Babama Hediye Almak İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar,

Bir süredir kafamda var, babama bir yeni TV almak istiyorum .. Ancak tv lere oldukça yabancıyım hiç tv izlemem zaten televizyonum da yok :) ..  çeşit çeşit tv ler var lcd si led tv si bilmem 4k lısı, 3d lisi..

Şimdi bütçe olarak max 3000 TL belirledim diyelim..

Evde bilgisayar da var o yüzden öyle interaktif bir şeyler olmasına gerek olmadığını düşünüyorum ama olabilir de..

İstediğim şey büyük ekran olsun, kaliteli bir cihaz olsun ve görüntü kalitesi güzel olsun.. Uydu destekleri nasıl bilmiyorum bu tv lerin ama bizde bir tane uydu vardı global master mı ne .. onu da desteklemesi lazım ya da yeni şeyler çıkmışsa onla ilgili de bilgilendirebilirsiniz..

Dediğim gibi öyle ahım şahım bir şey olması gerekmiyor.. Sadece benden bir hediye olmasını istiyorum..

Beğendiğiniz güzel TV modellerini linkleriyle birlikte önerebilirseniz çok sevinirim. Ödemeyi nasıl yaparım bilmiyorum, benim türkiyedeki kredi kartımın limiti baya düşüktü, ama banka hesabım var.. Paypal tarzı bir şeyle o hesaba aktarıp havale yapabilirim.. Babamın kredi kartı v.s. var ama ondan habersiz almak istiyorum.. Başka bir kredi kartım yok, bir debit hesabım var ama o kartla alırsam baya bir komisyon alabilirler..

Teşekkürler

Bu arada birisi kısaca bu tv çeşitleri açıklarsa sevinirim.. Bazı tv modelleri gördüm 3 boyut izlenecek diye gözlük takma olayı falan var :) onlara gerek yok, bi de bazen showroom larda görüyorum yamuk ekranlı tv ler :) açıkçası onlar da çok hoşuma gitmedi.. Görüp inceleyip almak mı gerek acep? Hani burada beğendiğim bir modeli türkiyede bulamam bu sefer tekrar bakmak zorunda olacağım.. Neyse her türlü fikre açığım

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

Ben yeni aldım gayet müthiş bir tv şiddetle tavsiye ederim;

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-55ub830v-55138-cm-3d-uhd-smart-led-tv-cmr-900-hz-dahili-uydu-2-gozluk.html

Samsunga falan bulaşma LG'den şaşma derim.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

hocam samsung almani oneririm  lcd ve led teknolojisi  hemen hemen ayni gibidir. LCD iki duz plaka aradina yerlestirilmis liquid crystallerden olusur. LED ise iki plaka arasina yerlestirilmis LED lerden olusur. LED daha iyidir. Oglumda samsung lcd var bende sony led. Simdiye kadar samsungtan hic bir sikayetim olmadi. 42 ekran bir samsung al. Sonyde iyidir.

dhmm tarafından 18/Tem/15 01:43 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@ozden, hocam neden tavsiye ediyorsun mesela? bunda multi-media özellikleri nelerdir?  ayrıca bu gözlük olayına da anlam veremiyorum :) ben tv nin özelliklerinden çok seni cezbeden, mutlu kılan özellikleri merak ediyorum.. bu tv yi neden almalıyım sence?

@dhmm, sağol hocam açıklamalar için, led in daha yeni bir teknoloji olduğunu biliyorum ama böyle gidip de test etmedim, benim kafa hala trinitron teknolojinde .. tabi o da sony nin teknolojisi ve o zaman dünyada 1 numaraydı, adamlar bunun patentini almış kimseye kullandırmıyorlardı.. ama sonra bir sürü rakip çıktı v.s. takip etmedim hiç.. bildiğim her şey crt lerle ilgili.. 

ayrıca model tavsiye edersen bakabilirim.. samsung yazınca bir sürü çıkıyor sonuçta.. ayrıca yukarıdaki arkadaş da samsung dan uzak dur demiş :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@ozden, hocam neden tavsiye ediyorsun mesela? bunda multi-media özellikleri nelerdir?  ayrıca bu gözlük olayına da anlam veremiyorum :) ben tv nin özelliklerinden çok seni cezbeden, mutlu kılan özellikleri merak ediyorum.. bu tv yi neden almalıyım sence?

@dhmm, sağol hocam açıklamalar için, led in daha yeni bir teknoloji olduğunu biliyorum ama böyle gidip de test etmedim, benim kafa hala trinitron teknolojinde .. tabi o da sony nin teknolojisi ve o zaman dünyada 1 numaraydı, adamlar bunun patentini almış kimseye kullandırmıyorlardı.. ama sonra bir sürü rakip çıktı v.s. takip etmedim hiç.. bildiğim her şey crt lerle ilgili.. 

ayrıca model tavsiye edersen bakabilirim.. samsung yazınca bir sürü çıkıyor sonuçta.. ayrıca yukarıdaki arkadaş da samsung dan uzak dur demiş :)

Beni en çok cezbeden renklerin gerçekçiliği, aynı boyutlarda birçok markayı yan yana aynı yayınlarla izledim Samsungun renkleri canlı olmasına rağmen son derece yapay geldi, TV'lerin özellikle default ayarlada olduğunu kontrol ettikten sonra tek tek izledim hepsini ancak dışarıda gözümün gördüğü bir kırmızıya, yeşile, maviye vs. yakın renk tonunu en iyi yakalayan LG oldu. Samsung renkleri son derece yapay bir canlılıkta. Aşırı parlak aşırı renkli duruyor. (Tüm TV'ler default ayardayken)

LG'nin özellikle bu serisinde kullandıkları Ultra IPS panel teknolojisi bunu çok iyi sağlamış. IPS'in bir diğer avantajıda darbeye karşı dayanıklı olması ha diyeceksin ki arkadaşım TV'yi asıcaz duvara yada koyucaz üniteye orda duracak tutupta uçan tekme atmayacağız ama görünmez kazalar olma ihtimali olabiliyor. TV'ye bildiğin sert bir şekilde şaplak atıyorum, tokatlıyorum banamısın demiyor. Sağlamlığıda çok iyi.

Estetik olarakda ben sadelikten yanayım kenar çerçevesi olayına çok takılıyorum bunda estetiği gayet düzgün. Birde 3D olayında ben gözlük konusunda son derece seçiciyim titreşimsiz 3D yayını alabiliyorsunuz, Samsung'un bazı modellerinde pilli gözlükler var ve titreşimli yayın geliyor, hem filme odaklanamıyorsunuz hemde bir süre sonra ciddi anlamda baş ağrısı veya baş dönmesi yapıyor. TV zaten çok büyük 3D teknolojisi iyi sağdan, soldan her açıdan aynı görüntüyü yakalıyorsunuz. Yanlarda oturanlarda rahatlıkla izleyebiliyor.

İşletim sistemi LG WebOS çok güzel bir sistem detaylarını bu linkte görebilirsin;

http://www.lg.com/tr/smarttv/webos

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

hocam samsungun ekranlari gittikce iyi oluyor. parlakligi v.s. cok iyi. lakin soyle bir durum var. samsung her ulkeye ayni kalitede uretmeyebilir. turkiyede nadildir bilmiyorum. tavsiyem git buyuk bir magazaya ve tum tvler acikken goruntu kiyaslamasi yap. 

ayrica tvde var olan aliciyi kullanma ve hd bir alici al. birde canaktaki LNB nin de hd olmasi gerekir ki goruntu daha iyi olsun. son olarakta yayin kalitesi. o da onemli. hd kanallar cok iyi goruntu verir.

samsung, sony, lg den birini alabilirsin. ama dedigim gibi git hrpsini ayni anda gor. internetten alma. toyotanin polonyada uretilenle japonyada uretilen arabalari bir olmuyor malesef. tvlerde de maliyeti dusurmek adina bu yapiliyo olabilir. 

model istersen arastirir gonderirim

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    Ozden bunu yazdı

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-55ub830v-55138-cm-3d-uhd-smart-led-tv-cmr-900-hz-dahili-uydu-2-gozluk.html

4k yayin yapan bi kanal yok, en son hatirladigim trt bi atilim yapti bu konuda ama ondan da ses seda cikmadi. Suan kanallar hala camur gibi sd yayin yapiyolar, daha hd dunyada oturmayan bi sistem, bizde ki yayinlar 1080i -bakın p degil i- yayin yapiyolar. 1080p yayin dunyada toplasan 10-20 kanal ancadir. Kaldi ki uhd 4k filan bunlarin turkiyeye gelmesi en az 5 sene. Daha 4g'ye gecemedik:/

Tv'ye fazla para verme hocam. Hele ozelliklere aldanip hic verme. Veriyosan parayi panel kalitesine ver, oda panasonic'te var.

NoToLeRaNcE tarafından 18/Tem/15 02:04 tarihinde düzenlenmiştir

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    Ozden bunu yazdı

4k yayin yapan bi kanal yok, en son hatirladigim trt bi atilim yapti bu konuda ama ondan da ses seda cikmadi. Suan kanallar hala camur gibi sd yayin yapiyolar, daha hd dunyada oturmayan bi sistem, bizde ki yayinlar 1080i -bakın p degil i- yayin yapiyolar. 1080p yayin dunyada toplasan 10-20 kanal ancadir. Kaldi ki uhd 4k filan bunlarin turkiyeye gelmesi en az 5 sene. Daha 4g'ye gecemedik:/

Tv'ye fazla para verme hocam. Hele ozelliklere aldanip hic verme. Veriyosan parayi panel kalitesine ver, oda panasonic'te var.

Haklısın, fakat ben ona aldanıp almadım. Yukarda bahsettiğim tüm bu özelliklerden dolayı aldım, ha dedimki almışken 4K'da olsun tam olsun. O konu ile ilgilide şöyle söylentiler var;

http://www.pcworld.com.tr/gundem/turkiyede-4k-yayin-2016da-basliyor/

Bakalım yaşayıp göreceğiz :) Olmuşken tam olsun dedim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    Ozden bunu yazdı
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    Ozden bunu yazdı

Haklısın, fakat ben ona aldanıp almadım. Yukarda bahsettiğim tüm bu özelliklerden dolayı aldım, ha dedimki almışken 4K'da olsun tam olsun. O konu ile ilgilide şöyle söylentiler var;

http://www.pcworld.com.tr/gundem/turkiyede-4k-yayin-2016da-basliyor/

Bakalım yaşayıp göreceğiz :) Olmuşken tam olsun dedim.

E tabi hocam uzun vadeye vurunca o sekilde oluyo haklisin :)

ama fazla fazla para verip alanlara benim lafim gereksiz hemde acayip gereksiz. Adamlar gidip 10k-15k para verip aliyolar bu aletleri evde 1080p film izliyolar flasha atip :D 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

:) Haklısın, birde bu LigTV için Digitürk Play uygulaması birtek LG WebOS'larda var diye biliyorum bayada araştırdım hatta Samsunglarda yok sanırım.(Browserdan açanlar sorun yaşadığını belirtmişler.) LigTV'den tek maç alıp keyifle maç izlemek var tabi internet patates değilse :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    Ozden bunu yazdı

:) Haklısın, birde bu LigTV için Digitürk Play uygulaması birtek LG WebOS'larda var diye biliyorum bayada araştırdım hatta Samsunglarda yok sanırım.(Browserdan açanlar sorun yaşadığını belirtmişler.) LigTV'den tek maç alıp keyifle maç izlemek var tabi internet patates değilse :)

He zaten smart olayi berbat isliyo. Kasim kasim kasiliyo. Bi tarayicidan internete gireyim dedim evde ilk aldigimda girene kadar canim cikti: D keza youtube da o sekildeydi. Yeniler suan nasildir bilmiyorum. Bende de lg var tam model aklimda yok suan isteyim gidince bi bakayim. 

Pc'yi bagla televizyona sopcastten de Galatasaray mac yayinini bul seyret en iyisi :p

Toplam Hit: 1770 Toplam Mesaj: 17
televizyon tavsiye