Avukat Arkadaşlara Bir Soru?
-
arkdaşlar durumu kısaca özet geçiyorum.
bir bankanın gişesinde çalışıyorum. geçtiğimiz ay bir kadın kredi ödemesi için geldi. tahsilat sırasında 100 lira eksik alıp tam yatırmışım. dolasyısı ile 100 lira kasada eksik çıktı. bunu dekontlar üzerinden kameradan takibini yaptığımızda görebiliyoruz..
dolasyısı ile aynı gün güns onunda kadını aradık. kadın ben tam ödedim dedi. bizde kamera görüntüleri olduğu için gelip kontrol etmesini söyledik. ben yarın geleceğim dedi. ve gelmedi.
sonraki 4 gün boyunca açılan telefonları meşgule aldı.
bizde sisteme not düştük. başka şubeye gittiği zaman bizim şubenin aranması hakkında.
bu gün 1 ay geçti yine kredi ödemesi için başkja şubeye gitmiş telefon geldi. kendisine durum iletildiği zaman ben o parayı verdim demiş.
:)
sonra verilmediği söylenincede o zaman yanlış saynasalarmış demiş.
şimdi bu kadın ilk baş ben tam verdim dedi kabul etmedi ok.
kendisine kemara da görülüyor dediğimiz zaman ben yarın geleyim bakayım dedi. ve asla gelemdi. bu kadın 1964 lü annemle yaşıt.
ama tam bir çirkef domuz.
şimdi ben bankaya girdiğimden beri totalda 1500 lira filan cebimden para vermişimdir. no problem.
ama bu kadın göz göre göre pisliğe yatıyor. ve ben bu 100 lira için bu kadınla uğraşmak istiyorum. hukuksal oalrak bu durumda süreç nasıl işliyor. elimde dekont, ve kamera görüntüleri var. süreç hakkında bilgi almak istiyorum
-
Geçmiş olsun senin işin tanımı zaten bu gibi eksik para almamak ve vermemek. Sonuç olarak artık cebinden çıkan para 1600 oldu.
-
diğerlerinde hesap dökümü vs alınamamış olduğu için ispat edemiyoruz. kasada 4 lira fazla olduğu zaman tüm dekotlar incelenip bulunuyor ve müşteriyi arayıp hesabına yatırıyoruz. fazlasını yatırırken bulduğum eksikliği alamamam çok saçma olurdu.
dolayısı ile avukat arkadaşalrdan bilgi almak istiyorum. 500 1000 lira vereceğim ama o kahpe kadından 100 lirayı alıp gözü önünde dilenciye vereceğim. ama onda kalmayacak.
-
dekontlar ve kamera görüntüleriyle mahkemeye dilekçe vereceksin işte.
Sonrasına mahkeme karar verecek.
-
Hocam bedeli sen ödemek zorunda kaldıysan işyerinde bir tutanak tutun anlattığın durumu özet geçen ve bu paranın senin tarafından ödenmek zorunda kaldığına dair. daha sonra o tutanak ile icra müdürlüğüne gidip ilamsız icra takibi yapmak istiyorum 100 tl alacağım var de. Alacak açıklaması olarakta borçlunun yerine ödenmek mecburiyetinde kalınmış tutardır gibi birşey yazabilirsin. Tabi tckn ve adres bilgisi de gerekecek zaten bankada vardır. Olur da itiraz ederse itirazın iptali davası açmak ve alacağın olduğunu kanıtlamak sana düşer onun için de kamera kayıtları da eklenerek dava açılabilir. Bilirkişi incelemesi vs kayıtlardan anlaşabiliyorsa eksik para yatirildigi kazanırsın davayı. Icra takibi yaparsan karşı tarafa toplam 150 -160 tl civarlarına patlar. Avukatlar almak istemezler muhtemelen alacak çok düşük olduğu için. Itiraz olursa dava için bulabilirsin birilerini ama.
-
hocam baktın alamıyorsun, ver numarasını prno sitesine uğraşsın kaşar.
benim de bu olayın laciverti devamlı başıma geliyor. piyasada orosbu çocuğundan bol birşey yok.
ver numarasını birazda o uğraşsın kaşar.
-
-
hocam isin banka kismi var, bankan bu tarz bir girisimde bulunmani nasil karsilar konuyu bi sor, ver dilekceni mudurune genel mudurluge iletilmek uzere de mudur kapatamasin, dueum boyle ve ben bunu tahsil etmek istiyorum bankama da zarar gelsin istemiyorum ancak ne kadar maasla gecindigimiz belli ne kadar dikkat etsek de zaman zaman boyle problemler yasiyoruz bu sebeple tahsil islemlerine baslamadan usulen de olsa genel mudurlukce olurunuzu almak isterim de belki adamlarin hosuna gider banka itibarini dusunmen 100tl ni verirler, kabul etmezse genel mudurluk cok bulasma derim. ben de baska sektorde gisecilik yaptim anliyorum seni ama Allah'a havale etmen en iyisi, bundan sonra daha dikkatli ol.
gisecilikte en onemli onlem islem bitmeden alinan parayi kasaya atmamaktir. ben bursa metrosunda kart bilet dolumu yapiyordum. gunde bin kisi geliyordu 3tl 5tl dunya satis yapiyorduk. cogu zaman kasa tutmazdi. kolay degil. senin meblalar cok cok daha fazla. dikkatli olmak zorundasin. ben bu konuda soz soyleyebilecek bir yetkili olsaydim o bankada karistirma isi kapat derdim, senin gibi onlarca giseci ayni taleple gelecektir bankanin karsilamasi mumkun degil hepsini
-
Liquid bunu yazdı
hocam isin banka kismi var, bankan bu tarz bir girisimde bulunmani nasil karsilar konuyu bi sor, ver dilekceni mudurune genel mudurluge iletilmek uzere de mudur kapatamasin, dueum boyle ve ben bunu tahsil etmek istiyorum bankama da zarar gelsin istemiyorum ancak ne kadar maasla gecindigimiz belli ne kadar dikkat etsek de zaman zaman boyle problemler yasiyoruz bu sebeple tahsil islemlerine baslamadan usulen de olsa genel mudurlukce olurunuzu almak isterim de belki adamlarin hosuna gider banka itibarini dusunmen 100tl ni verirler, kabul etmezse genel mudurluk cok bulasma derim. ben de baska sektorde gisecilik yaptim anliyorum seni ama Allah'a havale etmen en iyisi, bundan sonra daha dikkatli ol.
gisecilikte en onemli onlem islem bitmeden alinan parayi kasaya atmamaktir. ben bursa metrosunda kart bilet dolumu yapiyordum. gunde bin kisi geliyordu 3tl 5tl dunya satis yapiyorduk. cogu zaman kasa tutmazdi. kolay degil. senin meblalar cok cok daha fazla. dikkatli olmak zorundasin. ben bu konuda soz soyleyebilecek bir yetkili olsaydim o bankada karistirma isi kapat derdim, senin gibi onlarca giseci ayni taleple gelecektir bankanin karsilamasi mumkun degil hepsini
işte sorun şu ki beni tanıyorlar. ben işin 100 lirasında değilim. o para bağış verilir vs.
olay kadının yediği boku kendime yediremem.
annemle yaşıt bir kadın. torunu var çocğu var vs. durumu kötü değil. zengin de değil. ama standart üstü bir hayatı var. tamamen çingenelik yaptığı.
kabul etmedi eksiklik olduğunu. sonra aradım kamera görüntülerinde de gözüküyor gelin beraber bakalım dedim. gelmedi.
kahpe işte. inanmayabilirsin ama gel kameraya beraber bakalım dendiği zaman çok götüne güveniyorsan gelirsin. gelmedi.
telefon aramalarına suratımıza meşgüle aldı. bugünde diğer şubede ilk baş ben o parayı verdim onlara diyor. biz vermediğini söylediğimizde de o zaman düzgün saysalardı diyor.
sinir olduğum tavır bu.
yoksa senin söylediğin gibi bizdede kasa kolay kolay tutmaz. ben 20 30 liraya kadar çıkan eksiklerde fişten hatayı bulup kişiden tahsil edene kadar o gün yorgunluğu ile cepten verip olayı kapatıyorum zaten.
bu tavrım bilindiği için mesele 100 lira olmadığı müşteri ile didişme olayına döndüğü ortada. o yüzden de banka adı altında arkamda şevkle durmak isteyeceklerini sanmıyorum
-
hocam geçmiş olsun ablamda bankacı yıllardır bu mevzuları hep duyarım karşıdakinin vicdani ile alakalı bir durum.
Senin olaya gelirsek samimi bir avukat arkadaşım var ankara'da (hatta tbt üyelik açsın diye 2 gün önce konuşmuştum) Dersen rica ederim falan hukuk bürosu avukatım müvekillim sizden davacı sebebsiz zenginleşme tarzı bir mevzu ile konuşup tırsıtabilir yerse gelir paşa paşa parayı iade eder yok ben bu iş böyle olmaz hukuki olarak gerekeni yapacağım dersende yine taksitle vs en ucuz şeklinde dava muhabbetinde yardımcı olabilir.
-
Geçmiş olsun. Elinin yüzünün sadakası olsun. Cahil ile ugrasmak dunyanın en zor şeyidir