Avea'nın Bir Anda 13 TL Kesmesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2006
    Erkek

    Dün telefondan Wi-Fi ya bağlanmış internette bişeylere bakınıyodum. Normalde wi-fi dan bağlanınca mantıken hattan gitmemesi lazım ki düne kadar gitmiyordu.

     

    BAkiyem 13,66 TL idi. İnternetteyken bi anda yazı çıktı Kesilen 13 TL Kalan 0,66 TL diye. Arkasından da mesaj geldi Sayın müşterimiz bakiyeniz kısa süre içinde bitecektir lütfen TL doldurunuz diye.

     

    Şaşırdım kaldım ya. Wi-fi dan değil direk telefondan bağlı olsam bile nasıl gider bu kadar para? Daha hattı 3G ye de açmadım bağlansa Edge'den bağlanır.

     

    Sonuç olarak nerden gittiğini anlamadım. Avea'dan bu parayı niye kestiklerini öğrenebilir miyim? Ya da geri yüklemeleri mümkün müdür?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2011
    Erkek

    Ara müşteri hizmetlerini neden kestiniz de söylerler


    Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2007
    Erkek

    bazen yanlışlık falan olabiliyor benim bu konuda vodafonela başım dertteydi.Sırf 3g paketi için bi hat almıştım ilk 3 ay falan her tl yükledigimde komple hattımdan cekiolardı hepsini.arayıp sölüyordum 15 gün sonra özür dileriz diye geri veriliyordu.en son ardarda olmaya başlayınca genel müdürlüge falan mail atmıştım :|

    seninkide internetle ilgili olmayabilir ara bi öğren detayını neymiş ne değilmiş.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2006
    Erkek

    sağolsunlar bütün bakiyeyi aldıkları için şu an arayamıyorum ama avea bayine gitsem hallederler mi ki? 444 lü no lar da çok yiyio be kardeşim

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    bayiler de tırt ama sen bi git yine de benim bir arkadaş servis mesajlarını göndermemeleri için aradı aradığı için giden kontürünü de geri yüklemelerini talep etti diretti daha önce istekte bulunmasına karşın aynı sorunla karşılmaşmasının onların suçu olduğuna ikna edince geri aldı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    telefonunuzu abuk subuk yerlere girmeyin, tel numarası girip onayladığınız şeyler ne üdüğü belirsiz bir cebine gelsin servisinin satış sözleşmesi olabilir bu durumda gsm operatörü senin hesabından belirtilen miktarı genelde 10-15 tl bişey olur şirkete aktarmak durumunda , senin hiç görmediğin bir almayı hayatta düşünmediğin garip bir hizmeti satın almış olursun genellikle geri iade falanda yoktur. bilmem nereye İPTAL yazıp gönder derler sende öyle yap. türkiye de sık görülen bir dolandırıcılık yöntemidir. 

    hatta cep telefonunuzu hiç bir yere yazmayın 


    herşeyin bir şeyi vardır
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheWorm
    TheWorm's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2009
    Erkek

    yıllık vergi mi ne öyle bi sik varmış.o olabilir mi :|

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2010
    Erkek

    Avea çok adileşti. Ben Vodafone'a geçtim.

    Şikayet Var'a yazdığım problemim:

    1,5 yıla yakın Her Yöne 150 tarifesi kullanıcısıydım. Bu tarifede sms paketi olmadığından 9 TL'ye 11.000 sms paketi alıyordum. Sonra Yeni Yıl Tarifesi'nden haberdar oldum ve tarifemi değiştirdim.

    Tarifemi değiştirirken sms paketimi iptal ettirmeyi unutmuşum. Müşteri hizmetleriyle konuşurken, aradığım tarih fatura kesim tarihinden sonra olduğu için 9 TL'nin faturama yansıyacağı ve 11.000 sms'imi ay sonuna kadar kullanabileceğim bilgisini aldım.

    Sms'lerimi kullanmaya başladım. Her gün kalan sms bilgisini sorguluyordum. Ay sonu geldiğinde 8.000 küsur sms'im vardı.

    Ayın 22'sinde, Sn. müşterimiz yoğun kullanım nedeniyle hatlarınızın kısıtlanmaması için 23 Temmuz 2011'e kadar ödeme noktalarına 300 TL ödenmesini rica ederiz mesajını aldım.

    Müşteri hizmetlerine ulaşıp (ilk arayışımda 57 dakika bekledim ve sonuca ulaşmadı, diğer aramalarımda en az 20'şer dakika bekledim. Olay sonuçlanmadığı için toplam 4 ya da 5 kere aradım) bu konuyu sorduğumda "ay sonu faturanız atıyorum 700 lira gelecektir, hattınızın başkası tarafından kullanılmadığını teyit etmek için bu 300 lira ödemesini alıyoruz sizden" yanıtını aldım. Ne kullanımı? Çok az konuşma yapmıştım ve sms paketimden 8.000 küsur sms kalmıştı. En son dakikalarca uğraş sonucu fazla sms kullanımından kaynaklandığını öğrenebildim.

    Peki dedim madem fazla sms kullandığımı iddia ediyorsunuz o zaman ispatlayın bunu dedim. Ayın 7'sinden önce göremediklerini söylediler. Hattımı kapatmasına kapatıyorlar ama detay veremiyorlar.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2006
    Erkek
    TheWorm bunu yazdı:
    -----------------------------

    yıllık vergi mi ne öyle bi sik varmış.o olabilir mi :|


    -----------------------------
    Mantıklı aslında ama çıkan yazının başında indirilen miktar xxxxx MB yazıyodu hatırlamıyorum ne kadar olduğunu ama zate modeme bağlıydım wifiden.. Ayrıca 3G yi de açmadım hatta..edge den de bi enda 13 tl kesecek miktar indirilmez ki..3G den bile inmez
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    wi-fi den bağlanmamışsın demek ki. böyle şeylerde iyce kontrol edip bağlanmak lazım.  mesela gmail gibi bi şeye bağlanmışsan kontrol edebilirsin son bağlananlardan. wi-fi nin ipsi mi gsm ipsimi diye. geçmiş olsun.


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2006
    Erkek

    valla yanlış hatırlamıyosam tahribata bide bişeylere daha girmiştim. Var mı tahribatta böle bi ip log sistemi? Ama wifi dan bağlı olduğuna da eminim. Arada wi fi koptuğunda tekrar wi fi ya da Avea'dan bağlantı diye seçenek çıkıyodu. hiç o bile çıkmadı

Toplam Hit: 3606 Toplam Mesaj: 14