Autocad İle Bu 3 Boyutlu Çizimi Nasıl Yapabilirim ?
-
Buradaki silindir yukarı doğru incelecek sanırım çizemedim var mı yardımcı olabilecek ?

-
sadece üstteki daireyi nasıl çizerim diyorsan revolve komutuyla çizersin yukarıya doğdu inceliyor çapı belli zaten çapı kadar düz bir çizgi çiz yatay sonra çizgini bir köşesine açısına göre dikey bir çizgi sonra revolve komutunu çalıştır tamamdır program yüklü olmadığında nasıl çalıştırıldığını hatırlamıyorum :)
-
haklısın hocam revolve ile yapılıyormuşta hiç kullanmadım o komutu biraz deniyeyim tam olarak nasıl kullanılacağını biliyor musun ?
-
yapamadım :| o iç içe silindir şeklini
-
çizgileri çizdikten sonra komuta tıkla önce dik çizgiyi seç sonra alttaki çizgiyi seç sonra sağ tıkla komutu çalıştır diye hatırlıyorum
-
Arkadaşım iyigeceler.İstersen 3ds max de çizip yollayabilirim sana.işgörürse tabi
-
iyi geceler hocamda, yok hocam sağol illa autocad lazım çizim de önemli değil aslında çok iyi diğer çizimleri yapıyorumda bu çizimde bu silindir içine girmiş silindir şeklini çizemiyorum sadece :| revolve ilede hallolmadı pek
-
Hadi beyler bi el atın çok önemli bi mevzu o kırmızı daire içindeki yeri yapamadım gitti acad 2007 kullanıyorum 2004 lede olur hiç fark yapmaz nasıl yapılacağı lazım

-
50 büyüklüğünde daireyi çiz, içine 40 büyükşüğünde daire çiz sonra 40 olana gereken 45 yüksekliği ver. Dairenin tam merkezindne yukarı doğru 45 yüksekliği geçecek şekilde bi çizgi at. Loft komutu ile her iki daireyide seçtikten sonra enter> sonra çıkan seçeneklerden path seçeneğini seçip dairenin merkezinden uzanan çizgiyi tıkla iş tamamdır. Revolve komutunu istersen onu da anlatabilirim.
ek olarak

-
hacı anladığım kadarıyla çizdin ama ortadaki deliği delemiyosun? eğer öyleyse substractla delecen
-

Sorduğun şey gayet basit hocam. Loft ve revolve komutunun direkt kullanımına yönelik.
Loftu anlatmışlar. Revolve'da ise ölçüleri verip çizilen şekli seçeceksin, eksen etrafında döndür diyeceksin olay bitecek.