folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Atatürk'ün Bu Görüntüleri Binlerce Kilometre Uzakta, Amerika'da Ortaya Çıktı.

Atatürk'ün Bu Görüntüleri Binlerce Kilometre Uzakta, Amerika'da Ortaya Çıktı.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.haberler.com/bu-goruntuler-amerika-da-bulundu-3754071-haberi/

İzmir'de Yunan ordusunu denize döken Atatürk ve silah arkadaşlarının kente girerken çekilen video görüntüleri Amerikan arşivlerinden ilk kez ortaya çıktı

Atatürk, binlerce İzmirli'nin sevgi gösterileriyle karşılanmıştı.

Kurtuluş Savaşı'nın sonlarında Türk ordusunun, 9 Eylül 1922 sabahı İzmir'i işgal eden Yunan ordusunu bozguna uğratarak denize dökmüştü. Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusunun İzmir'e girişinin görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.

İLK KEZ İZLEYECEKSİNİZ

Turk North America isimli internet haber sitesi, ABD arşivlerinden İzmir'in kurtuluşunun ertesi günündeki çekilen görüntülere ulaştı. Yunan ordusunu bir gün önce denize döken Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu binlerce İzmirli'nin sevgi gösterileri arasında İzmir'e giriyor. Ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk'ü ve Türk ordusunu karşılayan İzmirlilerin müthiş sevinci görüntülere yansıyor. Görüntülerde kentin her köşesinin Türk bayraklarıyla donatıldığı dikkat çekiyor.

Atlı ve yaya askerler sokaklarda geçit töreni yapıyor. Atatürk'ün bir başka görüntüsünde ise Ata yanında Kazım Karabekir ve kurmaylarıyla İzmir halkını selamlıyor, halkı ise Atasını bağrına basıyor. Bir başka görüntüde ise İzmir vilayet konağında Türk bayrağı göndere çekiliyor.

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

normal bişey hacım tarihi eser kaçakcılığı hakkında bi olay anlatıyım

bu rahmi koç , türkiyenin en düzenbaz tarihi eser kaçaklığından biri

türkiyedeki tarihi eserlerini y.dışına çıkaran bi o.çocuğu

sonra derler şurda türk parası bulundu şurda bu bulundu amk ya

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

çok Atatürk belgeseli izledimde o amerikalı kameraman çok dandik bi çekim yapmış.
    bizim belgeseller daha güzel ve net. bu kesme biçme tarzı bir görsellik vermiş.
    bizim belgeseller daha güzel...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

hiç ortaya çıkmamış acaba ne videolar nne fotolar vardır ATAM ile ilgili...

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sRcN bunu yazdı:
    -----------------------------

hiç ortaya çıkmamış acaba ne videolar nne fotolar vardır ATAM ile ilgili...

ben de onu merak ediyorum adamların elerin de kim bilir neler var bel ki de türk hükümetine daha farklı verildi de bizimkiler kesip bölüp yayınladılar.

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sittinsene
    sittinsene's avatar
    Erkek

denize yunan dökmek :)

VERENDE..."O" ALANDA..."O" NEDİR SENDEN GİDECEK?,TELAŞINI GÖRENDE "CAN" SENİN ZANNEDECEK!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

marş bana, rusya-çin in komunist marşlarını hatırlattı :) 

bu arada bu video yunanlıların denize dökülmesinden önce mi yoksa sonra mı çekilmi? Eğer şehre yeni girerken çekilmişse neden bu kadar rahat görünüyorlar hiç

bir şey olmamış gibi? Eğer sonra çekilmişse neden şehre ilk kez geliyorlar deniyor? Bazı tarihçilerden dinlediğim kadarıyla yunanlılar eskişehirden itibaren köyleri

yaka yaka geri çekilmiş ve türk ordusuyla karşılaşmamışlar kendileri gitmiş..

http://www.youtube.com/watch?v=MBS8ICfvwRU&feature=related bu videoda zaten izmirin yakılma olayı var..

edit: buradaki tarihçi bazı olayları anlatıyor.. ismet paşa ile ilgili ilginç şeyler söylüyor

http://www.youtube.com/watch?v=4KOkjRsQFOM

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kim çekmişse çekmiş böyle görüntüleri görmek bir daha göğsümü kabarttı. Aslanlarıma bak benim askerlerime bak be helal olsun size herşey..

Rahmet yerinize nurlar yağsın inşallah..

Paylaşım budur. tebrikler.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ErotikPanda bunu yazdı:

Kim çekmişse çekmiş böyle görüntüleri görmek bir daha göğsümü kabarttı. Aslanlarıma bak benim askerlerime bak be helal olsun size herşey..

Rahmet yerinize nurlar yağsın inşallah..

Paylaşım budur. tebrikler.

eyvallah allah ruhlarını şad eylesin

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qertenqelex
    qertenqelex's avatar
    Erkek

video seyrettirmedi götoş oğlanları reklam çıkıyo video gözükmüyo

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    İyini amerika varmış,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
Toplam Hit: 2613 Toplam Mesaj: 16