folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Atatürk Ün Eleştirilememesi...

Atatürk Ün Eleştirilememesi...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

eleştirmenin bir yerde hatalardan ders çıkarmak olduğunu bilmiyor mu kimse yoksa illa ben buradan Atatürk sevemeyenlere taş atayım mantığına mı bürünülmüş :S

neyse ben yorumları okumaya devam edeyim...

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

haksız bir yazı yapılan yorumlarda haksız..Daha ilk baştan söyliyeceğim şey budur neden mi?

301 madde nedir ?Türklüğe, Atatürke vs.. hakaret etmek suçtur der.Bendleri şusu busu var yurt dışındaysa fazla ceza alır..

Peki orda dikkat edilen bir noktayı size söyliyeyim mi?

eleştirmek suç kapsamında değildir.Yani örnekle açıklayayım.

Senin kıyafetin çok güzel olmuş - eleştiri
    Senin kıyafetinin rengi sana hiç yakışmamış - eleştiri
    Böyle kıyafetmi giyilik salak senin giyeceğin kıyafetin ben ta... -hakaret

Türkiyteyi, Türklüğü, Atatürk ü vs.. eleştirebilrisiniz.Bunda toplum olarak serbestsiniz.Fakat hakaret edemezsiniz.

301 inci maddeyi kim kaldırmak ister Türklüğe, Türkiye ye, Atatürk e hakaret etmek isteyenler.Çünkü eleştirmek serbesttir, hakaret etmek suçtur bukadar basit.

Desteksiz atmıyorum olduğu gibi yazıyorum buyrun kanıtı

---

Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile yargılananlar cezalandırılır[1]

(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.[1]

(2) Devletin askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır kisinin fikirlerinin elestri bazinda olduguna kanaat getirildigi takdirde ise dava duser suc unsuru bulunmaz .[1]

(3) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.[1]

(4) Bu suçtan dolayı soruşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.[1]

Link:  http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_Ceza_Kanunu_301._maddesi#Madde_301

Ekşi sözlükten zaten tiksinirim yazının baştan az bi yerini okudum buyrun.Bir çoğunun 301 i bilmediği  ülkemizde böyle konuşmaları normal sonunda çevirmeyeceğine eminim.

Hakaret edecek adam 301 in kalkmasını ister.Eleştirmek isteyen adam bu ülkenin iyiye gitmesini ister.Çünkü her eleştiri + katar..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PriesTBT
    PriesTBT's avatar
    Erkek
    Türkiye Cumhuriyetini kurduktan sonra Osmanlı'yı ve Vahdettin'i biraz daha sahiplenmesini isterdim başkada eleştirilecek bir yanı olmadığını düşünüyorum..

selam gençlik!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

saygı duyun sevin , ama tabulaştırmayın. 

Temel adalettir .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek
    PriesTBT bunu yazdı:
    -----------------------------
    Türkiye Cumhuriyetini kurduktan sonra Osmanlı'yı ve Vahdettin'i biraz daha sahiplenmesini isterdim başkada eleştirilecek bir yanı olmadığını düşünüyorum..
    o zamanki dengelerden hic birimizin zerre kadar haberi yok buna emin ola bilirsin...

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

büyün önder, başarısız önder saçmalığına takılmayın...

yazının zaten haklılığı veya haksızlığı ile uğraşmak istemiyorum ama denilmek isteneni zumsuk anlamış bir tek...

eleştirmenin anlamını bilen tek insan veya...

Atatürk ün hatalarını çamur olarak değil ders olarak algılanması gerekir...hiç kimse hatasız değildir; elbet nutuk okuyan, çankaya okuyan vs. okuyan , tarihini bilen insan bilir hatalarını ama bunlar normal şeylerdir...bunlardan ders alınması gerektiğini söylemek istedim...

neyse bende anlatamadım...birazdan editler tam yazarım... 

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

msnde rastgele 10 kişiye sordum

2 kişi kulak dolgunluğu ile bildiğini söyledi fakat geri kalan 8 kişi bilmiyordu.

Toplamda tam kapsamını 10 kişi bilmiyordu.Bunu 70 milyondan bilenlerin sayısı en fazla 1 milyon.

İşte ben çok defa bu maddenin kaldırırlmaması gerektiğini savundum bu konuda bir çok kişiye bilgi verdim.

Ne olduğunu bilmiyoruz ama bir çoğumuz sırf baştakiler dedi diye kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.Sakın ola bu yazıdan hakaret ettiğimi yada sizi suçlu bulduğumu düşünmeyin.Oldu bittiye getirip maddeyi kaldırmak istiyorlar Maddene sahip çık!!

Bu önemli bir şey.bu maddeyi sadece rahat hakaret edebilen kaldırmak ister..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    hydrazined bunu yazdı:

cold-m4 bunu yazdı:

Atatürk ün içtiği içkinin bize bir zararı var mı? yok.

bence var usta be. daha yapıcak cok seyi vardı. o gittkten sonra duzen atmadı memleket. simdi millet olarak aglıyoruz. nerdesin ATAM. sen yoksun basımızda gotunu bile ozellestirecek bi molla var. nerdesin ATAM !!!

abi adam zaten bir liderin yapabileceğinin kat kat fazlasını yaptı, ayrıca hastalığının içki ile zerre kadar ilgisi olduğuna bile inanmıyorum. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

cold-m4 bunu yazdı:
    hydrazined bunu yazdı:

cold-m4 bunu yazdı:

Atatürk ün içtiği içkinin bize bir zararı var mı? yok.

bence var usta be. daha yapıcak cok seyi vardı. o gittkten sonra duzen atmadı memleket. simdi millet olarak aglıyoruz. nerdesin ATAM. sen yoksun basımızda gotunu bile ozellestirecek bi molla var. nerdesin ATAM !!!

abi adam zaten bir liderin yapabileceğinin kat kat fazlasını yaptı, ayrıca hastalığının içki ile zerre kadar ilgisi olduğuna bile inanmıyorum. 

Bazıları diyor ki çok içki içmiş.Onu diyen bazılarının en büyük sorunu belkide eşiyle, annesiyle babasıyla olanproblemleri.Bir ülke, bir milleti rahat bir seviyeye çıkartmak için çalışan bir adam vardı.Çok zorluklarla karşılaştı.Sırf dinci bir yönetimi yıktı diye sevmiyorlar.İçkisine bok atıyorlar.Bu adamın sorunlarını tahmin edebiliyor musunuz ?

Her sorunlu insan gibi bir şekilde kafasını rahatlatması gerekiyordu bunuda içki ile yapıyordu.Siz  dini düşünüp içkici diye istemiyorsunuz.Fakat dünya benimsemiş.Her zaman derim Atatürk ü düşmanlarımız sevmez, yunanlılar vs..Birde biz sevmeyiz.Onun dışında herkez sever, saygı duyar.

Söylesenize yunandan farkınız varmı ?Var daha aşşağılık bir adamsınız.Sizin bu günlere gelmenizi sağlayan adama olan vefa borcunu unutuyorsunuz.Ah Atam sana ne kadar kızgınım.Bu kadar iyi biri olmasaydın da biraz daha yaşasaydın şu dincilerin kökünü kazısaydın!!

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

ulan çanakkale gibi dünya nın en kanlı savaşından nasıl bir piskoloji ile çıkılır biliyor musunuz?

o savaştan hiç kimse düzgün piskoloji ile çıkamadı herkes kafayı yedi başka şeylere yöneldi; e bırakında Atam da kullansın alkolü... 

Toplam Hit: 6540 Toplam Mesaj: 46