folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Avrupa Birliği Yunanistanı Havaya Uçurdu



Avrupa Birliği Yunanistanı Havaya Uçurdu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Avrupa Birliği Yunanistanı havaya uçurdu

    Uçurdu ama havaya

    Ve AB’nin mucize çocuğu Yunanistan battı. Hem de gümbür gümbür…

    “Yunan mucizesi”nin sonunu bizzat AB’deki büyük ağabeylerini yardımı çağıran Yunan Başbakanı Papandreu ilan etti.

    Yunanistan artık dış borcunu ödeyemez hale gelmişti. Bankalar ve hükümet iflas noktasındaydı. İşletmeler de kepenkleri indirdiği için devletin vergi toplama imkânı da kalmadı. Böylelikle Yunanistan’da sadece devasa bir dış borç değil aynı zamanda gayrisafi milli hasılanın %12.7’sine kadar fırlayan bir bütçe açığı oluştu.

    Ülkenin dış borçların milli gelire oranı ise %112’ye ulaştı.

    Peki, ama ne diyordu Türkiye’deki AB’ciler?

    “AB’nin yarattığı Yunanistan mucizesine bakın. 1980’de Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir Yunanistan’dakiyle aynıydı. Oysa Yunanistan AB’ye girdi ve uçtu. AB Yunanistan’ı paraya boğdu. Yunanistan mucize yarattı. Türkiye’yi 4-5’e katladı. Türkiye ise yaya kaldı. Yoksul bir Üçüncü Dünya ülkesi oldu. Eğer AB’ye girersek, AB ülkeleri bizi de paraya boğacak. Yunanlılar gibi zengin olacağız.”

    Son günlerde görüyoruz ki gerçekten de AB Yunanistan’ı uçurmuş; uçurmuş ama havaya uçurmuş.

    “Zengin Yunanlının” her şeyi borçmuş

    Meğersem AB Yunanistan’ı paralarla şişirmiş, şişirmiş, şişirmiş ama sonunda havasını almayı unutmuş.

    Rakamlar çok yanıltıcıdır. İsteyen istediği gibi kullanabilir. Gerçekten de Yunanistan’ın kişi başına milli geliri Türkiye ile karşılaştırılınca çok daha fazladır. Yunanistan’da kişi başına düşen milli gelir 32.100 bin dolar olarak gözüküyor. Bu, Türkiye’nin birkaç katı… Türkiye’nin kişi başına milli geliri ise AKP rakamlarına göre 10. 400 dolar düzeyinde.

    Düz mantık ne der? Demek ki AB Yunanlıları gerçekten de uçurmuş. Oysa şu rakamlarla biraz oynayalım. Yunanistan çeşitli muhasebecilik hileleriyle yıllarca dış borcunu gizlemiş. Ancak şimdi açıkladıkları rakam tam 300 milyar dolar. Ülkenin iç borçla birlikte toplam borcu ise 450 milyar dolara çıkmış.

    Yani bu ne demek?

    AB süreci Yunanlının cebine kişi başına 32.100 dolar koymuş ama bununla birlikte sırtına 27.300 dolar civarında dış borç yüklemiş. Yani AB sayesinde “köşeyi dönen” Yunanistan’ın cebindeki paranın çoğu aslında kendisinin değil. Toplam borç üzerinden hesapladığımızda daha da ilginç bir rakam ortaya çıkıyor. Yunanistan’ın toplam borcu toplam milli gelirini aşıyor. Yani cebinde 32.100 dolar para olan bir Yunanlının toplam borcu neredeyse 41.000 dolar.

    Bu mu AB mucizesi?

    “Yunanistan zengin olmuş, köşeyi dönmüş…”

    Evet, çok zengin olmuş. Ama Papandreu bekleyip duruyor. Merkel ablası borçlarını ödemesi için yardım edecekmiş ama düşünüp duruyormuş. Yunanistan’da emeklilik yaşının kaç olacağını, emeklilik maaşının ne kadar düşürüleceğini, kamudan işten çıkarmaları ve diğer meselelerin hepsini…

    Papandreu demiş ki, “uzun süredir ülkemiz ilk kez ulusal egemenliğini yitirme noktasına geldi.” Gerçekten de Almanya, Fransa ve İngiltere ne derse kelimesi kelimesine yapmak zorundalar. Zaten 1821’de Yunanistan’ı kuran ülkelerde bunlar değil miydi? Yunanistan’ın tapusu Batılı ağabeylerinin elindedir. Artık kendi parasını da basamaz. Euro’ya geçmiş…

    Demek ki Türkiye’deki AB’cilerin örnek ülkesi buymuş. Bize önerdikleri AB’ye girersek ilk yapacağımız iş tapumuzu devretmekmiş. Sonra gelsin paralar… Daha sonra burnundan getirecekler ama olsun.

    Peki ya AKP Türkiye’si

    Ey AB’ciler!.. Neredesiniz? Ne oldu Yunanistan mucizesine? Bu ülkenin geleceğini kararttınız. Gümrük Birliği’yle Türkiye’yi koşulsuz AB’ye bağladınız. Bin bir türlü siyasi onursuzluğu yaşattınız. Şimdi AB krize girdi. Yunanistan’dan sıra sonra Portekiz ve belki de İspanya’daymış… Demek ki “AB’nin parası deniz, yemeyen keriz” düzeyindeki büyük (!) ekonomistlerimiz bugünleri görememiş.

    Ancak yüzsüzlük, herhalde gazete yazarları ve ekonomistlerine diplomanın yanında eşantiyon olarak dağıtılıyor.

    Daha birkaç yıl önce Türkiye’yi aşağılayan, Yunanistan’ı göklere çıkaran yorumcular şimdi utanmadan Yunanistan’ı örnek gösteriyorlar ve “bakın AKP Türkiye’si ekonomide ne kadar başarılı. Yunanistan battı ama biz ayaktayız” diyorlar.

    “Türkiye AB’ye girecek biz de beleş parayla uçacağız” diyen liboşlar, bugün uçuyorlar ama Başbakan Tayyip’in uçağıyla. Hem de AB’ye değil, Arap ülkelerine. Türkiye bu sefer güya Arap şeyhlerinin paralarıyla köşeyi dönüyor. AKP Türkiye’yi böylelikle uçuruyormuş. Tayyip’in vizyonuyla zengin olmuşuz.

    Büyük liberal düşünürlerimize” göre ekonomik kalkınma el âlemin parasıyla gerdeğe girmek demek. Girersin ama gelin olarak. Yunanistan örneği bunu gösteriyor.

    Peki ya AKP Türkiye’si çok mu farklı? Dedik ya rakamlar ve istatistik verileri yanıltıcıdır. Bir numaralı palavra kaynağıdır. AKP’ye göre onlar iktidara geldiklerinde kişi başına düşen gelir 2.500 doların altına düşmüştü. Şimdi ise 10.000 doların üstüne çıkmış. Bu ise Türkiye’nin 4 kat zenginleştiği anlamına geliyormuş.

    Bir kere 2.500 dolarlık rakam Türkiye tarihinde bir diptir. AKP’nin bu rakamı artırdık diye sevinmesi, kendisine kıstas olarak Türkiye’nin en başarısız dönemlerinden birini aldığını göstermektedir. Doğru… AKP iktidarı ile DSP-MHP-ANAP iktidarı ancak başarısızlıkta yarışabilirler.

    İkincisi AKP gerçekten de bir mucize yaratmıştır. Ancak bu ekonomi değil matematik mucizesidir. Bir kalem sihirbazlığıyla kişi başına düşen milli gelirimizi iki katına çıkardılar. Nasıl mı? Payı artırdı, paydayı düşürdü. Dediler ki “aaa, biz toplam milli geliri yanlış hesaplamışız. AB’deki yönetim kullanınca şu kadar zenginleştik.” Muhasebecimiz hileyi yaptı. Bir gecede hepimiz zenginleştik(!) Pay arttı. Sonra “aaa, aslında bizim nüfusumuz bu kadar çok değilmiş, bir daha saydık nüfus düştü.” Böylelikle payda düştü.

    Ve bu şekilde son iki yıldır reel olarak milli gelirimiz net olarak düşmesine, ekonominin daralmasına ve vatandaşın fakirleşmesine rağmen bir bakıyoruz karşımıza ki kişi başına 10.000 dolarlık bir rakam çıkmış.

    İşte bu gerçek mucize… AKP’nin “başarısı” Yunanistan’ınkinden de mucizevî (!)

    Gümrük Birliği ve AB Türkiye’yi batırdı

    Tüm bu istatistik palavralarını bir yana bırakalım. Yunanistan’ın çöküşü AB’ye aşırı bağlanmak ve dış borçtan oldu. Peki ya Türkiye?

    Bizim durumumuz gittikçe Yunanistan’dan da vahim hale geliyor. Özellikle Türkiye, Gümrük Birliği’ne girdikten sonra dış ve iç borcu adeta çığ gibi büyüdü. Ama AKP iktidarı bu çığı bir buz dağı yaptı. Şimdi bekliyoruz Titanik buz dağına ne zaman çarpacak?

    Gümrük Birliği’ne girdiğimiz 1996 yılında dış borcumuz 79 milyar dolarmış. Toplam borcumuz ise 109 milyar dolar. Gümrük Birliği’yle çağ atlıyoruz diye Türkiye’yi AB’ye zincirlediler. Ne oldu? Beş yıl sonra Türkiye’nin dış borcu 115 milyar doları buldu. Toplam borcu ise 198 milyar dolar olmuş. İşte size 5 yıllık AB mucizesi. Ülkenin borcu ikiye katlamış. Ve Türkiye bu mucize sayesinde 2001’de en kötü iflaslarından birini yaşadı.

    2002’de AKP iktidara geldi. İşte Türkiye buradan sonra uçmaya başlamış. Uçuş o uçuş. AKP 7 yılda dış borcu 115 milyardan almış 280 milyara taşımış. Toplam borcu ise 198 milyardan almış 490 milyara taşımış. Yani Tayyip ve arkadaşları köşeyi dönerken Türkiye bunu finanse etmek için toplam 2.5 kat daha çok borçlanmış. Ne büyük başarı… Ne büyük vizyon…

    Sonunda işin net hesabına bakarsak… AKP’nin verdiği rakamlarla bile vatandaşın cebindeki 10.000 dolardan kişi başına düşen dış borcu yani 4.000 doları düşünce geriye 6.000 dolar kalıyor. Yani Yunanistan’dakinin biraz fazlası…

    Tabii bu rakam da yanıltıcı… Çünkü AKP döneminde esas olarak iç borç patlama yapmış. Peki, iç borç dedikleri ne? Hükümetin hepsi yabancıların eline geçen bankalara olan borçlanması, yani bu da aslında dış borç…

    Tüm borç yükünü vatandaşın milli gelirinden düşelim geriye 3.000 do­lar kalıyor. Yani Yunanistan olmamıza ramak kalmış. Tabii Tayyip diyor ki: “Borç yiğidin kamçısıdır. Çok dış borç aldık ama böylelikle Türkiye büyüdü, vatandaşın cebine de para girdi.”

    Birincisi o dış borç vatandaşın cebine para olarak değil, AKP belediyelerine ve işadamlarına rant olarak gidiyor. Türkiye’deki kamu borçlarının yüzde 51’i belediyelere akıyor. İkincisi Türkiye böyle giderse bu borç yüküyle ABD ve AB için çarmıha gerilecek. O zaman da “yiğit” kamçı yemek neymiş görecek.

    Emperyalizm para akıtmaz, para toplar

    Türkiye’de herkesin artık şu gerçeği görmesi gerekiyor. Tarih boyunca dünyada hiçbir ülke başka ülkelerin parasıyla, dış finansmanla, borçlanmayla kalkınmamıştır, sanayileşmemiştir.

    Bugün de Türkiye’nin ne ABD, ne AB ne de Arap parasıyla kalkınması diye bir şey söz konusu olamaz. Tüm dünya çok aptal, bir tek biz mi akıllıyız?

    Emperyalizm her yere para saçan bir hayır kurumu değildir. Tam tersine Üçüncü Dünya’dan para toplar. Ancak böyle ayakta durur. Bunun adına sermaye ihracı denir. Adı üstünde bu ihraçtır. Yani sermayeyi satar, karşılığında da daha büyük bir bedel alır. Direk kâr veya faiz olarak… Liberallerin iddiasının tersine zengin ülkeler asla yoksulları finanse etmez. Bilakis hep yoksul ülkelerden zenginlere kaynak aktarılır.

    AB şimdi Yunanistan’ı kurtaracakmış. Kurtarır mı? Evet, kurtarır. Dünyada Türkiye diye bir ülke, Türk diye bir ulus var olduğu sürece Yunanistan’a Batılı ağabeyleri hep sahip çıkacaktır.

    Peki, ya Allah korusun Türkiye gerçekten de AB’cilerin söylediği gibi AB’ye girseydi. Ve başına bunlar gelseydi. İşte o zaman Yunanistan’ın yaptığı gibi milli piyango gelirlerini vermekle kurtulamazdık. Türkiye diye bir ülke bile kalmazdı ortada. Ne Kıbrıs, ne güneydoğu ne de İstanbul kalırdı?

    AB’cilerimiz o eski, hızlı günlerde ne derdi? Ver, kurtul… Vermekle de kurtulamazsın.

    Türkiye’nin kalkınma mucizesi bir tek 1923-38 arasında, Atatürk döneminde mümkün olmuştur. Bu dönemde ise tek kuruş dış borçlanma olmadığı gibi, dış borçlar da temizlenmişti. Türkiye tamamen kendi gücüyle kalkınmıştı.

    Borçla peynir gemisi daha fazla yürümez. Geriye tek seçenek kalıyor. Atatürk dönemindeki gibi kendi emeğinle “öğünmek, çalışmak, güvenmek..."

    ab şakşakcısı mandacı cemaat tayfasına bi daha tokat yedin mi anan kimdi hatırlarsın belki cukkası ...


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mercan
    mercan's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    tamamen katılıyorum.güzel bir yazı.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    harbi güzel hazırlanmış yazı.


    ¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    rahat durun salarım hayvanı :)


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Türkiye'nin avrupa birliğine alınmamasının sebebi kokareç değil ya da para.

    Tek sorun Türk halkının müslüman olmasıdır.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

    Türkiye'nin avrupa birliğine alınmamasının sebebi kokareç değil ya da para.

    Tek sorun Türk halkının müslüman olmasıdır.


    -----------------------------
    Hoş geldin...

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

     

     

    Alman focus dergisinin savurgan yunanistan ı mitolojik mesajla uyarması.


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    liberal sistem ideal şekilde işletildiğinde krizler çıkmaz iflaslar olmaz.bakınız yunanistan Türkiye ile silahlanma yarışına girmiş askeri harcamaları bol keseden yapmıştır.ayrıca yunan ekonomik sistemi daha çok üretim değil hizmet sektörüne kaymıştır.ihracat ve ithalat dengeli şekilde olmazsa her rüzgarda eğilip bükülürler.

    yunanistanda ve adalarda bomba patlatmanın tam sırası.eğer ergenekoncularımız işi becerebilir bombalar patlatabilirlerse yunanistan karadeliğin ufuk çizgisine girer.turizm de çöker.

    ha eğer liberal sistemle kişisel bir sorununuz varsa o ayrı mesele.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

    Türkiye'nin avrupa birliğine alınmamasının sebebi kokareç değil ya da para.

    Tek sorun Türk halkının müslüman olmasıdır.


    -----------------------------

    işte halkımızın %47 sini oluşturan sığ görüşlü bidon kafalılara bir örnek . ab nin daha ne olduğunu bilmeden, onu geç daha kendinin ne olduğunu bilmeden fikir(!) dünden hazır zaten .

    avusturyalı bir arkadaşım demişti ki , ab nin türkiyeyi istememe nedeni , en azından avusturyanın , içlerinde ingiltereden sonra bir tane daha abd piyonu istememeleri ve ab nin abd ve rusyaya karşı kısmen bağımsızlığını korumak konusunda ki kararıdır. bu lafı dinledikten sonra yerin dibine geçmemek mümkün değil elbette ama doğru söze ne hacet ? ayrıca türkiye zaten bidon kafalıların pek memnun olduğu üzere abd nin kevaşesi oldu, ske ske orospusu yaptı niye birde nikah basıp üstüne alsın ?

    ne türkiyenin ab ye girmeye ne de ab nin almaya niyeti var. zaten böyle bişeyin gereği de yok bu sadece bazı hayvanların "kocacığım" dedği süper gücün başka bir güce dayadığı tehtid , üzerinde söz sahibi olma çabası. sen ancak vanminüt der durursun toplantılarda...


    herşeyin bir şeyi vardır
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    xzxz bunu yazdı:
    -----------------------------

    HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

    Türkiye'nin avrupa birliğine alınmamasının sebebi kokareç değil ya da para.

    Tek sorun Türk halkının müslüman olmasıdır.


    -----------------------------

    işte halkımızın %47 sini oluşturan sığ görüşlü bidon kafalılara bir örnek . ab nin daha ne olduğunu bilmeden, onu geç daha kendinin ne olduğunu bilmeden fikir(!) dünden hazır zaten .

    avusturyalı bir arkadaşım demişti ki , ab nin türkiyeyi istememe nedeni , en azından avusturyanın , içlerinde ingiltereden sonra bir tane daha abd piyonu istememeleri ve ab nin abd ve rusyaya karşı kısmen bağımsızlığını korumak konusunda ki kararıdır. bu lafı dinledikten sonra yerin dibine geçmemek mümkün değil elbette ama doğru söze ne hacet ? ayrıca türkiye zaten bidon kafalıların pek memnun olduğu üzere abd nin kevaşesi oldu, ske ske orospusu yaptı niye birde nikah basıp üstüne alsın ?

    ne türkiyenin ab ye girmeye ne de ab nin almaya niyeti var. zaten böyle bişeyin gereği de yok bu sadece bazı hayvanların "kocacığım" dedği süper gücün başka bir güce dayadığı tehtid , üzerinde söz sahibi olma çabası. sen ancak vanminüt der durursun toplantılarda...


    -----------------------------

    o değilde hakaretlerden bahsediliyor. ben bu forumda xzxz kadar konuşmalarında hakaret ederek konuşan birisi görmedim. ne münkün ki banlandığını da görmedim..

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Mart/2008
    Erkek

    hocam siz liberal felan diyorsunuz ben anlamıyorum battımı battı bukadar basit ama bizimde durumumuz şahane sayılmaz herneyse ben zaten başındanberi karşıydım ab ye


    bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
Toplam Hit: 7221 Toplam Mesaj: 49