Atari Tabancası Nasıl Çalışır ?
-
Çok Araştırdım Ama Henüz Kesin Olarak Nasıl Çalıltığını Bulmuş değilim Bu konuda Szilerinde bir Fikrini almak istedim sizce bu alet nası çalışıyor eğer bunun nasıl çalıştığını örene bilirsem küçük bir oyun yaratmayı düşünüyorum ama bilgisayar ortamında değilde daha değişik bir tarz olucak Atarı oalyındaki Tv Verici Silah ise alıcıysa o Vericiyi bir kişiye slahıda diğer kişiye verip onu vurmaya çalışıxak ve vurmayı başardığında bir sinyal sesi çıkarak uyarmasını sağlamak
Yani Counter-Strike ı Daha eylenceli Bir hale getirmeye çalışıcam TTabi İlk önce Bu silah hakıında bilgi edinmem lazımn. -
hiç bı bılgım yok ama aklıma bısy geldı. bı arkdasada diş macunundakı renkler nasıl bırbırıne karısmıyo diye yazmısdı bı ona hakketen haa nasıl oluyo falan dedım bıde buna :D nasıl oluyokı acaba dedgın seyıde yaprsan super olur :D
-
şimdi bakın olay basit aslında. genelde bi ördek vardır nerden çıkıcağı belli olmayan. ördek fırlar bi tarafa doğru uçar. siz tetiğe basınca ördeğin etrafı / üstü bembeyaz olur. (varsa elinizde dikkatle bakın görebilirsiniz). olay şudur aslında tabanca dediğiniz şeyin ucunda bi fotosel vardır. Fotosel ışık algılayıcıdır. siz tetiğe basınca eğer silahı ördeğe doğru tuttuysanız fotosel ördeğin üstünde yanan ışık tarafından uyarılacak ördek te vurulmuş olacaktır.
Yani olay tersten işliyor. Silah pasif, ekran aktif. siz aslında ekrandan çıkan ışığı yakalıyorsunuz.alıntıdır..
ama ben bu mekanizmayı bilyodum uzun uzun anlatmak istemedim alıntı yaptım :D
-
kroo bunu yazdı:
-----------------------------şimdi bakın olay basit aslında. genelde bi ördek vardır nerden çıkıcağı belli olmayan. ördek fırlar bi tarafa doğru uçar. siz tetiğe basınca ördeğin etrafı / üstü bembeyaz olur. (varsa elinizde dikkatle bakın görebilirsiniz). olay şudur aslında tabanca dediğiniz şeyin ucunda bi fotosel vardır. Fotosel ışık algılayıcıdır. siz tetiğe basınca eğer silahı ördeğe doğru tuttuysanız fotosel ördeğin üstünde yanan ışık tarafından uyarılacak ördek te vurulmuş olacaktır.
Yani olay tersten işliyor. Silah pasif, ekran aktif. siz aslında ekrandan çıkan ışığı yakalıyorsunuz.alıntıdır..
-----------------------------Manyak sistemmiş ya.Gavur yapmış gene
-
harbiden yaa... gevur yapıor arkadaş :|
-
kroo bunu yazdı:
-----------------------------şimdi bakın olay basit aslında. genelde bi ördek vardır nerden çıkıcağı belli olmayan. ördek fırlar bi tarafa doğru uçar. siz tetiğe basınca ördeğin etrafı / üstü bembeyaz olur. (varsa elinizde dikkatle bakın görebilirsiniz). olay şudur aslında tabanca dediğiniz şeyin ucunda bi fotosel vardır. Fotosel ışık algılayıcıdır. siz tetiğe basınca eğer silahı ördeğe doğru tuttuysanız fotosel ördeğin üstünde yanan ışık tarafından uyarılacak ördek te vurulmuş olacaktır.
----------------------------Anaa güzel düşünmüşler walla hll.Ozmn hile yapmak istien ateş edince ucuna işik tutsun paso vurur:D:D.
Aklımada şu geldi bazen 2 veya 3 kutu vsvs çıkıo bunu nasıl ayırt edio?
-
canerator bunu yazdı:
-----------------------------
kroo bunu yazdı:
----------------------------Anaa güzel düşünmüşler walla hll.Ozmn hile yapmak istien ateş edince ucuna işik tutsun paso vurur:D:D.
Aklımada şu geldi bazen 2 veya 3 kutu vsvs çıkıo bunu nasıl ayırt edio?
-----------------------------benimde aklıma o geldi tv deki çıkan o ışığın tonlarında tv yle hiçbir alaksı olmayan bi ışığa tabancayı tutup ateş edincede ördek ölecekmi yani
-
80 inc plazma tv de oynamadigin icin oanda yakaladigi ordegi deviriyodur bu kadar basit bi sistem ve ordekler farkli zamanlarda isik sacarsa oda ayri bi durum...
-
atari silahlarının mantıgını çözemeyen adam nasıl olurda atari silahlarıyla oynanabilen bir C-S tarzı oyun yapabilirki ?
-
Codißody bunu yazdı:
-----------------------------
atari silahlarının mantıgını çözemeyen adam nasıl olurda atari silahlarıyla oynanabilen bir C-S tarzı oyun yapabilirki ?
-----------------------------adam sıfırdan başlamış işte. niye hevesini kırıyosun adamın.
-
bildiğim kadarı ile o silahlar verici mantığı ile çalışıyor.
yani en azından ir-da led ile veri alınabildiğini ben bilmiyorum.
ha belki ir-da ledin arkalarına doğru foto diyod benzeri bişey daha vardır