Atatürk'ün Bu Görüntüleri Binlerce Kilometre Uzakta, Amerika'da Ortaya Çıktı.
-
http://www.haberler.com/bu-goruntuler-amerika-da-bulundu-3754071-haberi/
İzmir'de Yunan ordusunu denize döken Atatürk ve silah arkadaşlarının kente girerken çekilen video görüntüleri Amerikan arşivlerinden ilk kez ortaya çıktı
Atatürk, binlerce İzmirli'nin sevgi gösterileriyle karşılanmıştı.
Kurtuluş Savaşı'nın sonlarında Türk ordusunun, 9 Eylül 1922 sabahı İzmir'i işgal eden Yunan ordusunu bozguna uğratarak denize dökmüştü. Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusunun İzmir'e girişinin görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.
İLK KEZ İZLEYECEKSİNİZ
Turk North America isimli internet haber sitesi, ABD arşivlerinden İzmir'in kurtuluşunun ertesi günündeki çekilen görüntülere ulaştı. Yunan ordusunu bir gün önce denize döken Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu binlerce İzmirli'nin sevgi gösterileri arasında İzmir'e giriyor. Ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk'ü ve Türk ordusunu karşılayan İzmirlilerin müthiş sevinci görüntülere yansıyor. Görüntülerde kentin her köşesinin Türk bayraklarıyla donatıldığı dikkat çekiyor.
Atlı ve yaya askerler sokaklarda geçit töreni yapıyor. Atatürk'ün bir başka görüntüsünde ise Ata yanında Kazım Karabekir ve kurmaylarıyla İzmir halkını selamlıyor, halkı ise Atasını bağrına basıyor. Bir başka görüntüde ise İzmir vilayet konağında Türk bayrağı göndere çekiliyor.
-
normal bişey hacım tarihi eser kaçakcılığı hakkında bi olay anlatıyım
bu rahmi koç , türkiyenin en düzenbaz tarihi eser kaçaklığından biri
türkiyedeki tarihi eserlerini y.dışına çıkaran bi o.çocuğu
sonra derler şurda türk parası bulundu şurda bu bulundu amk ya
-
çok Atatürk belgeseli izledimde o amerikalı kameraman çok dandik bi çekim yapmış.
bizim belgeseller daha güzel ve net. bu kesme biçme tarzı bir görsellik vermiş.
bizim belgeseller daha güzel... -
hiç ortaya çıkmamış acaba ne videolar nne fotolar vardır ATAM ile ilgili...
-
sRcN bunu yazdı:
-----------------------------hiç ortaya çıkmamış acaba ne videolar nne fotolar vardır ATAM ile ilgili...
-----------------------------ben de onu merak ediyorum adamların elerin de kim bilir neler var bel ki de türk hükümetine daha farklı verildi de bizimkiler kesip bölüp yayınladılar.
-
denize yunan dökmek :)
-
marş bana, rusya-çin in komunist marşlarını hatırlattı :)
bu arada bu video yunanlıların denize dökülmesinden önce mi yoksa sonra mı çekilmi? Eğer şehre yeni girerken çekilmişse neden bu kadar rahat görünüyorlar hiç
bir şey olmamış gibi? Eğer sonra çekilmişse neden şehre ilk kez geliyorlar deniyor? Bazı tarihçilerden dinlediğim kadarıyla yunanlılar eskişehirden itibaren köyleri
yaka yaka geri çekilmiş ve türk ordusuyla karşılaşmamışlar kendileri gitmiş..
http://www.youtube.com/watch?v=MBS8ICfvwRU&feature=related bu videoda zaten izmirin yakılma olayı var..
edit: buradaki tarihçi bazı olayları anlatıyor.. ismet paşa ile ilgili ilginç şeyler söylüyor
-
Kim çekmişse çekmiş böyle görüntüleri görmek bir daha göğsümü kabarttı. Aslanlarıma bak benim askerlerime bak be helal olsun size herşey..
Rahmet yerinize nurlar yağsın inşallah..
Paylaşım budur. tebrikler.
-
ErotikPanda bunu yazdı:
-----------------------------Kim çekmişse çekmiş böyle görüntüleri görmek bir daha göğsümü kabarttı. Aslanlarıma bak benim askerlerime bak be helal olsun size herşey..
Rahmet yerinize nurlar yağsın inşallah..
Paylaşım budur. tebrikler.
-----------------------------eyvallah allah ruhlarını şad eylesin
-
video seyrettirmedi götoş oğlanları reklam çıkıyo video gözükmüyo
-
İyini amerika varmış,