folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateistlere Matematiksel Cevap

Ateistlere Matematiksel Cevap

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

VIGILANTE bunu yazdı:
    -----------------------------

Üfff inanmıyorum bütün direnişlerimi kırdın ya yarından tezi yok başlıyorum 5 vakit namaza :D

Neden böylesiniz siz müslümanlar ya :D

Hoca bişey demeye gerek yok aslında,olasılık hesabı yapmış ve aksini ispat etmek isterken olma olasılığı olduğunu gözler önüne sermiş  :D:D:D

Ayrıca bu tür çabalar boşa ve sadece sığ beyinleri etkileyebilir...Vaktinizi daha yararlı işler için kullanın..

Her Hakkım Saklıdır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

tamam da neden sürekli ateistlere bi cevap bişey verme çabasındasınız onu anlayabilmiş değilim..

http://kocaer.me
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Mit:

Ateistler evrenin tesadüfi olduğuna, rastgele işleyip hareket ettiğine inanıyor. Evren gerçekten tesadüfi olsaydı biz burada olamazdık. Sadece Tanrı'nın varlığı durumunda evren tesadüfi değildir.

Yanıt:

Çok yakında...

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

küçük bir ekleme yapalım arkadaşlar arkadaş güzel hesaplamış ama ufak bir eksik bilgi ile

arkadaşın bahsettiği amino asitler temel amino asitler olarak bilinir ve bunları insanın vücudunun dışında alması gerekir gerçekte amino asit sayısı bundan daha fazladır ancak bu amino asitlerin bir kısmını insan vücudu kendisi sentezleyebilecek yapılara sahiptir... insan vücudu kendisi sentezleyemediği 20 temel amino asiti dışarıdan alır... yani arkadaşı protein oluşumu ile ilgili olan olasılık hesabı çok düşük bir olasılığa sahiptir ki nitekim daha önce bunun bir alt versiyonu olabilecek bir deney yapılmıştır... amino asitin kendiliğinden katalizörsüz olarak doğada oluşması ile ilgili olarak

bir sanal atmosfer ortamına ilgili inorganik maddleri ve bileşikleri ekleyip bundan milyon sene öncesinin atmosferini yapmak için güneşin o zaman saldığı bir takım dalga boylarındaki x ışınlarına maruz bırakıyorlar ve sistem düzeneğini hızlandırmak için ortama su ekleyip sistemi elektrik akımına maruz bırakıyorlar... bu düzenek işte kaç milyon yıllık reaksiyonu bilmem kaç güne indirgiyor adamlar sonra tüm ortamı analiz ediyorlar bakalım teorimizi destekleyecek mi diye... birde ne görsünler kaç milyon yıllık süreç sonrasında adamlar bırakın amino asiti amino asit yapısında bulunan organik bileşiklerden bir tanesinin bile kendiliğinden oluşmasını sağlayamamışlar abuk subuk molekül kombinasyonları çıkmış ortaya... aslında deneyi saklamak istiyorlar başlangıçta ama ortaya çıkan moleküllerden bir tanesinin özel bir inorganik yakıt olabileceği gibi bir durum söz konsu olunca deneyi saklayamıyorlar dışarı sızıyor... kendileri bile kabullenmek istemiyorlar yani olayı...

bence aslında olayın esas nedeni yani bu adamların ateizmi seçmesinin asıl nedeni klise vakti zamanında bu adamların hepsini kesip asarsan büyücü diye doğal olarak insanlarda özellikle bilim insanlarında doğal olarak kliseye karşı bir antipati oluşmuş sonrasında bu kliseci arkadaşlar geri kalmışlıklarının nedenini keşfedip aynı olayı İslam dünyasına uygulamaya başlayınca İslam dünyasındada aynı durum ortaya çıkmış yani bilim adamlarının dinden soğuması sonuç nedir diye sorarsanız bilim adamları arasındaki klise antipatizanlığı ortaya din ve tanrı antipatizanlığını çıkarmış ama benim en anlayamadığım kısım şu... güya bu arkadaşlar bilim adamı hani sorgulamaktan ve merak etmekten bahsediyorlar...

peki Islam'ın ilk emri "Oku" sonra İslam Peygamberi diyorki "İlim Çinde dahi olsa gidip alınız" bu sözlere rağmen nasıl bir İslam antipatizanlığı din antipatizanlığı geliştiriyorlar... sonuçta burası klise değil kimseye birşey diretilmiyor... İslam bilimi hiç bir zaman reddetmiyor ki sadece ve sadece destekliyor... ama bu adamlar Allah'ın yokluğunu kanıtlayamadıkları halde inanmak istedikleri için inanıyorlar... yani aslında bu insanlarda inançsız değiller onlar sadece bizim inandığımızın tersine inanıyorlar... ama kanıtlayabiliyorlar mı? Hayır :D normal de hep söylemişimdir çalışırsak ölüyü bile diriltiriz diye... benim için imkanız olan sadece ve sadece  yoktan var etmektir derdim... ama şimdi düşününce tekrar söylüyorum benim için imkansız olan iki şey vardır birincisi yoktan var etmek ikincisi Allah'ın var olmadığını ispat etmek... tamam çürümüş ve  sorgulamayan beyinleri buna inanmaya yöneltebiliriz ama bilimsel olarak dahi ispat edemeyiz.. yani düzeltiyorum edemezler... demekki efendim neymiş... Allah birdir Muhammed onun kulu ve elçisidir. :D çok şükür...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek

bu tartışmalardan sıkıldığım için, "edit"

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zachariah
    Zachariah's avatar
    Erkek

VIGILANTE bunu yazdı:

Üfff inanmıyorum bütün direnişlerimi kırdın ya yarından tezi yok başlıyorum 5 vakit namaza :D

Neden böylesiniz siz müslümanlar ya :D

metinde müslümanlıkla ilgili kesin bişey görmedim ? nerden biliyosun bu adamın musluman oldugunu ?

Anime - Manga
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

iyi bir biyoloji.. 

Size diyorum ki iyi bir biyoloji okusaydınız.. 

Yada şu evrimin canlı oluşum mekanizmasının nasıl oluşacağına yönelik .. 

Bu soruların hepsinin cevabı MEB te bile yazıyor yahu ama  kafayı çalıştırmak gerek birazcık..

http://yigitdemirag.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Erkek

ewet bio hocası bahsetmişti  enteresan...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

@Milamber

Bahsettigin sey biyolojide Miller deneyi olarak bilinir. Bu deneyin ozelligi ilk atmosfer sartları altında aminoasitsel organik yapıtaslarının olusup olusamayacagıdır. İlk olusuma cevap aramıslardır, cünkü organik moleküllerin biraraya gelince zaten etkilesime girdigi bilinmektedir, o yuzden organik molekullerin kendiliginden olusup olusamayacagına cevap aramıslardır. Bu yuzden kurulan bir duzenekte atmosferin o donemde sahip oldugu CH4, NH3, H2, CO VE H20 uzerine ozon tabakasının olmadıgı bilindiginden radyoaktif ortamı saglaması icin ekeltrik akımı gecirildi ve sistem duzenli olarak sudan gecirildi ve yeniden pompalandı. Bunun sonucunda Koaservat adıverilen aminoasit bilesikleri elde edildi, bilmeyenler icin karmasıklık sırası -  aminoasit-koaservat(ilkel protein)- protein... boyle gider. Yani dedigin gibi yalan degildir ve deneyin kayıtları halen Stanford universitesinde tutulmaktadır, oyle belese atılmaz anlıcagın. Bu konuda da herkesle bilimsel olarak verilerle tartısmaya hazırım, size rene hocamın bi sozunu hatırlatıyım.. Bilmedigim olaya girmem ama bildigimde de biri aksini iddia ediyosa kralını tanımam, bilmem anlatabildim mi? Ustelik basta verdiginiz olasılık deneyi icin Adam Fawer ın olasılıksız kitabı basında yazan, bir insanın Superball ı kazanma sansı ve dunyaya meteor dusme ihtimalini kıyaslayan yazısını tavsiye ederim. Buna ek olarak sadece bizim galaksimizde 1.5 trilyon gezegende yasam bulunma ihtimali var, bunu su anda  bilinen 1 trilyon galaksiyle carparsan, en kotu olasılıkla senin olasılık olarak verdigin olusma sansına gore 1 milyon kadar gezegende de yasam olması gerekir. Bunlardan biri neden biz olmayalım. Dedim bilimsel olarak, tartısma kuralları n a gore herkesle tartısabilirim ve konuyu biliyosam kralını tanımam.. :)

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

IronEagle bunu yazdı:

Hacı Nedir Bu Durum Yav Resmen Diss Atıyorsunuz Birbirinize :D

oy enam yarıldım :DDDDD

Cigu bigule :(
Toplam Hit: 4328 Toplam Mesaj: 26