yabancı geçiyor yine yalın ayak, başı dumanlı. Yüreğimin çarpıntısını bilmeden arkamdan ahkam kesecekler. Ellerimde hesap soracak derman yok. Dişlerim kenetlenmiş, dilim lal konuşmuyor benimle. Dermansız dertlerin, onulmaz yangınların, alev alev, har har, kor kor yandığı ve kavuşma ümidinin hızla eridiğini bilerek ve kalbimin bu erimeye inat donduğunu hissederek yürümekteyim. Elimde ne bir pusulam, ne de bir haritam var. Bana klavuzluk eden sadece kargalar. Kargalar kargaşadalar, bense karmaşada. Her şey muamma, her şey bilinmezlerle çevrili. Bende bu bilinmezin, bilinmezliğinde kaybolmak istiyorum Mutlak Sonsuza...! ( Elixir )
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VoLaTiLe
    VoLaTiLe's avatar
    Erkek
    İleti kullanıcının iradesi ile, tarafından düzenlenip, silindi.

Wellcome to Digital Hell! I"am Real VoLaTiLe Help!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    bencede yalanda ben paylaşayım dedim dşünse bizim atalarımzı keratacı hemde profesyonerl vay a.q
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    yuh yılın atıcılık şampiyonu olmuştur kesin..

tahribat.com/murid/tugrulbaba
Toplam Hit: 1772 Toplam Mesaj: 12