folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Aynı Anda Önlisans Ve Lisans Eğitimi



Aynı Anda Önlisans Ve Lisans Eğitimi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihcan38
    salihcan38's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Nisan/2008
    Erkek

    arkadaşlar benşimdi 2 yıllık üni eğitimi görmekteyim bu yıl 2. sınıfa geçtim geçerken de bi 4 yıllık üni okuyum diye şansına ygs-lys ye giriyim dedim girdim 4 yıllık bi üni kazandım şimdi ikisini aynı anda okuya bilirmiyim ikiside örgün öğretim ama 2 yıllığı öyle gitmesem sınavlarına girsemde olur.nasıl olsa harç parası fiilan da yok diye hani dursun kenarda diye.

     

    b) Yükseköğretim kurumlarında aynı anda örgün eğitimde lisans ve önlisans eğitimi alınamayacağı sadece açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olmayan programlarında eğitime devam edebileceğine ilişkin 13/07/2001 tarihli Yürütme Kurulu kararı iptal edilerek, yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında aynı anda lisans ve önlisans eğitimine devam edilebileceğine, ancak aynı anda iki önlisans veya iki lisans programında (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan) eğitim devam edilemeyeceğine, kontenjan sınırlaması olmayan önlisans ve lisans programlarına devam edebileceğine karar verilmiştir.

     

    böyle bişey yazıyo ama benim durumum da yazmıyo yada yazıyo ben anlamadım.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2003
    Erkek

    Yani diyor ki kardeş şöyle sen bir açık bir kapalı okuyabilirsin.

    İki kapalı aynı anda okuyamazsın çünkü lise diplomasını nasıl alıp vereceksin birinden diğerine ? Birinden alıp diğerine verebilmek için birindekinden tastikname alıp diğerine vermen gerekiyor.

    Bir açık lisans veya önlisans + bir kapalı lisans veya önlisans oyuyabilirsin.  Ama iki açık veya iki kapalı önlisans veya lisans okuyamazsın. 

    Bir kapalı önlisans + bir kapalı lisans da okuyamazsın

     

    Umarım açıklayıcı olmuştur


    Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Aralık/2007
    Erkek

    Aynı anda 2 örgün üni okuyamazsın.


    Dalgasız denizde herkes kaptan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    2 yıllığı dondurup 4 yıllığa başlamayı dene, ya da 4 yıllığa kayıt olup direk dondurmayı dene. Eğer kayıt olup dondurursan 2 yıllık bittiği gibi 4yıllığa başlarsın. Ama 2. üniversite olduğu zaman harç olayında bi değişimler oluyodu sanırım.


    :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Yonetmelik geregi okuyamazsın ama sosyal muhendislikle cok rahat okuyabilirsin :)


    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    hocam 4. yıllığı 1 yıllığına dondur, 2 yıllığı zaten bu sene bitirirsen sonra 4 yıldan devam edersin, aynı anda okumuş olmazsın bi sıkıntı olmaz bence.


    goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Aralık/2012
    Erkek

    Hocam öncelikle hangi bölüm okuyorsun MYO okulda ve 4 yıllık da hangi bölümü kazandın. Zaten kayıt olurkene senden lise diplomasını aslını istecekler o zaman ne yapacan yada lise diploması fotokobisini alıp ögrenci işlerine aslı gibi onaylatabilirsin. Sonrada kayıt olursun diğer üniversiteye eğer olmazsada MYO kayıtını sildir 4 yıllığa devam et derim.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    salihcan38
    salihcan38's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Nisan/2008
    Erkek

    hocalar yanlışım varsa düzeltin ama biyerde okuduğumda orayı dondurduğumda yine oranın öğrencisi olmuş olmuyomuyum eğer oranın öğrencisi oluyosam daha sonra gidip başka yere nasıl kayıt yaptırıcam. sonuçta dondurduğum vakitte diploma yine o okulda olmuycak mı.?

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2003
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı

    hocam 4. yıllığı 1 yıllığına dondur, 2 yıllığı zaten bu sene bitirirsen sonra 4 yıldan devam edersin, aynı anda okumuş olmazsın bi sıkıntı olmaz bence.

    hocam saçmalama dondurduğun zaman sana lise diploması vermiyorlar. Bilmeden bi sallamayın ya :)

    @compü neymiş o sosyal mühendislik hacı ?


    Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sserkan
    Sserkan's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mayıs/2012
    Erkek

    Hocam en sağlıklı bilgiyi Ösym'den alırsın yakınındaki en yakın Ösym bürosuna git derim 

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek

    Çok basit :)

    X üniversitesi Y bölümünde okuyorsunuz diyelim.

    Sınava girip P üniversitesi Q bölümüne yerleşin.

    Lise diplomanız X üniversitesinde.

    Lisenize gidip iyi bir neden sunarak ve eski hocalarınıza samimiyet gösterileri yaparak "liseden çıkış belgesi" isteyin. 

    Bu belgeyi aldıktan sonra okulun yolunu tutup, diğer istenilen belgelerle P üniversitesi Q bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz.

    İşler üniversite bazında local olarak yürüdüğü için ve sizin sadece o yılkı ÖSS yerleşme durumunuza bakıldığı için X üniversitesiyle olan bağınızdan bir haber olacaklar.

    Mezuniyette de bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

    Tavsiyem böyle bir şeyi aynı üniversitede farklı bölümler şeklinde denemeniz :) zira okul bazında primary keyiniz okul numaranızdır :) Sistem sizi farketmez :)

    Bu durumda olası sorunların başında üniversiteniz "lise çıkış belgesi" ne ayak arkadaş diyebilir, bunu önlemek içinde sikko bir yerel gazeteye lise diplomamı kaybettim hükümsüzdür diye 5 liralık ilan verip, bu ilanı + "lise çıkış belgesi" ni okula götürerek çözebilirsiniz.

     

    Son olarak yaptım mu böyle bir şeyi :) yapmadım ama yapabileceğimi farkettim :) Nasıl farkettim o olayada gelelim.

    X üniversitesi Y bölümünden mezun oldum.

    Okulla ilişkimi falan kestim diplomamı aldım ama lise diplomamı vs bazı evraklarımı teslim almamıştım.

    Bir kaç yıl sonra X üniversitesi Z bölümünü kazandım. Evrakları tamamlayıp kayıt yaptırmaya gidecektim ki, lise diplomamın olmadığını farkettim. Gittim okulun arşivinden lise diplomasını istedim onlarda mezun arşivine kaldırmışlar. 2382392 tane prosedur cikarttilar , mezun arşivinden diplomamı çıkartabilmem için. Sikerim lan dedim, lise'nin yolunu tuttum. Eski hocalara selam çakıp lise diploması örneği istedim, yok öyle bir şey dediler. Sıkıntı değil bana liseden mezun olduğuma dair bir zımbırtı verin dedim, veremeyiz vs. dediler. Dedi çıkar harita :)

    Neyse hocam üniversiteye kaydolacağım bu belge bana gerek. Mezun olduğun veya olmadığın üniversiteden alacaksın lise diplomanı biz veremeyiz dediler. Ya hocam onlarda kaybetmişler dedim. Bıdı bıdı bıdı bıdı. Hocam yurt dışında bir üniversiteye kaydoluyorum, bugün kargoya vermem gerek bu belgeyi. Yurt dışı falan laf kalabalığı yapınca Kernel32.dll hatası verdi hoca. Gittik bir belge çıkardı doldu benim bilgileri, mezuniyet yılımı vs. Bunu götür müdüre imzalat dedi, çıktım müdüre imzalattım.

    Çok basit bir belge emin olun herkese verebilirler, sadece liseden mezun olduğunuzu gösteren resmi bir evrak. 

    Neyse diploma eksigini bu şekilde hallettikten sonra X üniversitesi Z bölümüne kayıt için evrakları testlim ettim. Öğrenci numaramı verdiler, artıkın X üniversitesi Y bölümünde öğrenciyim :)

    Bu kayıt işlemi bittikten 2-3 gün sonra X üniversitesi'nin ÖSS+Özel Yetenek testleriyle öğrenci aldığı M bölümünü kazandığımı öğrendim.

    Gittim istenilen evrakları hazırladım, tekrar lise'nin yolunu tuttum, okulda farklı bir hoca vardı durumu anlattım adam pat diye hazırladı lise çıkış belgesini, götürdüm müdüre imzalattım "hayırdır geçen gün yine aldın bu belgeden dedi" , hocam 2. bir üniversiteye de başvuru yapıyorum hangisi kabul ederse vs... diyip selamı çaktım çıktım.

    Okulun yolunu tutup M bölümüne kayıt için evraklarımı teslim ettim ve pat okuldayım farklı bir numaram daha oldu.

    Piçlik ya ayıktırmadım okulu. 3 ay sonra Z bölümünü okuyan bir elemanla tanıştım, şimdilerde samimi olduk, iyi arkadaşım harbi birisi :) Neyse kendi ismimin geçip geçmediğini sordum sınıf listesinde. İsmim listede vardı :) Derse girdim bir kaç defa piçliğine :) Sonra Z bölümündeki danışman hoca haber göndermiş devamsızlıktan kaldı yanıma uğrasın diye. Tabi ben bu arada M bölümünde okuyan bölüm 1.si bir adamım :) Neyse 1 yıl sonra gittim, öğrenci işlerinden Z bölümünden kaydımı sildirdim :) 

    Sistemi o kadar çözdüm ki , şuan istediğim bölüme zıplayabilirim ama zamanında yoğurttan dilim yandı şimdi efendi bir öğrenciyim :) 

    ComputerWolf tarafından 22/Ağu/13 20:03 tarihinde düzenlenmiştir

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 4270 Toplam Mesaj: 17