Atatürk'ün Tek Eksiği Miydi?
-
öyle bişey yapmak padişahlıktan çıkardığı ülkeye tekrar padişahlı getirmiş olurdu...
birini yetiştirmesi bi yana çocuk sahibi bile olmayışını bu milletin cahilliğine bağlamaktayım.
-
Atatürk'ün bana göre tek eksiği çok uluslu bir devletin adını Türkiye koymuş olmasıdır. O zaman bu bölücü faaliyetlerden kurtulurduk. Terör ayağımızı kesmezdi. Şimdi olduğumuz yerin 2-3 katı ilerisinde olurduk Kurtuluş savaşında Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Arnavutlar,Sırplar ... herkes tek yürek olup mermisi bittiği zaman süngüleriyle düşman üzerlerine koşup vatan topraklarını kanlarının son damlasına kadar savunmuşlardır.
-
Şunu aklım almıyor, ardından birini yetiştirmenin nesi kötü, demişsiniz ki, kraliyetti yok padişahlıktı, ne alakası var, tamamen biribirinden bağımsız şeyleri nasıl
bir tutarsınız ki, fabrikalarda orda burda her yerde adam yetiştirme olayı vardır, bildiklerini öğretirsin, senin yaptığın işleri o yapar, sende başka işlere bakarsın,
gelişmeye bakarsın, süper laflar etmişsiniz, yok cumhuriyetti yok lider beklemeydi, lider bekleyen mi var, lider gelmiş amacımız faydalanmak, lider olmasada
aldıkları eğitimle fark yaratacak kişiler yetiştirmek ve bilgi dönüşümünü sürekli hale getirmek nesiller boyu sürdürmek, bu Atatürk muhabbetlerinde kara cahil
bağnazlık durumları hakim, herkes izinde ama ne izinde, kimi Ata izinde kimi it izinde, açıkcası at izi it izini karışmış, herkesde cumhuriyeti öven sistemi öven laflar
ama sorarsın adama sen bu ülke için ne yaptın, hiç birşey, Ainesi iştir kişinin, neyse fazla uzatmıcam...
-
Bana kalırsa en büyük hatası zamanında oligarşiyi, elitizmi aşamadı
yani onun zamanında çok partili sisteme geçmeliydik
doğru geçme denemeleri oldu ancak chp'ye zarar vereceğini düşünerek geçmedi
zarar vereceğini bilse de, hükümeti chp'nin kuramayacağını bilse de eçmeliydi
zaten o zamanda partiler üstü bir konumu olacaktı
yine de yön verirdi.
-
Atatürk birini yetiştirmedi çünkü O türk milletininin hepsini eğitimden geçirdi kendi kendini yönetsin diye.
-
syklops bunu yazdı:
-----------------------------
blmrt bunu yazdı:
yahu cmhuriyeti kurmuş daha kimi yetiştirecek pahişahlık dönemindemiyiz o ona bırakacak o ona bırakacak türk halkı kendi iradesiyle yapıor işte
-----------------------------kendi iradesiyle mi yapıyor, sen milletveki secebiliyor musun, yoksa parti baskanı mı seciyor milletvekilini,
olayın padisahlıkla alakası yokki, atatürk liderdi, zamanında nasıl aksemseddn fatihi yetiştirdiyse, atatürkte birini yetiştirebilirdi
-----------------------------Sonuçta herkes kendi ilindeki milletvekillerini seçmiyor mu? Partiyle bağlantısı nedir? Eğer o partinin mvini beğenmiyorsan diğer partilerinkini seçebilirsin.
-
baktı bizden bi bok olmucak, "ne haliniz varsa görün, zamanıma yazık" diyip eceliyle hakkın rahmetine kavuştu.
-
code_46 bunu yazdı:
Atatürk'ün bana göre tek eksiği çok uluslu bir devletin adını Türkiye koymuş olmasıdır. O zaman bu bölücü faaliyetlerden kurtulurduk. Terör ayağımızı kesmezdi. Şimdi olduğumuz yerin 2-3 katı ilerisinde olurduk Kurtuluş savaşında Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Arnavutlar,Sırplar ... herkes tek yürek olup mermisi bittiği zaman süngüleriyle düşman üzerlerine koşup vatan topraklarını kanlarının son damlasına kadar savunmuşlardır.
-----------------------------Pardon?
-
code_46 bunu yazdı:
-----------------------------hacam bende uzun süre takılmıştım bu dediğine hatta kendi kendime keşke atatürk ne mutlu türküm diyene yerine ne mutlu türkiyeliyim diyene deseydi diyorum.
-
çünkü birden fazla kişi yetiştirmesi lazımdı..
burda manevi kızına o kadar işin içinde kıyafet tasarımları yapıp diktiren bir İnsan dan bahsediyoruz..Bu bir beyindir..Beyinler yetiştirilemez anca doğar..
sen bi kendini düşün uzmanlaşmaya çalış:
ekonomi
siyasi
askeri
ileri görüşlülük
keskin ve kıvrak zeka
vb vb vb vb..
Hangi birine bir kişi yetiştirebilcen?
Birden fazla kişide bölünmek demektir