folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ayrılmamış Disk Problemi! Yılların Yedekleri Verileri İçerisindeydi,Nasıl Kurtarırım?

Ayrılmamış Disk Problemi! Yılların Yedekleri Verileri İçerisindeydi,Nasıl Kurtarırım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek
    TiThousand bunu yazdı

Disk'in tanımlı alanı bozulmuş gibi görünüyor. 
    Bu biliniyorsa bu yeniden üreten uygulama kullanmak en doğrusu olur; recovery yerine...

Üreten uygulama nedir.

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek
    hypnot1c bunu yazdı

Şimdi verileri kurtarmak önceliğin olacağı için aklıma gelen linux bir dağıtımıyla live olarak açıp disk görüyor mu görmüyor mu diye bakılabilir.

Fiziki olarak farklı güç kaynağı kablosu, farklı sata kablosu ve farklı bir sata portundan denenmeli. Farklı olarak bazen sisteme bağlandığında çalışmayıp sata to usb çeviricileriyle PC ye bağlanınca çalışabiliyor. Küçük bir ihtimal.

Bu gibi durumlarda Windows ortamında yapılacak en temel şeylerden biri clean disk işlemidir. Verileri kaybetmeyi göze alıp diski çalıştırmak için bir şeyler yapmak istersen clean disk işlemi deneyebilirsin ama bu adım sonrası yazma olacağı için disk çalışsa bile veri kaybı yaşayabilirsin. Orada da problem varsa farklı bir dosya sistemi ile fat32 ntfs exfat gibi formatlamaya çalışmak olacaktır. 

O zaman linux bir sürüm ile denemek lazım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek
    NetBABA bunu yazdı
    hypnot1c bunu yazdı

Şimdi verileri kurtarmak önceliğin olacağı için aklıma gelen linux bir dağıtımıyla live olarak açıp disk görüyor mu görmüyor mu diye bakılabilir.

Fiziki olarak farklı güç kaynağı kablosu, farklı sata kablosu ve farklı bir sata portundan denenmeli. Farklı olarak bazen sisteme bağlandığında çalışmayıp sata to usb çeviricileriyle PC ye bağlanınca çalışabiliyor. Küçük bir ihtimal.

Bu gibi durumlarda Windows ortamında yapılacak en temel şeylerden biri clean disk işlemidir. Verileri kaybetmeyi göze alıp diski çalıştırmak için bir şeyler yapmak istersen clean disk işlemi deneyebilirsin ama bu adım sonrası yazma olacağı için disk çalışsa bile veri kaybı yaşayabilirsin. Orada da problem varsa farklı bir dosya sistemi ile fat32 ntfs exfat gibi formatlamaya çalışmak olacaktır. 

O zaman linux bir sürüm ile denemek lazım.

linux ile mac ile dene 

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizmatikhacker
    karizmatikhacker's avatar
    Erkek

hocam format atmadıysan winhex ile içini görmeyi dene 

Love Just Hacked LoL :p
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek

8TB Verilerim malesef gitti,veri merkezleri aşiri ücret istiyor, disk takınca sanırım kafa vurma sesi var çözümüde yok gibi,bad sector den korkuyorum egerki oldu ise sirketler acba kurtarıyormu bılgsı olan yazarsa sevınırım ıyı bayramlar..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    DracuLax bunu yazdı

8TB Verilerim malesef gitti,veri merkezleri aşiri ücret istiyor, disk takınca sanırım kafa vurma sesi var çözümüde yok gibi,bad sector den korkuyorum egerki oldu ise sirketler acba kurtarıyormu bılgsı olan yazarsa sevınırım ıyı bayramlar..

Hocam kafa vurma olayı başladı ise ki genelde seagate disklerde olur, ve diskin çok çok eski değil ise kurtarabilirler. Parça değişimi yapılır sonra veri okunur. Eğer disk çok eski ise ya da elektronik olarak tamir edilemezse çöp olur. (Ayrıca kafa atan diski kurtarmak için temiz oda olarak adlandırılan bir ortamda sökme takma yapıldığından pahalı bir hizmettir)

Hayırlısı...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DracuLax
    DracuLax's avatar
    Erkek
    3Dxsolid bunu yazdı
    DracuLax bunu yazdı

Hocam kafa vurma olayı başladı ise ki genelde seagate disklerde olur, ve diskin çok çok eski değil ise kurtarabilirler. Parça değişimi yapılır sonra veri okunur. Eğer disk çok eski ise ya da elektronik olarak tamir edilemezse çöp olur. (Ayrıca kafa atan diski kurtarmak için temiz oda olarak adlandırılan bir ortamda sökme takma yapıldığından pahalı bir hizmettir)

Elektronik ten kast nedir hocam? Veri okunmaz mi bu durumda? 2012-16 senesi oolabilir hatırlamıyorum o kısmı da

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

Get Data Back Full Sürümü ile NTFS&FAT32 dosya sistemine göre taramayı deneyebilirsin. Bu programla daha önce arşiv kurtarmıştım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dragoonx
    dragoonx's avatar
    Erkek

Benzer durumdaki hdd sorunumu DMDE ile çözmüştüm. Tüm dosyalarımı kurtardı. Link: https://dmde.com/ 

"Ölüler için üzülme Harry, yaşayanlar için üzül. Her şeyden önce de Türkiye'de yaşayanlar için..." -Albus Dumbledore
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek
    dragoonx bunu yazdı

Benzer durumdaki hdd sorunumu DMDE ile çözmüştüm. Tüm dosyalarımı kurtardı. Link: https://dmde.com/ 

deniyorum 

NetBABA tarafından 31/Mar/25 02:20 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 2482 Toplam Mesaj: 26
hdd arıza ayrılmamış disk