Atatürkçülük Ve İslam
-
İstiklal mahkemelerince devlete baş kaldıranlar asılmıştır.Fakat o asılan kişiler şeriatı savunan iç huzuru bozmaktan başka işe yaramayan yobaz insanlardır.Şeyh ayaklarıyla insanları kandırıp zaten o dönemde karışık olan devleti dahada karıştırıp gericiliği savunmak suçtur ve İstiklal mahkemelerine göre asılması gereklidir.Atatürk"e dinsiz diyen amcada bahsettiğim gibi Osmanlıdan kalma insanların uzantısıdır.Anadan babadan nasıl görürse öyle öğreniyor.Az kişi varki kendi doğrusunu kendisi bulsun.Eğer analar babalar çocukluktan itibaren Atatürk"e düşman yetiştirip yalan yanlış bilgiler öğretirlerse çocukta onlara benzer.Önemli olan bundan sonraki nesili doğru yönlendirmek.Gericiliği savunan yobaz bir insana yaşı geçtikten sonra ne kadar Atatürk"ü anlatsan boş.
-
Atatürk'ün bizzat kendisinin Itamar Ben-Avi adındaki gazeteciye "ben Sabetay Sevi'ye inananların soyundan geliyorum" demesi ilginçtir.Atatürk ve sabetaycılık araştırılmalıdır.Atatürk'ün eğitim gördüğü okul sabetaycı bir okuldur.Selanik sabetaycıların çok olduğu bir şehirdir.Atatürk'ün evlendiği LAtife hanım sabetaycıdır ve sabetaycılar sabetaycı olmayana kız vermezler.Sabetaycılar yahudilikten müslümanlığa dönmüşlerdir.BU konuda internette daha çok bilgi bulabilirsiniz ama bakın şimdi size başka şeyler söyleyeceğim az yaklaşın monitöre doğru.
1- Atatürk ben sabetay seviye inanıyorum dememiştir.
2- Sabetaycı ailelerde boşanma diye birşey asla olmaz.Ama Atatrük Latife hanımdan boşanmıştır.
İnsanların düşünceleri sürekli değişir kişi 20sinde solcuysa 22sinde sağcı olabilir.Atatürk'ün düşüncelerini hissettiklerini bilemeyiz.Okullarda okutulan tarihin ne kadar gerçekleri yansıttığıda şüphelidir.
Atatürk dindarmışta diyemeyiz.Çünkü sabetaycılarda dindardır.O kadar dindardırlarki ÖZbekler tekkesini ele geçirecek kadar dindarlardır. ve bazı tarikatlara şeyh olacak kadar dindarlardır.Mevlevi ve bektaşilikten başlayıp daha sonra nakşibendiliğe atlayan bir bağlantıları var.Ve bu insanlar bu tarikatları sadece saklanmak amacı ile kullanıyorlar.Yani gizleniyorlar sabetaycı olduklarının bilinmesini istemiyorlar.
Atatürk konusunda o kadar çok şey var ki hangisi doğru hangisi yanlış bilemiyoruz bu yüzden en iyisi atatürk'ü kurtuluş savaşından dolayı sevmek bizi kurtardığı için sevmek aynı zamanda dini hayatımızıda normal yaşamak.Bu komplolar ve tabular içinde doğruyu bize ancak Allah buldurur.Yanlış düşüncelerin etkisinde kalarak kuklacıların oyuncağı olmamak lazım. -
Şeriatın ne anlama geldiğini iyi anlamak lazım. Gerçek anlamda şeriat asla vahşilik,yabanilik, gericilikle yanyana gelemez. Aksine refaha giden yoldur,medeniyettir. Laiklikte öyle nasıl kımseye zorla bir dini inancı kabul ettiremiyorsak, kimseyede zorla kabul ettiği bir dini inançtan çevirmeye çalışamayız. Devlet yönetim mantığı zaten bu olmalı adını ne koyarsan koy ister şeriat ister laiklik. Bir yerde güzel bir örnek duymustum şöyle diyordu ; devletin bir tane doktora ihtiyacı var İki tanede doktor var. Bu doktorlardan birisi ateist, atesit ama işinin ehli, diğeri ise abdestınde namazında ama doktorluktan pek çakmıyor bir nevi baytarlıktan geçme. Şimdi şeriatla yönetilen bir devlet hangisini işe alıcak? Ateist şeriata karşı değilmi allaha ortak koşmuyormu nasıl olacak? bırakalım hastalar ölsün değil mi. Böyle bir şey olamaz.... Peygamber efendimize birisi gelip, Ya resul Allah der bahçemdeki bğtn bitkiler kuruyor ne yapayım? Resul Allah O işin ehli .... dır der ona gitsene.O dediği kişide müslüman değildir.
Hiç bir ideolojik düşünceyi, o düşüncenin yandaşlarının davranışlarıyla yargılayamayız
-
italyan abicim delimisin sen ya nasıl okursun o ezin adamın kitaplarını bak kafan şimdiden karışmış sebatayist yahudi felan filan.
o adamın bi kitabında da türk diye bi soyun olmadığını söyler ilk türk soyunun sebatayist olan yahudilerin olduğunu söyler sence bu doğru mu ? Şuan senin ataların türk değil de yahudi mi ? Sana maraba diyen bi adamın kitaplarını mı okuyorsun yazık..
Konuya cewap wermek gerekirse. Öncelikle ben de Atatürkçü bi insandım hatta Atatürkçü düşünce derneğine üye olmaya karar wermiştim ama sonra o derneğin büyüklerinden biri çıkıp da "Kabe arapların olsun Anıtkabir bize yeter" ve bi üye başkanının da çıkıp "Allah türbanlıları yaratırken bi parça bezle mi yarattı Allah yoktur türbanlı da yoktur" demesi beni tamamen soğuttu bu derneğe. Kısacası Atatürkü öyle bi şekilde gösterdiler ki bize sanki Allah dinsiz bi insanmış gibi ama öyle değildi o TBMM yi de kuran hatmedip açmıştır. -
Atatürkün islamiyetle ilgili düşüncelerini merak edenlere veya onun bazı kaynaklara inanarak sabetaycı olduğunu düşünenlere Atamızın Balıkesir Hutbesini okumalarını önerir burdan Almanya'daki dayıma selamlarımı yollarım
-
aq öyle bişe yapıyorsunuz ki..
hristiyan olsa ne olcak aq.Ülkeyi süper yapmış.
-----------------
muridlere hakaret tarzında ithamda bulunduğunuz için postunuz editlendi.muridlerle lütfen düzgün konuşalım.uyarıdır.
- yonetim - -
KaRaKuLe öncelikle sorduğun soruya dikkat et " italyan abicim delimisin sen ya nasıl okursun......" USta akıllı adamın burada ne işi var :D
Ben genelde kitapları mallama kabul etmek için okumam değerlendirmek amacıyla okurum.Soner yalçının bazı kitaplarında senin söylediğin şeyede rastladım.Türk Irkı Alman bişeybişey .ırkından geliyomuşa vs. safsatası.Türk diye bi ırk yokmuş fasafiso SOner Yalçınında ne mal olduğu bilinmiyor ki ? Ben sadece komploları ve akrabalık bağlarını orataya koyduğu için seviyorum kitaplarını.
Atatürk konusundaki çelişkilerim var ben sabetay seviye inandığını düşünmüyorum.Ama zamanında bişeyler olmuş ama ne olmuş
ezanın türkçe okunması olayı var sadece din konusunda Başka ne yapıldı bilmiyorum.Kuranın türkçeleştirilmesi vs. çok güzel şeyler değil mi sizce ?Atatürk o yolda adım atmasaydı biz hala anlamadan Kuranın arapçasını okuyo olurduk.(Tabi Kuranı arapça okumak lazım.Anlamak için türkçe meali okunabilir.)Ben zamanında yapılan ve bizim tepki gösterdiğimiz çoğu şeyin masonlar tarafından yaptırıldığını düşünüyorum.MEsela bu ayasofyanın müze olması konusunu araştırırsanız büyük ihtimalle arkasından masonlar çıkar.Çelişkiler var açıkçası.
Adnan Menderes'te sabetaycı bir aileden bir kadınla evleniyor.Ama o da ezanı tekrar arapça olarak okunmasını sağlıyor.Tabi sonra asılıyor oda ayrı bir sır aslında.
Dediğim gibi tabular kurulmuş.Biz taraf olmazsak daha kazançlı oluruz.Adnan MEnderes veya Atatürk isterlerse Satanist olsunlar. Bu adamlar bize , ülkemize ve dinimize bi yarar sağladılarsa Allah razı olsun.Ben böyle adamları severim.Ve sevmeğe devam ederim.Atatürk neye inanmış olursa olsun sonuçta bizi kurtarmış bu adam.Bizim bu adama düşman olma gibi bir ihtimalimiz var mı?Eğer islamiyeti seçmişsek
"Hepimiz Müslümanız HEpimiz Atatürkçüyüz"
Müslümanlığı dolaylı olarak saldıran bir gazete " Hürriyet " Ve bakıyoruz pazar günleri kimin yazısı var.SOner Yalçın.
Bakıyoruz cnn'e 5N1K jenerikte kimin adını görüyoruz Soner Yalçın.Cnn kimin Yahudilerin değil mi ?
Her zaman iki taraflı düşünelim Soner Yalçın'ın kitaplarını okuyanlar bilir bu adam bu kadar bilgiyi nasıl sağlıyo.Gazete istihbaratçılığından buraya ilginç değil mi bir sır var.
Soner Yalçın MOSSAD ajanı olabilir.Kİtaplarıyla psikolojik saldırıya devam ediyor ve toplumda paranoyanın hakim olmasına yardımcı oluyo olabilir. Atatürkçülük ve İslam konusundaki tabularıda destekleyen yazıları var.
-
Zumsuk ;
aq öyle bişe yapıyorsunuz ki..
hristiyan olsa ne olcak aq.Ülkeyi süper yapmış.
---------------------------------
bu millet hristiyanlar tarafından yönetilmek istemedigi icin kurtulus savasını yaptı, binlerce şehit verdi ;)
-
hitbaytar işte sizi böyle yapanlar şu an ülke başında.Hristiyan olmak istemediğimiz için savaşıldı vs.. bahane bahane bahane
sana diyorum ki hristiyan olsaydı ne olurdu?Yaptığı onca şeyi boş mu sayacaksınız? -
bende diyorumki hristiyan olsaydı emin ol bu durumda olmazdık.
Toplam Hit: 3984 Toplam Mesaj: 26