folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Avrupabirliği, İPARD Vb Projelerin Görünmeyen Yüzü Ve Besicilik



Avrupabirliği, İPARD Vb Projelerin Görünmeyen Yüzü Ve Besicilik

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek

    Çiftlinkbank dır solucan gübresidir ne popüler olursa forumdan birileri illaki bu işi yapmış oluyor hem bu projelerle ilgili bir iki birşey sorup söylemek istiyorum hem de genç çiftci projesiyle veya diğer tarımsal destek projeleriyle bu işlere kimler girmiş ne gibi sıkıntılar çekmiş gçrelim diye merak ettim.

    Öncelikle, bu avrupabirliği bize niye bu paraları veriyo diye herkes gibi ben de bi arasordum bir kaç farklı geçerli cevaplar alabildim ancak bu besicilikle ilgili projelere baktığımda şunu fark ettim ve doğru mu bilmiyorum size de sorayım istedim.

    Örneğin bir besane yapacağınızda ortalama 250 bin liraya maledebilirken avrupabirliği standartlarında bir besihane yapıtığınızda bu 4 milyonlara kadar çıkmakla birlikte genelde min.1 milyon olmakta, tabi yanlış anlaşılmasın aynı kalitede yerler olmuyo çoook daha farklı ama işte gerekli mi sorusunun cevabı yok. örneğin siz 250 başık bir tesis kurarken a birim demir b birim beton kullanıyosunuz 1 tane kantar 1 tanede traktör alıp işi bitiriyosunuz ama mesela pprojeye uygunluğa gelince metrekareye  2a birim demir 3b birim beton kullanacaksın çatıyı şöyle yapacaksın, ikinci el traktör almayacaksın, gübre sıyırıcısı 2 tane kantar bilmem kaçtane fırça derken derken oluyo maliyet 10 katı o kadar fark edermi demeyin adamlar 4bineurolara pervane taktırıyolar hava sirkilasyonu için, bizim çiftcide de suç var ben şimdi yarı yarıya destek alırken alayım ilerde alamam şimdi %50 bedavaya geliyo diye bakarak ihtiyacı olmasa da alıyo. 

    peki sorun ne? sorun aldıkları ürünlere baktığımızda hemen hepsi ithal yada dolaylı yoldan ithal ürünler, yani kısaca avrupa bize verdiği parayı geri kendi cebine koyuyo, sonra da kendine bağımlı bir tesis oluşturmuş oluyo, aşı alıyosun orda amızlık alıyosun ordan yeri geliyo yem saman alıyosun ordan hatta bugünlerde ineğin kenidisi bile avrupadan oluyo.

    Proje birimindeki yetkililere bu kadar harcamaya gerek yok bakın ben metrekareye 25kg demir kullanıyorum yetiyo dediği halde problem yaşayanlar var illa fazla fazla alıcan.

    bizim lablar da da böyle, avrupabirliği projesi 1 milyon lira eçti hüyaa diyoruz 2 cihaz alıyoruz 100 er bin eoru dan zaten projenin demirbaş için ayrılan bütçesi doluyo geriside maaşla kimyasal, e bunlar nerden geliyo avrupadan e avrupa yine bize verdiği parayı kazandı hatta bu lab çalıştığı sürece her sene avrupadan kimyasal almak zorunda kaldı kendisine bağımlı yaptı.

    şimdi durum buyken acaba neden bunlara bi kemersıkma politikası gelmiyo?

    ülkenin akademisyeni projeyle devleti sömürmeyi zaten biliyodu rahat rahat yapıyodu yıllardır ihtiyacı olmayan kimyasallar naylon faturalar yalandan maaşlar fazla maaşlar ile bu çarkını döndürüyodu, şimdi halkı da çiftcisi de aynı şeyleri yapmaya çalışıyo.

     

    son olarak çiftlik konusunda da ufak bir sorum var yapan arkadaş varsa diye meraımdan soruyorum, bescilikte hayvan başı 1000 tl kazanırsan iyi bir fiyat, 100 hayvanın olsa 100.000tl sadece kar güzel gibi ama problem şu, yatırım maliyeti 1milyon tl, 1 yıl bakacaksın, 1 tanesi öldümü 10 tanesinin karını götürüyo kar az değil mi?

    erebos tarafından 31/May/18 15:54 tarihinde düzenlenmiştir

    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Zamannda veteriner fakultesi okumus ve de yuzlerce ciftlik besihane gezmis birisi olarak soyleyebilirim ki koylunu bir skimden haberi yok.(gocmenlerde ve alevi koylerinde ki ahirlar ve besihaneler cok temizdi )

    O kafaylada birsey yapamazlar.

    Butceyle alakasi yok bunun.

    Yuz baslida da on baslidada hayvanlar bokun icinde yasiyor altlik yok dogal olarak ayak hastaliklari meme hastaliklari oluyor saglikli sut uretimi yapamiyorlar .bir dunya antibiyotik takviye ilaclar masraf masraf masraf cikiyor.

    Birinci hayvancilik yapacaksan topragin olacak ya da icardan  gelecek. Yem yapmadan disardan birsey olmaz para kazanamazsin.sigortali olacak isletmen.hayvan oldu derdin olmayacak.

    Bu isi guclu sirketler iyi yapiyorlar cunku var 5bin bas insan faktorunu aradan ckartman ckarman gerekiyor.

    Obur turlu yuz basli 50 basli isletmede sabahtam aksama.bok kariyor tum aile heryer pislik sinek icinde dogal olarak.

    Dr avukat vs iyi is yapmis para sahibi insanlarin kurdugu isletmelerde fena olmuyorlar arastryrlar en azindan.isletmede insani aradan ckartmak gerekiyor .hollanda 5000 basli keci sutu uretimi yapan bir isletmede trk kisi calisiyor :) muntazam ciftlikleri var heriflerin.

    Bakis acisi tabiki de .

    Avrupa kriterlerine gelince sunu soyleyim.orn tavuk cifltligi sikkoden pervane alirdan hayvanlar telef olunca aglar durur insan.

    Demirsiz beton yapiyor ulkemin muteahhitleri belirli bir kriter olmasi sart.

    Ulkede  istenen kriterlerde urunlerin makine techizati araparca vs olmamasi hibenin degil ulkedeki sanayi uretimiyle ilgili.

    Konu sacma iclenmissin dertlenmissin yazmissin ben de bir sacmalayayim dedim


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Merak edenlere çiftçi tv'de feyz al adli programi izlemelerini öneririm. Adamı normal bildiğiniz çiftçi ve hayvancılarla karşılaştırırsaniz herşey açığa çıkıyor. O adam gibiler çoğunlukta olmadığı sürece 100 milyon hibe verip şart koşmasanız bile tarımı kurtaramazsınız.

    Tarımda bile tüketici pozisyonuna geldik. Adamlar ithal hayvani bize sokuyorlar bir allahin kuluda demiyor ki ben mal miyim birazda dişi hayvan alip tohum atayim. Her sene sevkiyatta ezilmis buzulmus hayvanlari kitlemesinler 3 5 seneye kendimi döndürürüm. 

    Alışmışız önümüze konulanı almaya. Adamı izliyorum 45 dakikalık program boyunca isyan ediyor. Veteriner neden üretime geçmiyorsunuz dediginde 100 programdan 99unun öyle bir plani var ama yapan yok. (Besi için konuşuyorum)

    Süt içinde araştırma gerekli. Yemini yaparken bile belirli bilimsel prosedürleri izlersen neredeyse 2 kat fazla verim veren türler var. Ama ne açıp bir kitap okuyoruz milletçe ne bilene danışıyoruz. Ben çiftçi olsam dil bilmesem bile ingilizce başarılı makaleleri parasıyla çevirtir hatmederim. 

    Konuşacak çok şey varda deveye sormuşlar boynun neden eğri nerem doğru ki demiş.

    Easx tarafından 31/May/18 20:53 tarihinde düzenlenmiştir

    www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Hayvancılık yapan biri olarak sana şunu söyleyim 1 adet x cins inek için y birimi kadar yerlazım bizde ( TÜRKİYE DE) - Y kadar yer lazım hayvan refahı ne kadar yükselirse verimide o orantıda yükselir avrupalı bir inekten 20 kg süt alır ( bu misal 20 kilo sut veren hayvanı keserler) biz 15 alırız 

    O birlik projelerinin yüksek maliyetli oluşu çimento veya demir değil alanın genişliği ve kullanılan malzeme çeşitliliğidir 


    Yav he he
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Bende az çok içindeyim yanlış uygulamalar çok mesela bi örnek tarım aletlerin %50 hibe verdiler bi ara tarım aletleri %100 zamandı bu işler yürümüyor bizim ülkede insanımız malesef karaktersiz kosgeb den para alanların çoğu battık dedi paraları yediler kgf dağıtıldı alanların çoğu iflas verdi parayi kaçırdı say say bitmez 

    Hayvancılığa gelince avrupa amerika tarzı hayvancılık hayal bizim ülkede veteriner arkadaş bir sürü eleştiri yapmış küçük işletmelere ama işletmeler olmasa bugün hayvancılık 2 kat daha kötü olurdu 


    okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Advanced
    Advanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2015
    Erkek

    https://www.youtube.com/watch?v=ZPKHIA-EBk8 

    bu adamı izlemenizde fayda var 


    Son zamanlarda yalan söylediniz mi ? Yalan Söylemek insan doğasının parçasıdır ve herkes yalan söyler.Söylemeyenler ise yalancıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    tam türk kafası işte, adam fanına kadar çizmiş projeyi şunu şöyle yap bunu böyle yap, tam verim alırsın demiş. parasını da veriyomuş, adamlara saygı duyacağımıza art niyet arıyoruz. burda gelip yakınacağına o aletleri sen üreteceksin. adam sana yatırım yapıyo bunun geri dönüşünün olması için sunuyo o şartları. adamların dediği gibi yap tesisin yıllarca ayakta kalsın. 25kg demir yetiyo diyo da adam neye göre kime göre yetiyo ? oturup bi inşaat mühendisiyle konuşmuşmu bu konuyu? ya da ne bileyim zorla pervane aldırıyolar diyosun, aynı standarda uygun türk malı bi pervane alınca adam sana yok ya türk malı olmaz mı diyo ? burda eksik ab nin mi daha pervane üretemeyen türkolandin mi ? size para harcamanızı söyleyen herkese direkt düşman olmayın, bu işin doğrusu bu olabilir ya ada adamlar sizin iyiliğinizi düşünüyor olabilir

    bu kafayla bu ülke eti ancak kurbandan kurbana görür, ki şu anda durum öyle. zaten kurban bayramı buzluğa poşette et depolama bayramına dönmüş

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

    tam türk kafası işte, adam fanına kadar çizmiş projeyi, şunu şöyle yap bunu böyle yap, tam verim alırsın demiş. parasını da veriyomuş, adamlara saygı duyacağımıza art niyet arıyoruz.

    burda gelip yakınacağına o aletleri sen üreteceksin.

    adam sana yatırım yapıyo, bunun geri dönüşünün olması için sunuyo o şartları.

    adamların dediği gibi yap, tesisin yıllarca ayakta kalsın. 25kg demir yetiyo diyo da, adam neye göre ,kime göre yetiyo ? oturup bi inşaat mühendisiyle konuşmuş mu, bu konuyu? ya da ne bileyim zorla pervane aldırıyolar diyosun, aynı standarda uygun Türk Malı bi pervane alınca, adam sana: Yok ya türk malı olmaz mı, diyo ? burda eksik ab nin mı, ( @RitmFarbRacourci bu sorunun cevabı çok önemli. @Hipokondriyak cevabı vermiş.) daha pervane üretemeyen türkolandin ( bu nasıl kelime @@,) ) mi ?

    Size para harcamanızı söyleyen herkese, direkt düşman olmayın.

    Bu işin doğrusu bu olabilir ya da adamlar sizin iyiliğinizi düşünüyor olabilir.

    bu kafayla bu ülke Et`i ancak kurbandan kurbana görür, ki şu anda durum öyle. zaten kurban bayramı; "buzluğa poşette et depolama" bayramına dönmüş. (yalan mı. Şu cümle çok doğru. ^^D) )

     




    @easx @Çiftçi TV yı başka seyredenler de varmış. Ben arada bakıyorum ama " Feyz Al " adlı programa rastlamadım. @@,) bu yakınlarda pek seyretmedim ama.


    @Hipokondriyak :
    " Yuz baslida da, on baslida da, hayvanlar bokun icinde yasiyor. Altlık yok, dogal olarak ,ayak hastaliklari ,meme hastaliklari oluyor. saglikli sut uretimi yapamiyorlar .bir dunya antibiyotik,takviye ilaclar, masraf-masraf-masraf cikiyor. "

    " .(gocmenlerde ve alevi koylerinde ki ahirlar ve besihaneler cok temizdi )"

    "

    Ulkede istenen kriterlerde urunlerin makine techizati, ara parça vs olmamasi hibenin degil, ulkedeki sanayi uretimiyle ilgili."

    RitmFarbRacourci tarafından 01/Haz/18 19:32 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

     




    @easx @Çiftçi TV yı başka seyredenler de varmış. Ben arada bakıyorum ama " Feyz Al " adlı programa rastlamadım. @@,) bu yakınlarda pek seyretmedim ama.


    @Hipokondriyak :
    " Yuz baslida da on baslidada hayvanlar bokun icinde yasiyor altlik yok dogal olarak ayak hastaliklari meme hastaliklari oluyor saglikli sut uretimi yapamiyorlar .bir dunya antibiyotik takviye ilaclar masraf masraf masraf cikiyor. "

    " .(gocmenlerde ve alevi koylerinde ki ahirlar ve besihaneler cok temizdi )"

    Youtube'dan bakiyorum :) oradan bakabilirsin. 


    www.kriptopedi.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

     




    @easx @Çiftçi TV yı başka seyredenler de varmış. Ben arada bakıyorum ama " Feyz Al " adlı programa rastlamadım. @@,) bu yakınlarda pek seyretmedim ama.


    Youtube'dan bakiyorum :) oradan bakabilirsin. 



    Teşekkür ettim. ^.-,) //`


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    neredeyse her yorum doğru. avrupa ipard vs ile bizi hayrına Allah rızası için desteklemiyor kendi çıkarı için destekliyor yatırımın avrupaya geri dönüşü var çünkü. devletin makine ekipman %50 hibe desteğini de makine ekipman tüccarları istismar etti fiyatları 2-3 katına çıkarttılar. aslında bu sorunların tamamı çiftçi kimdir sorusunun cevabı verilmemiş olmasından kaynaklanıyor. biz ülkemizde çiftçi deyince köylüyü kastetmiş gibi anlaşılıyor halbuki köylüler çiftçi tanımına uymuyor. günübirlik yaşıyorlar ve ilgisiz emeksiz karın tokluğu için saçma sapan işler yapıyorlar. misal 2 dönüm tarla ekip 1 tane inek besleyen adam da kendine çiftçi diyor 5 dönüm tarla ekip 2 inek besleyen adam da çiftçiyim diyor. 5 dönüm kıraç tarladan 1 ton bile buğday arpa alamaz ve 2 inekten alacağı sütün ekonomik değeri yoktur. şimdi devlet bu köylülere para saçacağına işini kitabına göre yapan gerçek çiftçilere destek verse vallahi hollanda ile rekabet edebiliriz ama her hükümet köylüleri kendi tarafında tutabilmek için tarımsal destekleri saçma sapan plansız şekilde veriyor. besicilik için en önemli girdi yem olduğu halde yem bitikisi veya kaba yem üretmeyen adamlar besicilik yapıyorum diye geçiniyor. hayvanları sigortalatmıyor -ki sigortadan haberleri var hepsinin- hayvan ölünce vah ben öldüm vah ben bittim iflas ettim ayağına yatıyor. yem üretiminin yapılamamasının bir sorumlusu da devlet. çünkü tarım arazileri yıllardır miras yoluyla bölünüp parçalandı. coğrafi açıdan tek tarla olması gereken yerler 50-100 parçaya ayrılmış ve her parçanın 50-100 kadar hissedarı oluyor. bir tane hissedara düşen pay ise komik miktarlar 50-100 metrekare oluyor. bir de ülkemizde arazi ve su kavgaları meşhur olduğundan kardeş kardeşi vurup öldürüyor.

    çözüm önerimi sunuyorum. devletin tüm tarım arazilerini ve hayvanları kamulaştırması gerekiyor. kamulaştırıp çeki düzen verip modern ve verimli işletmelere ayırıp ihale yoluyla yada farklı yollarla işi yapacak olana kullandırması gerekiyor. aksi taktirde saldım çayıra mevlam kayıra yemi de dışardan alırız hayvanı da dışardan alırız buğdayı arpayı da dışardan alırız. savaş çıksa vermezler bize telef olup gideriz.

Toplam Hit: 2442 Toplam Mesaj: 16
avrupa birligi ap projeleri ipard besicilik