folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Atık Yağdan Kandil Yapımı

Atık Yağdan Kandil Yapımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

hocular şu sitede gördüm denedim çok hoşuma gitti bu iş

http://www.yesilist.com/cms.php?u=atik-kizartma-yagindan-kandil-yapin&id=1321

Aklıma takılan herhangi bir zararı olabilirmi açığa çıkarttığı gazlardan falan fikri olan sadece bir sitede gördüm bunla alakalı.

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

iyiymiş denerim ben bunu , hatta normal yağı koyup yakarım :))

sonra parlayıp evi yakmayız inşallah :D

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    ShyRain bunu yazdı

iyiymiş denerim ben bunu , hatta normal yağı koyup yakarım :))

sonra parlayıp evi yakmayız inşallah :D

valla bende yaptım 15 dkkadır yanıyor :D

matematik24.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Çok önceleri özellikle balina yağlarını böyle yakı ışık yada yakıt olarak kullanırlarmış,ayrıca bir ara çıkmıştı atık yağdan araba yakıtı diye,bildiğimiz dizel motorlarında aslında fındık yağı yakarak çalışabilmesi için yapıldığınıda düşünürsek ve bu bilgilerin hepsinin ortak özelliklerinden biride havayı petrolden üretilen yakıtlara nazaran çook daha az kirlettiğini  bildiğimize göre sağlık konusunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Ama öyle fitilden nasıl yanıyor o süpermiş.

Ancak alkolden dahamı iyi onu bilmiyorum

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

zippo fitilini çıkardım ben deneyim diye  

gayet iyi bi kaç fitille iş büyütüler aslında kendimizi fittille kasmayada gerek yok şundan bi tane alacan tamamdır

matematik24.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

evin içinde zehirlenmeyelim sonra ?

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

evin içinde zehirlenmeyelim sonra ?

Bende onu merak ettim yeşillik yapacaz diye sağlıktan olmayalım :)

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Şu videoya bi baksana ^^ Bunu görünce yılbaşı hediyesi olarak arkadaşlara gösterdiği şeyleri karıştırarak birer tane yaptım muhteşem oldular.

http://www.youtube.com/watch?v=_nfMLgoGTpY

Şu yılbaşı denince akla gelen bitkiyi, http://www.backupdunyasi.com/wp-content/uploads/Ilex-Aquifolium.jpg ,iki tur sıvı parafine sokup çıkardım şeffaf kaplandı. Bunu böyle minik dalcıklar halinde orta boy bir kavanozun dibine koyuyorsun. Üstüne kavanozun beşte üçüne kadar su. Üstüne beşte dördü dolacak kadar, az miktarda yeşil yağlı boyayla blenderdan geçirdiğin herhangi bir yağ+üç beş damla esansiyel yağı (okaliptus terebentin çok güzel oluyor lavanta kayısı pek anlaşılmıyor) döküyorsun, en tepesine de çay bardağı örneğinde gösterdiği içi boş zımbırtıdan (bunun şeffafları da var) geçirdiğin fitili koyuyorsun, kapağı kapatıp bir de kırmızı kurdele bağlayınca boynuna çok sevimli bir şey oluyor ^^ keşke fotoğrafı olsaymış.

Dibine herhangi bir plastik, metal zımbırtı falan da koyabilirsin, minicik disko topları var ya, glitter ve onlardan koyarak deneyeceğim yakında ^^ çok keyifli bişi ya.

edit: Zehirlenme konusuna gelince, biz Türküz ilaç arabalarının peşinde koşarak, yağ yakan kamyonların egzoz dumanları içinde büyüdük, bize bir şey olmaz :P organik kimyanın bana verdiği yetkiye dayanarak karbon monoksit çıkmayacağını söyleyebilirim ama yağın içinde ne olduğunu tabii allah bilir, yine pencere aralık olsun ^^ ama zehirlenmeden ziyade uzun vadede sürekli maruz kalınmada kanserojenik riski yok değil.

@heyet, o demlik tarzını yapacaksan sakın fotoğraftaki gibi vernikli ahşap kapının üstüne asma ^^

izzmarit tarafından 31/Oca/14 16:17 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

ordaki yorumlardan bir tanesi;

Yine de geri dönüşüme kazandırmak en iyisi. Bu uygulama da yağı bir kere de karbonmonoksit salınımında kullanmak demek. Denize dökmekten iyidir tabii...

matematik24.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Mantıklı ve güzel de 2 sorun var 1. yağ mumdan daha fazla is yapıyor, 2. koku çaktırmadan siniyor, 3. halıya falan düşer bir bok olur ve farkedemezsen ki içeni var otlananı var evinde kedisi köpeği olanı var... cayır cayır yanarsın :)

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

Mantıklı ve güzel de 2 sorun var 1. yağ mumdan daha fazla is yapıyor, 2. koku çaktırmadan siniyor, 3. halıya falan düşer bir bok olur ve farkedemezsen ki içeni var otlananı var evinde kedisi köpeği olanı var... cayır cayır yanarsın :)

hocam işte ona uygun aparat lazım eski kandillerden. benim garibime giden bu çevre kirliliği açısından büüyük bir sorun millet herkes bunu evinde bu yöntemle imha edebilir baya da etkili olur insanlar kullandığı için neyse niye kimse şimdiye kadar akıl etmemiş bunu ona ayıkamadım ?

matematik24.com
Toplam Hit: 3232 Toplam Mesaj: 20