Autocad 2000
-
ya ben otocadde çarpraz çizim yapıcam ama bir türlü yapamıyorum @0,8 yapıyorum ya aldıgı açı doğru çizgi mesafesi kısa yada uzun açı yanlış nasıl yapıcam acaba..
-
yukarı
-
Çarpraz çizim ne? Çizeceğin şeklin ufak bi kopyasını yada kullanmak istediğin komutu söyle, belki yardımcı olabilirim...
-
benim bildiğim komut
@ komutu
mesela çizginin bir ucu ile öbür ucu yani linear ölçüsü 35 mesela @ 0,35 yazıyorum olmuyor mesela
mesela çarpı işareti gibi düşün X belli bir mesafe sağa ve sola çizemedim bir türlü ya..
-
@ diye bir komut hayatta duymadım Autocadde... Ya sen anlatamıyorsun yada ben yeni birşey daha öğreniyorum... plyline var ellipse var arc var spline var ama @ diye bir komut yok. Alt komut olarakta hiç görmedim, kullanmadım... Sen biraz Draw araç çubuğunu karıştır derim.
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------
benim bildiğim komut
@ komutu
mesela çizginin bir ucu ile öbür ucu yani linear ölçüsü 35 mesela @ 0,35 yazıyorum olmuyor mesela
mesela çarpı işareti gibi düşün X belli bir mesafe sağa ve sola çizemedim bir türlü ya..
-----------------------------Line ile önce linear uzunluğun kadar çizgini çiz, sonra Copy ile çoğalt, Çoğalttığını Rotate ile 90 derece çevir. Obje Snaplarını aç ve 90 derece çevirdiğini ortadan tut, ilkinin orta noktasına yapıştır. Union komutu ilede birleştir. Al sana X
-
aslında x çizmicem olay şu bildiğimiz çizgi çizme komutu L
L çizerken mesela bir çizgiden açılı çizim yapacaz normal uzunluk yerine @ koyup o uzunlugu yazıyorduk öyle öğrettiler mesela
-
@x,y koordinat ekseninde çizer
@x<açı bu da açı vererek çizmeye yarar
-
wrongpeople bunu yazdı:
-----------------------------
@x,y koordinat ekseninde çizer
@x
-----------------------------aslında verdiği sayıları yazıyorum ama çok alakasız şekiller çıkıkyor ortaya ya :D
-
açı ne olacak uzunluk ne olacak bi anlatsana
ya da şöyle diyeyim @0,8 yazarsan çizgi y aksanında 8 birim yukarı gider bell bi açı olmaz ama şöyle yazarsan @8<45 45 derecelik açıyla 8 birim uzunluğunda çizgi çizer
-
@x,y mesela x ekseninde sağ tarafa gitmek için örnek @20,0 yapcaksın x ekseninde 20 mm sağ tarafa gider
örnek 2 @0,20 yaparsanda y ekseninde yukarı doğru çıkar y ekseninde aşağı inmesini istiyorsanda @0,-20 olucak aynısı x ekseni içinde geçerli