Ay'a Gidip Gelmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

simdi tekrar biraz baktım da, ay'a gidilmesinden cok gidilmedigi tezini savunan siteler cogunlukta.

biraz okudum, eger o fotograflar gercekten abd'nin yayınladıgı fotograflarsa, bir tuhaflık var sanki.

ayrıca 1969'da ay'a cıkılacak teknoloji varsa, bundan 43 sene sonra neden cıkma tesebbüsünde bulunulmuyor ?

hani bi konu daha vardı "ay'ın görünmeyen diger yüzü" diye, burası neden arastırılmıyor mesela ?

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byorumcek
    byorumcek's avatar
    Erkek

evet anliyorum IRET peki haber hakkinda birşey söylemedin ?

Benim düşüncem şu ki eğer  japonya bugün böyle bir rapor açip çikmak istesin ben inaniyorum ki bu adamlar en fazla 5 sene içinde dediklerini

yaparlar.Belkide yaptilar gizliyorlar 

Andrei hocam sende haklisin oda aklima takilan bir nokta tabi 

Mesaj 23 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 03:20'da byorumcek tarafından düzenlendi.

Cahillerle yaptığım bütün tartışmaları kaybettim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

hocam insansız araclar bakkala gider gibi gidip geliyo hem aya hemde uluslr arası uzay üssüne gidilmedi diye bir şey yok.

atmosfere giriştede limit hızvardır hocam o limit hızda girersin yoksa sürtünmeden dolayı ateş topuna döner düşersin

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Erkek

Baracuda bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam insansız araclar bakkala gider gibi gidip geliyo hem aya hemde uluslr arası uzay üssüne gidilmedi diye bir şey yok.

atmosfere giriştede limit hızvardır hocam o limit hızda girersin yoksa sürtünmeden dolayı ateş topuna döner düşersin

doğru açıyla girip koridoru tutturamazsan ya alev topu olursun yada gerisin geriye uzaya sekersin olayı da var aynı şekilde..

# birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

aya yerleştirilen aynalarla yapılan teleskop ölçümleri var. hatta newtonun teorisini yanlışlayan einstein reisi doğrulayan veriler böyle elde edildi diyolar, aya gönderilen ışınlardan yansıyanların hesapları falan birşeyler. bilemedim şimdi tam neydi.

ben de gidilmediğine inanmaya meyilliyim. acayip de merak ediyorum. lakin gittik diyenler de sağlam şeyler söylüyor. emin olamıyor insan.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

mustaphachan bunu yazdı:

Baracuda bunu yazdı:

doğru açıyla girip koridoru tutturamazsan ya alev topu olursun yada gerisin geriye uzaya sekersin olayı da var aynı şekilde..

aynen hocam limit hızla girilmesinin nedenide limit hıza ulaşan cisim daha fazla hızlanamaz hep sabit kalır bunun sonucundada üzerindeki srütünme sabit kalır hızlanmadan dolayı sürkli artan bi sürtünme kuvveti oluşmaz böylece araclar sağlam! bi şekildegeri geliyor

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:

simdi tekrar biraz baktım da, ay'a gidilmesinden cok gidilmedigi tezini savunan siteler cogunlukta.

biraz okudum, eger o fotograflar gercekten abd'nin yayınladıgı fotograflarsa, bir tuhaflık var sanki.

ayrıca 1969'da ay'a cıkılacak teknoloji varsa, bundan 43 sene sonra neden cıkma tesebbüsünde bulunulmuyor ?

hani bi konu daha vardı "ay'ın görünmeyen diger yüzü" diye, burası neden arastırılmıyor mesela ?

yaşama ve araştırmaya elverişsiz robotlarla bile araştırılamıyo. Ama şöylede bişey var koloni kurmak için ayda en uygun yer karanlık bölgeyle bilinen keşfedilen bölgenin keşistiği sınır cizgisi burası koloni kurmak için en uygun yer oalrak görülüyor şuanda. Tabi yanındaki büyük kanyonu saymazsak :D

Edit: Şöylede bir şey var artık hiçbir devlet ayı eskisi kadar önemsemiyor. Şuanda bütün yatırımlar uzay istasyonuna yapılıyor burayı marsa gitmek için aktarma ve yaşam noktası olarak tasarlıyolar ki zaten uzun zamandır istasyonda yaşayan astronotlar var ve düzenli olarak gıda ve alet sevkiyatı yapılıyor istasyona

Mesaj 23 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 03:28'da Baracuda tarafından düzenlendi.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    GATA psikiyatri polk. yatarken oda arkadasim ayda yurudugunu ancak ayin olmadigini soyluyordu.

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxspiderxx
    xxspiderxx's avatar
    Erkek

Ay'a şimdi neden gidilmiyor? çünkü ay'da bi cacık bulunamadı.sönmüş volkanik dağlar,gök taşlarının çarpması sonucu açılmış dev çukurlar,bazı gök taşlarının çarpmasıyla gelen çok az miktarda su,yok denecek kadar ince bir atmosfer..tüm bunlara rağmen neden gidilsin? bir ülke o kadar masrafı ne için yapacak?

Şimdiki hedef başka bir gezegene insanlı uçuş düzenlemek.Tüm teknoloji de bu yönde kullanılıyor.

Ayrıca IRET hocam önceki konuda da sordum ama görmedin galiba.Yanlış anlama daha önce hiç böyle bir şey duymadığım için soruyorum.Bu bilim adamları kim?

IRET bunu yazdı:

konuya dönelim aya insanlı uçuş yapılmamıştır, radyasyonu bu denli süzebilen canlı koruyacak kapasitede muhafazalı giysiler hala oluşturulamıyor, abd nin programında 2040 yı yıllar rusyanın programında 2035 2040 sonrası aya gitmek mümkün görünüyor. apollo programı olduğu gibi düzmece ve saçmalıktır, yinene afiyet olsun. zaten bilim adamları aynı kıyafetleri üretin radyasyon testlerine sokalım diyor amerikalılar bu tür testlerden laf kalabalığıyla kaçınıyor, aya ayak basılmadı önümüzdeki 20-25 sene içinde de mümkün görünmüyor.

kaynak gösterebilir misin? ilk defa duyuyorum bunu.

Uzayda veya Ay'da yürüyecek astronotun elbisesi her şeyden önce müthiş sıcağa karşı dayanıklı olmalıdır. Bunun için astronot iki elbise giyer. Birinci elbisenin içinde (Buna uzay çamaşırı da diyebiliriz) soğuk su akımı sağlayan ince tüpler vardır.

Vücut etrafına dolanan bu tüplerin içindeki serin su, astronotları sıcaktan korur. Tüpteki suyun ısısı sırt çantasındaki bir cihaz tarafından sabit tutulur. Uzay çamaşırının üzerine giyilen özel elbise kat kattır. İç kısmı futbol topu gibi hava ile şişirilmiştir ki bu basıncın normalde kalmasını sağlar. Bunun üzerinde tam 15 kat daha vardır. Plastik ve alüminyum tabakalardan yapılan bu katlar tehlikeli radyasyonlara ve küçük göktaşlarına karşı astronotları korur. En dışta bir çelik çember bulunur. Elbisenin ikinci önemli bölümü olan başlık, başın rahat hareket edebileceği büyükçe bir kafes gibidir.

Başlığın ön kısmı kırılmaz camdan yapılmıştır ve onun da yukarısında bir kask daha vardır. Uzay elbisesinin üçüncü bölümü ayakkabılardır. Elbise gibi kat kat olan sağlam, kalın ve ısı geçirmez özellikteki bu ayakkabı daha çok çarığa benzer.

Astronotun sırt çantasında, oksijen ve serinletme suyunun dolaşımını sağlayan cihazdan başka bir de telsiz cihazı vardır.

Astronotun Dünya ve uzay kabini ile devamlı bağlantısını bu cihaz sağlar. Bu cihaz onun yalnız konuşmasını değil, sağlık durumunu da otomatik olarak yerdeki kontrol merkezine bildirir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byorumcek
    byorumcek's avatar
    Erkek

Arkadaşlar ben yatıyorum Allah hepinize rahatlik versin.Bu konu hakkinda eğer yarin girene kadar tartişma olmuş olursa hepsini okuyacağim.

Umarim kirginlik olmadan güzel bir bilgi şöleni olur bizde faydalaniriz. 

Cahillerle yaptığım bütün tartışmaları kaybettim.
Toplam Hit: 6680 Toplam Mesaj: 37