folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aziz Nesin %60"Da Haklımıydı Yoksa Daha Mı Üst Rakam Söylemesi Gerekiyordu?

Aziz Nesin %60"Da Haklımıydı Yoksa Daha Mı Üst Rakam Söylemesi Gerekiyordu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    1 tane laila yetmez , çoğaltmak lazım

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo
    Verdiğin kaynağa bakar mısın? zaman gazatesi!!!!!!!!!

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LostDream
    LostDream's avatar
    Erkek

Ben sevmem belki ama , söylediği çoğu şey doğrudur. Müslüman değildir belki ama , gerçekten müslümanların iyiliğini istemiştir diye düşünüyorum kouşmalarından olsun kitaplarından olsun.

Madımak olaylarının aslında bu adamın yattığını söylerler..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek
    gluonpower bunu yazdı:
    -----------------------------
    boraks bunu yazdı:
    gluonpower bunu yazdı:
    boraks bunu yazdı:
    gluonpower bunu yazdı:

DÜNYADA EN ÖZGÜR ÜLKENİN İSMİ?

CVP: TÜRKİYE

dünyada aşırı özgür ülke?

YİNE TÜRKİYE

HALKINA APTAL DENİLEN TEK ÜLKE?

MALESEF TÜRKİYE.

anlayacağımız çok fazla özgür bi ülkede yaşıyoz! dışarda başka bi ülkenin halkına aptal deyinde neler oluyo görün! ama sonucta Allah böle ermeni kırması yahudileri bir başka yahudi sürüsü eliyle nasıl olduysa geberttirmiştir! aziz nesinler tükenmediği gibi bu ülkede hizbullahçılar, radikaller de tükenmez çünkü hepside MADE IN USA.kesinlikle bu iki cepheninde türklükle alakası yoktur ki TÜRKlere aptal deme cüretini kendilerinde bulmaktadırlar! gerisinide siz getirin artık!

bazı magazin çocuğu tiplemeleri sayesinde TBT sokak karıları muhabbetti yapılan bi mekana döndü Allah TBTnin sonunu hayretsin!

"magazin çocuğu tiplemeleri" derken? dikkat... bu konunun altına ben de görüşlerimi yazdım haddini ve çapını bilmek lazım konuşurken.oradaki "bazı"lar kimdir açık ol.biz cevabımızı şiir üzerinden adam akıllı söyledik.

işi hamasete vurma, mangalda kül bırakmayıp türklükle bunların alakası yok demekle ve başta 2 tane birbirinden anlamsız ve aslında aynı olan önermeyle zaten bitmişsin.

aziz nesin in bu ülkenin yetiştirdiği yegane aydınlardan olduğu tartışılmaz kardeşim. aziz nesin'in de şüphesiz yanlışları olmuştur "yaban" romanındaki Ahmet Celal gibi zaman zaman halkına yabancılaşmış olduğu da söylenebilir.ama eserlerine bakarsan mizahı kullanışındaki ustalık ve gözlem ile halkı ne kadar doğru yansıttığını anlarsın. aydın halkına yol gösterirken 2 yol vardır.

1. aydın halkı arkasına alır kendi öndedir. (bana kalırsa olması gereken budur, yoksa sürü psikoloji içinde aydın da aymaz olabilir yoksa)

2.aydın halkın yanında gider.adım adım an be an. (toplumumuzda bu yöntem sevilir, halkla çatışmadan.ama belli bir yerden sonra açmaza girebilir.insanlar kütle değil kitle halini alır.)

şimdi aziz nesin in yöntemi elbette 1. seçenektir. o değiştirmek için mizahıyla önce bu salaklıklara aksayan yönlere güldürüyor sonra da makaleyle dank ettirmeye çalışıyor.o halkını beklemiyor, halkının ona yetişmesini istiyor. metodu farklıdır her zihnin anlaması beklenemez.

"sokak muhabbetleri yapılıyor dediğin yeri" çat çut türklükle alakası yok deyip ve başka mecralara da bağlamasaydın, iki anlamsız laf sokma yerine güzelliştirseydin. ama sen sürüye uy boşver...birileri temizler. kurtlar içinde kalırsan uluyacaksın sen bu psikolojiye devam et...

adam gibi yazmak sorun değil herkez adam, önemli olan doğruları yazmaktır ADAM gibide yarumunu yapmaktır!şimdi şurdan başlayalım;

aydın ?  ve halkı?!?!

bir aydın ve halkı (yani %6o'ı aptal olan halkın aydınımı? :)

bak dostum sana ne diyeyim: HALKI APTAL OLAN Bİ AYDIN!? EN HAKİKİ APTALDIR.

ama sen açtırdın ağzımı ben burda genel itibarıyle konuşurken sen ise ütopik olarak kendince güzelleştirdiğin?!? düşünce dünyandan bana yorum yapıyon!  kendince güzelliklerden bahsetme bana! sana soran olmadı!

hem de halkına yabancılaşmış bi aydının hakkında konuşuyoz! ADAMIM NE AYDINI NE HALKI? dalgamı geçiyon sen! bende sana halkını naşırı sevgisiyle yakılmış bi aydın dersem sen nedicen bana?

hem şu YABAN romanı kime ait onada iyi bak!  :D GÜLDÜRME BENİ!

zaten aziz nesin in bu ülkenin yetiştirdiği yegane aydınlardan olduğu tartışılmaz demişsin yine akıl vermişin durduk yerde o zaman tartışılcak bi şey yok (senden akıl alcaz ya) ya boş yere elimi yormayım senin için! :D :D

gerçekten ağzını açmışsın ve çooook değerli şeyler söylemişsin. aydın halkını aşmış kişidir.halkının aptal olması onun aptal olduğunu gösteririr mi? ütopik

konuşmak olmayan şeyleri söylemek, ben ise nasıl olduğunu açıkladım.sende aydın halk ilişikisini farklı açıdan açıkla  da görelim. ben neden aptal dediğinin, halka

nasıl yaklaşan aydın tipi olduğunun izahını 2 yöntemle açıklayabildim.senden de böyle cevaplar beklerdim. 

"evet gerçekten halkının sevgisinden yakılmıştır doğru" aydın biri için korkmak diye bir şey yoktur, o söyleyeceğini kimseden icazet almadan söyler.dolayısıyla 

herkesin sevmesi beklenemez. madımak olayını örnek göstermen bu açıdan üzgünüm ama salaklıktır. orada asım bezirci gibi edebiyatçılarımız ve daha adını 

sayamadığımız değerli insanlarımız ölmüştür.böyle bir olay kitlelerin ne kadar şuursuzca hareket edebildiğine örnektir.ayrıca orda şu lafı da söylemekte önem vardır.

tek tek saygı göstermediğimiz insanlara bir araya geldiği zaman niye saygı gösterelim."linç kültürünü seven, gaza gelen" toplumumuzda  birçok insan vardır.

yaban romanı ile ilgili cümleyi okursan aydın tipi üzerinden orada aziz nesin in bir nevi ahmet celal gibi olduğunu söyledim.ama sen naısl okuduysan bunu sanki

o kitaptan örnek veren adamın kitabın yazarının y. k. karaosmanoğlu olduğunu bilemeyecek kadar aciz gördün. sen o kitabı okumamışsın belli ki yoksa benimle

yazarını değil ordaki fikri tartışırdın.

yorma sen boş yere elini.son kertede ise bilgi eksikliğinden tiye alarak mevzuyu geçmissin eyvallah kardeşim. yegane aydın olup olmadığını anlamıyorsan sana

ne diyeyim ben."vermeyince mabud ne yapsın mahmut" :) benim en yobaz, en faşist hocalarım bile aziz nesin deyince okuyun toplumu  mizahla çok iyi izah eder 

diyebiliyor.kimi salaklar sadece ateist o diyerek eserlerine de bakmıyor o ayrı.ama şunu diyorum yadsıyamazsın böyle bir beyni böyle bir "aydın"ı

salık veririm "bir tutam aydınlık" adlı kitabını aç okumaya başla... 

sen kafayımı yedin? benim forumlarda açtığım konulara ve forumdaki konulara bak ondan sonra konuş!

halktan kopuk aydın kimin işine yarar o artık MADE IN USA olur! ve birlerine uşaklık eder!

hem bu kadar gerçekleri çekiştiren bir numine ile ilk defa karşılaştımı sölemeliyim!

aslında sana cvp vermeyip seni cezlandırmam gerekirdi ama olsun yinede seni muhatab aldım işte APTALLIK!

"halktan kopuk aydın kimin işine yarar o artık MADE IN USA olur! ve birlerine uşaklık eder!"

önermesini kabul etmek tamamen doğru olmaz.en basidinden geçen aylarda kaybettiğimiz "Ulus Baker" halkla alakası olmayan hatta bu dünyaya başka dünyadan

gelmiş olarak kabul edilen bilim insanıydı.ama yaptıkları yazdıkları muazzam çalışmalar. aziz nesin örneğinde ise halktan kopuk demişsin de ondan değme 

hikayelerinde halkın durumunu müthiş şekilde özetliyor değil mi? bunu es geçmişsin. kimseden icazet almadığını görürsün oku biraz erinme. ata yularsız binen 

adamdır kardeşim, uşaklıkla işi olur mu sence? 

"hem bu kadar gerçekleri çekiştiren bir numine ile ilk defa karşılaştımı sölemeliyim!"

buyurmuşsun; tartışırız konuşuruz da daha iyi örnek ve önermelerle gelmeni beklerdim.

"aslında sana cvp vermeyip seni cezlandırmam gerekirdi ama olsun yinede seni muhatab aldım işte APTALLIK"

lutf etmişsin eyvallah :) 

bu mesajım biraz kişisel oldu arkadaşlar kusura bakmasın.sonuç olarak şöyle biraz da nükteli şekilde bağlayalım. 

aziz nesin in yaptıkları ile yatacak yeri yoktur evet çünkü kendisinin de dediği gibi "ülkede ateistler için mezar yapmamışlardır" ;)

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    teodos
    teodos's avatar
    Erkek
    Ekonomik yönden hiçbir ilerleme olmadığı halde, çoğunluğun atatürk ilke ve devrimlerine saygı duyduğu halde, geçerli hçbir sebep olmadığı halde, 20 kilo kömüre, 2 kilo peynire, 3 kilo pirince kendini satan herkes aptaldır. Ben Aziz Nesin'den daha iyimserim. Bence rakam %46'dır.

? z ı n ı s ı m a d n ı k r a f __ n i n e k i l h e T
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek

bunları biliyoz. hadi hayırlı traşlar .

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberJihad
    CyberJihad's avatar
    Erkek
    %60 aptalmış da %65 dangalakmış da yok bu bile yeterli değilmiş de... Nasıl bir komplekstir bu? Zeka takıntısı mı desem? Çekememezlik mi desem? Sen nesin?(Aziz Nesin? :P ) Kim ispatladı senin zekanı? Ya da milletin zekasıyla uğraşma yetkisini nerden aldın... Kompleks... Çaresizlik... Eziklik...

Bana kefendir yatak,sana tabuttur havuz//Sen kıvrıl ben gideyim son Peygamber kılavuz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    CyberJihad bunu yazdı:
    %60 aptalmış da %65 dangalakmış da yok bu bile yeterli değilmiş de... Nasıl bir komplekstir bu? Zeka takıntısı mı desem? Çekememezlik mi desem? Sen nesin?(Aziz Nesin? :P ) Kim ispatladı senin zekanı? Ya da milletin zekasıyla uğraşma yetkisini nerden aldın... Kompleks... Çaresizlik... Eziklik...
    oçlik olabilirmi :D:D

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Erkek

CyberJihad bunu yazdı:

"aziz nesin sen nesin" diye slogan atanlar kendisine hatırlatılınca, onlar övgü sözleri aslında, "sen" aziz demek biliyorsunuz demiş...

yukarıda yazacaklarımı az çok yazdım ama bu yazdığını görünce yazamadan edemedim kusura bakma :) espriyi de anlamadıysan "izah mizahi bozar" ama yine de  açıklayabilirim ;)

gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkblood
    darkblood's avatar
    Erkek
    yaz hoca yaz! bakalım bu konuyu daha nerelere götürecen! muhatabsız yazıları bile muhatab seçtin kendine devam et!

bilenle bilmeyen bir olur mu?
Toplam Hit: 9108 Toplam Mesaj: 55