Aziz Nesin
-
SÖZ
Bilirsiniz sözümde hep durmuşumdur duracağım
Sevgilime sözverdim ben yirmi yıl yaşayacağım
Düşmanlarım sevinmesin yirmi yıl sonra yok diye
Belli değil yirmi yıla ne zaman başlayacağım
Youtube olayi AzizNesin'i birkez daha hakli cikarmistir :) -
Her lafıyla haklı olduğunu kanıtlamış halende kanıtlamaktadır Compunun dediği gibi Youtube olayı , şimdide memleketin en iğrenç yayın yapan habercilik sitesi *sözde* wikipedia ya laf atmaktadır. Yakında oda kapanırsa şaşmayın.!
-
Türk kesinlikle salak değildir.. sadece uykudadır.. biz Türklerin en büyük temsilcisi ve lideri Atatürk'ün zekası da azizin bu tezini çürütmektedir..
-
mungabunga demiş:
Bu dinsiz şahız, beyinden yoksun salman ruşdinin uşağından başka bişey değil.
----------------
Aferin! -
Turkum ve Mustafa Kemal'in dusuncelerinin onemini cok iyi kavrayan birisiyim.Aziz Nesin'in aptallik diye kastettigi sey "Ali aptaldir" ,"Mehmet gerizakalidir" cercevesinde degil.Bu bambaska bir aptallik kavramak icin nesini okumak gerekir.Yani Aziz Nesin Turk dusmani,Turkiye aleyhtari birisi degildir.
Size Turgut Ozal'in bir sozunu hatirlatayim
"Benim halkim salaktir,kafasina vur ekmegini al"
Iste Aziz Nesin ile Turgut Ozal'i ayirt edebilirseniz Nesin'i gercekten anlarsiniz ve hangisinin bu memleketi dusundugunu kabak gibi gorursunuz :) -
compü aslında salaklık dedikleri şey uykuda olmasıdır bence.. birilerinin fitillemesi gerekio illa kafasının çalışması için..
he bi de konuyla yarı-alakalı bi söz: Türkün aklı ya kaçarken ya sıçarken çalışırmış :D şahsen benimki öle :P :) -
içimde bir merak
öyle bir merak ki,
ölümümden bir ay sonra
bir güncük yaşamak
ve
dostu düşmanı
suç üstü yakalamak
Aziz Nesin -
gercekten cok cok cok taktir ettigim muthis bi adam dorusu hani neyse o derler ya..cesurluguna hayran kaldıgım bi yazar burdada adı gecmesini sagladıgınız için tesekurler bicok oykusunu okumusdur kitap okuyamıorum ben diyen arkadaslar varsada bi aziz nesin kitabı okumadan gitmesinner bu diyardan..=)
BİTKİ OLACAKSAM
Bitki Olacaksam
Çayır çimen olayım
Aman baldıran değil
Yol altında kalacaksam
Gelin arabaları geçsin üstümden
Çelik paletler değil
Üstümde çocuklar koşuşsun
Ne kaçan ne kovalayan
Askerler değil
Kerpiç yapacaksanız beni
Okullarda kullanın
Ceza evlerinde değil
Soluğum tükenmez de kalırsa
Islık öttürsünler
Aman ha düdük değil
Kalem yapın beni kalem
Şiirler yazın sevgi üstüne
Ölüm kararı değil
Ölünce yaşamalıyım defne yapraklarında
Sakın ola ki
Silahlarda değil.
Aziz NESİN
criminal abi ay nı siiri koymusum senne ama benimde en sewdiim bu kusra bakma=)bide abi dediim içinde kızarsan kusra bakma =)) -
swordoffdarkness demişki
Türkün %80"inin aptal olduğunu mahkeme kararı ile ispatlamış bir üstad.
---------
noldu çok mu hoşunuza gitti ? -
şiirleri guzel bizim her solcu kafede asılı resimleri şiirleri
Toplam Hit: 4620 Toplam Mesaj: 44