Aylık Akbil ?
-
Merhaba. Öğrenci pasom yakın zamanda elime geçecek. İçine aylık akbil yükletip kullanmak istiyorum. Ayın 28i 4ü vs. onları biliyorum ancak arayıp bulamadığım tek bir konu var. Aramızda kullanan varsa yardımcı olur umarım :) Yanımda arkadaşımla bindim diyelim, 2 kere üstüste basabiliyor muyum ? Ama içinde hiç para yok sadece aylık akbil var 200 kullanımlık diyelim. Aynı otobüste 2 kere basabiliyor muyum normal akbil gibi ?
-
hayir basamazsin ilk bastiğin normal aylık olan 200 kontörden düşer 2. bastiğin içinde para varsa ondan düşer yoksada bağirmaya başlar.
-
antivirus bunu yazdı:
-----------------------------
hayir basamazsin ilk bastiğin normal aylık olan 200 kontörden düşer 2. bastiğin içinde para varsa ondan düşer yoksada bağirmaya başlar.
-----------------------------kötü oldu bu :| peki bunun bi üçkağıdını yapamaz mıyız ? :D ya da 2 basış arasındaki minimum süre ne kadar acaba ?
-
sen akbili basıyosun ardından tanımadığın herhangi biri basıyo ardından sen basıyosun böylelikle 200 den 2 düşmüş oluyo ben böyle biliyorum ama o aradaki elemanı nerden bulucan :D
-
by_furkan bunu yazdı:
-----------------------------
sen akbili basıyosun ardından tanımadığın herhangi biri basıyo ardından sen basıyosun böylelikle 200 den 2 düşmüş oluyo ben böyle biliyorum ama o aradaki elemanı nerden bulucan :D
-----------------------------hocam öle bişi olduğuna eminsen buluruz bi yolunu :D
-
belirli bir süre aynı otobüs/metro/xxx kullanamazsın, kullanırsan kontör değil akbildeki paradan düşer tabi varsa.Fakat farklı duraklarda kullanılabilir birbirine yakın duraklar varsa :)
-
bilgi için teşekkürler herkese :)
-
Eline defter al sen bas ardından deftere sıkıştır koş arkadaşına defteri camdan at pasoyuda alsın arkandaki otobusede o bassın devam edin =)
-
ayni durtaktan basamazsin arkadsim belli bir zaman icinde .. durak derken akbil basma istasyonu olarka dusun otobuste olmaz . baska bi otobuse basman lazim ki soyle ..
bizim arkadas ta aylık vardi... haydarpasadan trene binicez... arkadas gidio trene biniyor .. akbili bana veriyor ben gidiyorum vapura bir kere basiyorum donuyorum trene basıyorum boylelikle benim bastigimda aylıktan dusuyor ...
yani bi otobuse bastiysan arkdasin o sırada baska bi yere akbil bascakki bidaha ucretsiz gecebilesin . bi numarasi dumeni yok cunku ...
bastigin akbil aletine bir daha basarsan belli bir sure icinde para alır . akbil aleti son basilan akbil makinasinin numarasini ve saatini aklında tutar ve baska bir yere bastiginda bu numaralari kontrol eder. Eger farklıysa ayliktan gecer. Eger belli bir saat icinde bastiysan ve makina numarasi ayniysa .. parani alir .
-
Peki bu aylık akbil vapur, metrobüs, deniz otobüsünde falan geçiyor mu?
-
Deniz otobüsü hariç diğerlerinde geçer.