AVG'den Ücretsiz Bir Güvenlik CD'si...
-
Güvenlik firması AVG, bilgisayar kullanıcıları için ücretsiz bir boot edilebilir acil durum CD'si yayınladı. Bu CD, bilgisayarın bir virüs veya benzeri zararlı yazılım yüzünden açılmadığı durumlarda kullanılmak üzere hazırlanmış.
Bu güvenlik yazılımını kullanmak için indirdiğiniz ücretsiz ISO dosyasını bir CD'ye yazmak yeterli. Eğer CD tercih etmiyorsanız, aynı programın USB'den çalışacak şekilde hazırlanmış diğer bir sürümü de yine ücretsiz olarak indirilebiliyor.
Güvenlik programı çalıştığında bilgisayarın sabit diskini virüslere karşı tarıyor ve bulduğu zararlı yazılımları temizliyor. Program ayrıca bilgisayarın ağ bağlantısını da düzenlemeye çalışıyor. Daha ileri seviye kullanıcılar ayrıca Windows Kayıt Defteri Editörü ve TestDisc uygulaması ile daha büyük sorunları da giderebilirler.http://www.avg.com/us-en/avg-rescue-cd
Kaynak : Chip Online
Açıkçası ben henüz denemedim ama birazdan test edicem.
-
up belki birilerine lazım olur
-
hocam dün açmıssın konuyu ? denedin mi
bilgileri paylaşırsan sevinirim
up :| -
Amd-x bunu yazdı:
-----------------------------
hocam dün açmıssın konuyu ? denedin mi
bilgileri paylaşırsan sevinirim
up :|
-----------------------------denedim hocam.
Sistem başlatılırken cd den başlatıyorsun sonra önüne ingilizce bir DOS ekranı geliyor.İsterseniz programı ve bileşenleri güncelleyip bilgisayarın her köşesini istediğiniz gibi taratabiliyorsunuz.Yani küçük bir antivirüs işletim sistemi gibi.Çok yararlı bir alet herkese öneririm
-
sağlam paylaşım teşekkürler.
-
peki cd icindeki virüs veritabanını nasıl güncelliyor?
-
meco bunu yazdı:
sonuçta bi harddisk var ortada belirli bi bölüme update dizini oluşturup güncel dosyaları atması muhtemeldir. -
siyahbereli bunu yazdı:
meco bunu yazdı:
sonuçta bi harddisk var ortada belirli bi bölüme update dizini oluşturup güncel dosyaları atması muhtemeldir.
-----------------------------evet
-
baris_ekin bunu yazdı:
siyahbereli bunu yazdı:
meco bunu yazdı:
sonuçta bi harddisk var ortada belirli bi bölüme update dizini oluşturup güncel dosyaları atması muhtemeldir.
-----------------------------evet ne?
harddiske kurulum oluyor mu olmuyor mu? cdden boot edildiginde internete baglanıyor mu baglanmıyor mu?
güncelleme yapıyormu? yapıyorsa nasıl?
-
cd'ye guncellemeyi yapmayi nasil dusunuyorsunuz ?
cd rw olursa bir derece'de cd ye nasil yapacaksiniz guncellemeyi.
v.1 v.2 olarak cikar iste buda avg guzel birsey yapmis.
-
meco bunu yazdı:
baris_ekin bunu yazdı:
siyahbereli bunu yazdı:
meco bunu yazdı:
-----------------------------evet ne?
harddiske kurulum oluyor mu olmuyor mu? cdden boot edildiginde internete baglanıyor mu baglanmıyor mu?
güncelleme yapıyormu? yapıyorsa nasıl?
-----------------------------hdd ye kurulum olmuyor.herşey cd den çalışıyor ve güncelleme yapıyor ama güncelleme dosyalarını nereye attığını bilmiyorum sanırım hdd de güvenli bir bölge oluşturup oraya atıyor güncellemeleri