folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

Ateizm Bana Hiçbir Şey Sağlamıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1234567B
    1234567B's avatar
    Erkek

hay aq herşeyi yasakladırlar bir şu ateizm muhabbetini yasaklamadılar sitede

arbeit macht frei
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dreampark87
    dreampark87's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

birinizde video hakkında yorum yapın :)

garajımdaki ejder in çevirilerini sürekli takip ederim bu da çok güzel

Zifir:10 mg nikotin:0.8 mg karbon monoksit:10 mg WINSTON
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

"İzm'ler idraklere giydirilen deli gömlekleridir." der Cemil Meriç Bu Ülke kitabında..

Bu durumda konuya ilişkin karşılıklı fikir alışverişi ve fikri çatışmanın olması kaçınılmaz olur.. Ancak burada bulunan bazı insanlar buna bile tahammül edemez durumdalar, bundan ötürü muhattab almamayı tercih ediyorum ki tahammül edebileyim..

Benim sahip olduğum ideoloji; özelde müslümanları, genelde tüm insanlığı kurtuluşa sevketmek için fikirlerin etraftaki insanlara birebir ihraç edilmesini ya da umumen ilan edilmesini emreder.

Ateist görüşün sadece bilimsel çevrelerde kabul ve muhafaza oluşu, direkt olarak dine karşı alınan cephe olarak algılanmakta ve bu da köken olarak bizi Ortaçağ Avrupa'sına götürmektedir, bir yönüyle bundan ötürü tartışmaya açıktır.

Dğer taraftan ise amaçsız tanrısız bir hayatın ümit ve korkudan kaynaksız biçimde ömrü sarfetmesi.. Sisifos söyleni, pek makul değil bence..

not : Zeitgeist'i izledim

yıkılma sakın !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek
    benimde bir sorum olacak.
    Kur'an'da aynen şöyle yazıyor:
    "Öyleyse insan neden yaratıldığını bir düşünsün! O, bel ile göğüs nahiyesinden çıkan, atılan bir sudan yaratıldı" (Tarık Suresi, 86/5-7)
    Sperm testislerde üretilmez mi?

=)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:
    -----------------------------
    benimde bir sorum olacak.
    Kur'an'da aynen şöyle yazıyor:
    "Öyleyse insan neden yaratıldığını bir düşünsün! O, bel ile göğüs nahiyesinden çıkan, atılan bir sudan yaratıldı" (Tarık Suresi, 86/5-7)
    Sperm testislerde üretilmez mi?

http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=article&aid=11493

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

dünyadaki her insan illa ki bişeye inanır inançsızlığa inanmak ta bir inanç tır o yüzden ateizm hiçliğe inanmaktır.

ateistlerin çoğu dikkat ederseniz mutsuzdur. mutsuzlardır ama yine de hiçliğe inanmaktan vazgeçmezler ve yalnız olduklarını hissetmemek için sürekli insanları yokluğa inandırmaya çalışırlar.

herşeyi bilimsel bir dille anlatmaya çalışırlar ki cevap verebildikleri sorular veremediklerinin yanında 10 da 1 kalır. 

yani kısacası çoğu farklı olma çabası altında ateizme inanır bunun da aksini bana kimse inandıramaz.ama çok büyük bir olay yaşadıklarında bir korku ve tehlike atlattıklarında birşeyin olmasını dilediklerinde bence içten içe Allaha inanırlar niye mi ?

çünkü korku dilek istek bunlar insanın kimyasal duygularıdır doğuştan ve yaradılıştan. bi kaza atlattığında yüce doğa çok şükür mü diyeceksiniz :)))

işte öyle
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

Facebook bunu yazdı:

herkez niye bir başkasını kendi safına çekmek istiyo

ulan fetullahçılara laf ederler

kendileri ondan beterler

türkiyede böyle bi oluşum yok ona mı üzülüyosunuz :)

siz liderlik yapın açın bir kurum dinsizliği yayın

yaymayın demiyorum bakın yayabildiğiniz kadar yayın

onunda olması gerekiyo bu dünyadaki aradaki fark anlaşılsın

Din toplumdaki kişileri istediğin gibi yönetmek için en iyi ve en kolay yoldur. Bu yüzden yayılması yöneticilere faydalı olabilir.

Ama ateizm sadece bir görüştür. 

Mesala sadece asker kalitesini yükseltmek için şehitlik kavramını ortaya atarak, ölümden korkusuz bir ordu kurmak gibi amacı yoktur.

Ben elhamdürillah müslümanım dinimden hiç bir şekilde şüpem yok, ama yeni bitme heleki son zamanlarda moda olmuş ateizim düşüncesine yine aynı bir vatandaştan cevap ( z-chan ), Casteal senin bi cükü bilmediğin, ortaya cıkıyor(.) hangi amaç için hizmet ediyorsun orasıda beni ilgilendirmiyor.
    daha inandığın yada uğrunda birşeyleri düşündüğün şeyleri bilmiyorsun gelip burda millete yok söyle idi böyle idi çekiyorsun.
    tamam herkeze saygımız var, ama bi tarafından esinlenipte bize saçma sapan anlatma.
    anlatacaksan adam gibi anlat. Manevi değerleri karıştırmadan, sizin inandığınız şeylerle kesinlikle ilgisi yoktur.(şehitlik mertebesi)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

@Amd-x ateizm yeni bitme birşey mi ?

Ateizm antik yunana kadar dayanır. İlkten bunu öğren, sonra gel, belirli saygı çerçevesinde soru sor, tartışmaya katılmaya çalış.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

Ateizm antik yunana kadar dayanır. İlkten bunu öğren, sonra gel, belirli saygı çerçevesinde soru sor, tartışmaya katılmaya çalış.

:))

Romalılar da  Hıristiyanlara "ateist dermiş"... Hani ortada bir tanrı yok ya..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

eskiden beri geldiğini biliyorum ben merak yapma sen :) saygı sınırı aşmadım. ne katılacağım ben bu tartışmaya, kendi kendine element uyduruyorsun.

Toplam Hit: 34231 Toplam Mesaj: 248