folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Avrupada Yaşam Üzerine Bir Yazı..

Avrupada Yaşam Üzerine Bir Yazı..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek

adam yazşım eline kolna sağlık mürid.

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

uygun bir zamanda y.dışında eğitim ile ilgili bir yazı yazacağım inşallah.. nasıl okunur, nasıl başvurulur, ne şekilde gidilebilr, ortalama yaşam giderleri, askerlikten tamamen muaf olma durumu, burs bulma v.s. anlatabilirm 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

bana biraz abartı gibi geldi, tamam rahatlık kesinlikle daha iyi tabiki de, sanki öyle bir anlatmış ki cehennemden çıkıp cennete varmış gibi. Ben de erasmustayım şu an belli konularda üstün oldukları bariz ama bazen de en temel insani duygu; hoşgörü konusunda geri olduklarını düşünüyorum. Bence bu daha çok nerede yetiştiğinle alakalı, yazan kişi anadolunun küçük bir şehrinden çıkmışsa dediklerinde haklı olabilir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

insan zorda kalmadıkça mucize yaratamaz türkeyede hiç sıkıntı çekmeseydi oraya gitmezdi ve dışarıdaki herhangi biri olurdu güzel yazı tebrik ederim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Yazıyı bi solukta okdum ve kendi hayatımdan pek çok kare birebir gözümde canlandı.. Aynı şekildeçok şey yaşadım bende.. İnsan gurbette ama gerçekten gurbette yazıyı yazanın dediği gibi 2.500.000 Türkün yaşadığı almanya değilde mesela portekiz, polonya, italya, ispanya, çek cumhuriyeti vs. gibi Türklerin daha az yaşadığı yerlerde bulunması bambaşka.. Hele bir de gittiğin yerdeki dili bilmiyorsan.. Hele bir de kıt kanaat geçinen bir ailenin ferdiysen ve gittiğin yerde tek başınaysan neler yaşayabileceğine dair çok da fikrin yok demektir.. Yazarın söyledikleri bire bir doğru.. Açda kalırsın, açıkta da kalırsın, 1 sentin 1eurosentin 1 dinarın 1 rublenin hesabını yaparsın.. Türkiyedeki gibi kiloyla değil tane hesabı alırsın sebze meyveyi, poşete para verilir mi lan ne saçma iş dersin, fırından 1/3 ekmek de alınabildiğini öğrenirsin, saçma sapan gerekçelerle deport için gözaltına alınırsın 32 saat sonra pardon yanlış olmuş denilir ve uçağın kaçmıştır çoktan beş parasız -4 derecede dünya kadar yol yürürsün.. Hasta olursun kimin kimsen olmaz.. Vay anasını bi anda içimden ne kadar çok şey yazmak geçiyormuşda kendimi frenliyormuşum gibi hissettim.. Bi ara ben de yazayım bu eleman gibi..

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek

Beni ve benim gibi nicesini anlatmis eleman. Siz hayatinizda bulasikcilik yapan doktor gordunuz mu? Ben gordum :) zaten cocukta 3 gun dayandi .Doktor, muhendis, avukat vb.. Allah ogrencileri turk kebapcilarindan ve marketcilerinden korusun korusun. . En cokta ne zoruna gidiyor insanin biliyormusunuz. O Yarrak kafali cahil cuheyla hayati boyunca gununun 13 - 14 saatini kebap bisirip, birbirlerine siktikleri esseklerin aninisi anlatan  andaval tenya beyinli adamlarin,  ha ha ha  doktor olmussun veya  muhendis olmussunda ne olmus bak simdi bulasikcilik yapiyorsun diye tassak gecip. Kendi egolarini tatmin etmek icin sagi solu paspaslatmalari gerekmedigi halde angarya isler yaptirmalari. Kodumun okuzleri adam sanki hayat boyu o isi yapacak davar oglu davarlar. 

Allah babamdan razi olsun  kimseye boyun egmemeyi ogreti de kimseye eyvallah etmedik   yeri gelince  ac kaldik ama serefimizi halsiyetimizi ezdirmedik essek sikicilerine..    1 kebap sefi le$im var. Sansima patronda kovmak icin neden ariyormusta gavati  ikimizide kovduktan 1 hafta sonra beni geri cagirdi kosarak geri gitmistim sevgili komi isime. En azindan gunde 2 ogun belese geliyordu restoranta :D:D.. Ayni sef 4 sene sonra calistigim sirkete laptop tamiri icin gelmisti :D:D Beni farketmedi ben Baska musteri ile ilgileniyordum. Makinayi ben teslim ettigimde yuzundeki ifadeyi hayatim boyunca unutmam. Tabi makinanin garanti kapsaminda olmadigini kullanicisi hatasi oldugunu soyleyip faturayi onune koydugumdaki aldigim hazzi anlatmama gerek yoktur sanirim.

Ne anilarim ver be  simdi oturup yazmaya kalksam kitap olur.  Kufur ettigim polisin turk cikmasi mesela :):)... Uzucu olanlari hatirlamak bile istemiyorum  zaten ket vurdum pek aklima gelmiyorlar.

mclaren tarafından 17/Nis/14 07:20 tarihinde düzenlenmiştir

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Çok güzel bir yazı olmuş fakat bazıları aşırı ayrıntısız. Yani neyiyip ne içtiği nerelerde kaldıgı çok az bahsedilmiş ama hep bir sefalet sonradan da bir yükselme oda bir iş ilanı ile oluyor tam dönecekken şans yüzüne gülmüş.

Böyle yazılar seviyorsanız  9-10 tl bişi bu kitabı alın kesinlikle bayılacaksınız.

Paşaport - Twitpaşa nın kitabı.

http://kitapbagimlisi.blogspot.com.tr/2012/11/twitpasa-pasaport.html

Yine yazıdaki gibi ispanyadan başlıyor ordan ver elini tüm avrupa.

SAM_0075.JPG%20%28640×480%29

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertacgs
    sertacgs's avatar
    Erkek

izikc

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Orospu çocuğu ryan air, Malaga hava Limanı'nı sırtımda eşşek kadar çantayla baştan sona kosmama neden oldular yine de uçağa almadılar, zaten uçuş boyunca uyandırıp uyandırıp birsey satmaya çalışıyorlar :/ verdiğim para haram olsun gevşeklere :/ sinirlendim ya la. 

Almanya Fatihi
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Guzel yazi olmus, benzer seyler yasamisiz. Tek fark ben 1,5 yilin sonunda ana vatana dondum. Helal olsun...

vatandaşa kafam girsin!..
Toplam Hit: 5694 Toplam Mesaj: 36