Atomun Goruntulenmesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acizmendi
    acizmendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mart/2003
    Erkek
    Bilen vardir bilmeyen vardir. Bilim adamlari uzun zamandir maddeleri atom boyutunda goruntuleyebilip fotografimsi sekiller olusturmaktadir.

    Sorumuz da bu. Bu nedir, ne degildir, nasil yapilir? Niye yapilir? Atomun fotografi ne ise yarar :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek
    Atomun fotograflari sayesinde yuwarlak olduunu anlioruz:P

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insomniac
    insomniac's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Nisan/2003
    Erkek
    Daha atomun ne sekil oldugunu goremedik. Sadece atom gruplarinin olusturdugu kristal yuzeyleri elektro mikroskoplarla gorebiliyoruz. Hepsi bu. YEAH ßAßE

    www.necroshine.com SEX SLEEP EAT DRINK AND DREAM [KING CRIMSON]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acizmendi
    acizmendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Mart/2003
    Erkek
    ben soruyu sorarken atom orbitali demekten kacindim ama peki atomun orbitalleri goruntulendi. orbital ne diye hic sormayin. ama sorular hala cevap beklemekte.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2002
    Erkek
    bknz: Nanoteknoloji
    Cok değerli biseydir:) Kısaca nanometre ölçeğindeki fiziksel, kimyasal ve biyolojik olayların anlaşılması kontrolü ve üretimi amacıyla, fonksiyonel materyallerin, cihazların ve sistemlerin geliştirilmesidir. Nano ölçekteki olayların manipulasyonu ile bilim ve teknolojide yeni ufuklar açılmaya başlamıştır.
    Ne için yapilir kismina gelince.Nanometre ölçekli yapıların analizi,Nanometre boyutunda yapıların fiziksel özelliklerinin anlaşılması,Nanometre ölçekli yapıların imalatı,Nano hassasiyetli cihazların geliştirilmesi,Nano ölçekli cihazların geliştirilmesi,Uygun yöntemler bulunarak nanoskopik ve makroskopik dünya arasındaki bağın kurulması.
    En beğendiğim yanı ise nanomanipulator teknolojisidir. Bununla bir insana molekülleri görme dokunma ve dğiştirme imkanı tanıyan sanal gerçeklik arabirimidir. Virus, DNA iplikleri ve nanotüpleri modifiye etmek amacıyla kullanılabilmektedır. NM datayı almak için AFM kullanmaktadır. Sanal gerçeklik eldivenleri ve gözlükleriyle kullanıcın örneğin yüzeyini görmesini ve hissetmesini sağlamaktadır. Böylelikle kullanıcı eliyle mikroskopik objeleri tutabilir,itebilir, hareket ettirebilir ve ve sonuçta çıkan kuvveti,etkileşimi hissedebilir.
    Böyle bir teknolojiyle gen transferi, enzim değişimi , jeller ve yüzeyler üzerinde lokal değişiklikler yapabilmek mümkün olmaktadır.

    ha atomik düzeydeee.o zaman bütün ürünlerin atomlardan olustugunu hatirlayalim.Özelliklerini atomlarının dizilişlerinden alırlar. Eğer kömür atomlarının sıralanışını değiştirebilseydik elmas elde edebilirdik. Eğer kumun atomlarını yeniden düzenlesek ve içine birkaç atom cinsi daha katabilsek,bilgisayar çipleri yapabiliriz.Ve eğer çamur ,su ve havanın atomlarıyla dilediğimiz gibi oynayabilseydik sarı sarı taze patateslere sahip olabilirdik.Günümüzdeki moleküller düzeyde üretim yöntemleri açısından önemli ölçüde geri sayılabilecek bir konumdayız. Yapıla gelen döküm, öğütme, ezme, hatta taş-baskı işlemlerinde atomları çok büyük yığınlar halinde hareket ettirebilmekteyiz.

    Nanoteknoloji budur, bu ise yarayabilir, bu ise yarayabileceğindende büyük öneme sahiptir.


    on error go to hell
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulascan90
    ulascan90's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Eylül/2005
    Erkek
    akla ziyan mısın ziyan
    millet protonu oluşturan kuarkları dahi görüntüleyebilio sen gelmiş telefondan resim çek dion=)
    yaw bi de konuyu nie hortlatıon ki durduk yere?

    bakır (II) sülfat çözeltisi mavisi gökyüzü
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Nasıl kuarkları goruntuleyebilir hoca alla alla sonuca mikroskopda bi atom bilesimi onu goruntulecen camda ataomik eee sen nası olcak da gorecen kuarkı zuhaha

    Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibrahim_c
    ibrahim_c's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Atomun goruntulenebilmesi icin kendı teorime gore milyon km uzunlugundakı bır borunun ıcını hec atom kalmayacak sekılde bosaltmalıyız en alta inceleyecegimiz madeyı koyup en uste mikroskppu koymalıyız sonracıgıma lazer ile maddeye bir ucgenı anımsataca sekılde yerlestırmelıyız yanı mercekın kenarından 2 lazer yada 4 cıkacak maddeye vuracak 2 dane lazer milyonlarca km uzunlugundakı yerı gecıp tek bir atoma odaklanacak buradan yansıyan lazer gorundude mikroskoopa gidecek milyon km dekı amac lazerlerın tek bir atom uzerınde yogunnlastırılabilmesi KENDI TEORIMDIR BILMIORUM ISPATLAYAN VARMI

    Yukarıda yazan medeni durum seceneklerinde neden DUL yok !!! ben belkı dulum
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek
    atomun şekli: üstüne foton (sanırım fotondu, elektronda olabilir) gönderildikten sora bu foton un yansıma açılarına bakılarak tespit edilmiştir. kim yapmış bunu bilmiyorum ama ünlü biriydi. ve çok güzel akıl etmiş adam. atomun diğer elemanları için manyetik hızlandırıcılar kullanılmış. ve ataomlar biribirine vurulmuştur. atomları işik hızına yakin bir hizla birbirlerine vurmayı amaçlıyolar; Bu deney daha yapılmadı sanırım.

    HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2007
    Erkek
    edit: nurky kapak olsun yavrım
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulascan90
    ulascan90's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Eylül/2005
    Erkek
    ibrahim hojam mikroskopla görüntülendiini kim söledi ki zaten?
    parçacık hızlandırıcılar yapıldı bi 20-30 sene kadar önce o zamandan beri millet muonları (ki atomdan çok daha küçüktürler) ve kuarkları bile görebilio. çarpıştırıolar birbirlerine açıa çıkan enerjiyi görebiliolar oradaki enerjinin kaynağı da bu bahsettiim parçacıklar oluo. hem avrupalara gitmeye grk yok bilkentte amcamlar ne gsl atomlardan türk bayraa yaptı araştırın biras bulursunuz
    ziyan, hojam, bilim teknik dergisi var hane iki-üç ayda bi yeni gelişmeler oluo fotolarını da yayınlıolar koymama gerek yok, oku resimlerini görürsün =)

    bakır (II) sülfat çözeltisi mavisi gökyüzü
Toplam Hit: 4185 Toplam Mesaj: 16