Autocad Videoları Ve Surum Farkları ?
-
Autocad ogrenmek istiyorum.Videolardan ogrenmeye calısıyorum
autocad 2004 le ilgili detaylı anlatım videolar buldum
Peki suan 2012 yılındayız 2004 deki autocad arasında daglar kadar fark varmı ?
Birde hangi surumunden ogrenmekte yarar var ?
-
hoca neyi zorluyon 2000 den öğren değişiklikleri gözle görürsün hemen zaten
-
autcad 2003 sertifikam var ne işe yaradı dersen ben peşine koşturmadım aklımda ne kaldı dersen kocaman bir hiç :(
-
sadece arayüz farklılıkları ve görsellikte gelişme var bunun yanında eklenen ufak tefek değişiklikler
illa 2012 diyosan ben 2012'de video dersler paylaşıyorum
http://www.egitimtv.org/search/label/Autocad%20Video%20Dersleri
-
rushOut bunu yazdı:
-----------------------------autcad 2003 sertifikam var ne işe yaradı dersen ben peşine koşturmadım aklımda ne kaldı dersen kocaman bir hiç :(
-----------------------------inşallah ins muh olcaz lazım olur galiba :)
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------rushOut bunu yazdı:
-----------------------------autcad 2003 sertifikam var ne işe yaradı dersen ben peşine koşturmadım aklımda ne kaldı dersen kocaman bir hiç :(
-----------------------------sürekli uygulama yap başka türlü oturmaz
-
1234567B bunu yazdı:
-----------------------------Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------2004 anlatan video yu takıp ettip enter basmak icin bile klavye kullanılıyordu
birde sizin videolara baktım cok daha kısa ve anlasılır anlatımlar .
Birde koordinat sistemine gore cizimleri nasıl yapabiliriz.lazım olurmu(autocad 2004 üzerinde anlatılan videodi eksenlere gore cızımde 2008 ustu autocad lerde yapamadım) ?
ornegin x ekseninden 100 birim y ekseninden 40 birim gidicemizi dusunursek ?
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------1234567B bunu yazdı:
-----------------------------Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------2004 anlatan video yu takıp ettip enter basmak icin bile klavye kullanılıyordu
birde sizin videolara baktım cok daha kısa ve anlasılır anlatımlar .
Birde koordinat sistemine gore cizimleri nasıl yapabiliriz.lazım olurmu(autocad 2004 üzerinde anlatılan videodi eksenlere gore cızımde 2008 ustu autocad lerde yapamadım) ?
ornegin x ekseninden 100 birim y ekseninden 40 birim gidicemizi dusunursek ?
-----------------------------@x,y,z bu matık vardır başka bşy yok @100,40 dediğinde çizgi çizlir autocad 2012 indirip kurmanı uygulamalarımı takip etmeni öneririm autocad okadar kompleks birşey değil arkadaşım yeterki iste
-
komutlarını öğrenirsen, 2000 olmuş 2012 olmuş hiçbir şey değişmez.
kısa komutları öğrenmen zaten hızlanma açısından faydalı olacaktır.
ama bir uygulamanın her yolunu öğren, hangisini kullanacağına kendin karar ver.
çember çizerken tıklayarak mı çizcen yoksa c enter mı yapcan sen karar ver yani.
-
hocam smdi fark etmiyor degisen birsey yok diyen bu işi bilmiyordur emin ol. Ben 2007 kullanıyorum harika. La olm 2000de butun komutları teker teker bilmen gerkeiyor en basitinden, 2007 de bi line çizdiginde dış teğet iç teğet butun çemberler beliriyor, orta noktalar kesişim noktaları vs vs hersey kolayca bulunuyor
-
erdemcakmak bunu yazdı:
-----------------------------hocam smdi fark etmiyor degisen birsey yok diyen bu işi bilmiyordur emin ol. Ben 2007 kullanıyorum harika. La olm 2000de butun komutları teker teker bilmen gerkeiyor en basitinden, 2007 de bi line çizdiginde dış teğet iç teğet butun çemberler beliriyor, orta noktalar kesişim noktaları vs vs hersey kolayca bulunuyor
-----------------------------onu örnek olsun diye yazdık, tabiki mümkün oldugu kadar yeni sürüm kullanmakta fayda var.
mesela ben 2010 kullanırım ama menü görünümünü eski 2007 stili yaparak.