Autocad 2000

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

ya ben otocadde çarpraz çizim yapıcam ama bir türlü yapamıyorum @0,8 yapıyorum ya aldıgı açı doğru çizgi mesafesi kısa yada uzun açı yanlış nasıl yapıcam acaba..

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

yukarı

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

Çarpraz çizim ne? Çizeceğin şeklin ufak bi kopyasını yada kullanmak istediğin komutu söyle, belki yardımcı olabilirim...

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

benim bildiğim komut  

@ komutu

mesela  çizginin bir ucu ile öbür ucu yani linear ölçüsü 35 mesela @ 0,35 yazıyorum olmuyor mesela

mesela çarpı işareti gibi düşün     X    belli bir mesafe sağa ve sola çizemedim bir türlü ya..

Boş İşler Uzmanı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

@ diye bir komut hayatta duymadım Autocadde... Ya sen anlatamıyorsun yada ben yeni birşey daha öğreniyorum... plyline var ellipse var arc var spline var ama @ diye bir komut yok. Alt komut olarakta hiç görmedim, kullanmadım... Sen biraz Draw araç çubuğunu karıştır derim.

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:
    -----------------------------

benim bildiğim komut  

@ komutu

mesela  çizginin bir ucu ile öbür ucu yani linear ölçüsü 35 mesela @ 0,35 yazıyorum olmuyor mesela

mesela çarpı işareti gibi düşün     X    belli bir mesafe sağa ve sola çizemedim bir türlü ya..

Line ile önce linear uzunluğun kadar çizgini çiz, sonra Copy ile çoğalt, Çoğalttığını Rotate ile 90 derece çevir. Obje Snaplarını aç ve 90 derece çevirdiğini ortadan tut, ilkinin orta noktasına yapıştır. Union komutu ilede birleştir. Al sana X

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

aslında x çizmicem olay şu  bildiğimiz çizgi çizme komutu L

L çizerken mesela bir çizgiden açılı çizim yapacaz normal uzunluk yerine @ koyup o uzunlugu yazıyorduk öyle öğrettiler mesela

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongpeople
    wrongpeople's avatar
    Erkek

@x,y koordinat ekseninde çizer

@x<açı bu da açı vererek çizmeye yarar

Access Denied dedik ya ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

wrongpeople bunu yazdı:

@x,y koordinat ekseninde çizer

@x

aslında verdiği sayıları yazıyorum ama çok alakasız şekiller çıkıkyor ortaya ya :D

Boş İşler Uzmanı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wrongpeople
    wrongpeople's avatar
    Erkek

açı ne olacak uzunluk ne olacak bi anlatsana

ya da şöyle diyeyim @0,8 yazarsan çizgi y aksanında 8 birim yukarı gider bell bi açı olmaz ama şöyle yazarsan @8<45 45 derecelik açıyla 8 birim uzunluğunda çizgi çizer

Access Denied dedik ya ...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

@x,y    mesela  x ekseninde sağ tarafa gitmek için   örnek @20,0 yapcaksın x ekseninde 20 mm sağ tarafa gider

örnek 2 @0,20 yaparsanda y ekseninde yukarı doğru çıkar y ekseninde aşağı inmesini istiyorsanda @0,-20 olucak aynısı x ekseni içinde geçerli

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
Toplam Hit: 2140 Toplam Mesaj: 20