Background Da Html
-
Merhabalar.Şimdi backgrounda resim koymak biliyorsunuz boyut olarak ağırlaşıtırıyor.Ben resim değilde html olarak yapmak istesem şu resimdeki gibi bir backgroundu nasıl yaparım gerek o ateş efektleri gerekse ekranın yan kısımlarında koyu orta da ise açık kırmızı olması.
-
css ile yapabilirsin zaten html kullanmadan nasıl yaptığını anlıyamadım.
-
hocam resmin üst kısmını belli bir köşeden kes photoshop ile onu header.png diye atarsın kalanınıda kırmızı renk vererek halledebilirsin.
-
u235 bunu yazdı
Merhabalar.Şimdi backgrounda resim koymak biliyorsunuz boyut olarak ağırlaşıtırıyor.Ben resim değilde html olarak yapmak istesem şu resimdeki gibi bir backgroundu nasıl yaparım gerek o ateş efektleri gerekse ekranın yan kısımlarında koyu orta da ise açık kırmızı olması.
Header.png yap üst kısımdaki alevli renkleri
body{
background: red;
}
.header{
background: url("../img/header.png") no-repeat;
}
-
Devilcode bunu yazdıu235 bunu yazdı
Header.png yap üst kısımdaki alevli renkleri
body{
background: red;
}
.header{
background: url("../img/header.png") no-repeat;
}
hocam böyle yapınca direk kırmızı zemin üzerine ateş rengi yapma oturtulmuş gibi oldu.
O sağlı sollu kırmızı tonlamalarıda yapmam lazım. -
photoshop ile o kısımları halledebilirsin hacı
-
Devilcode bunu yazdı
ama o zaman işte image dosyası olmaz mı hocam ben html kodu olsun istiyorum
-
u235 bunu yazdıDevilcode bunu yazdı
ama o zaman işte image dosyası olmaz mı hocam ben html kodu olsun istiyorum
hacı o ateşleri html, c#, c++, css, objective c, java, python, delphi alayı ilede yapamazsın :D
bi ihtimal belki parçalara bölerek css3 html5 ile ama yine imaj kullanmak zorundasın :(
yanılıyorsam düzeltin? koyu kırmızıdan açık kırmızıya olayını cssle yaparsın.
Daniel-Koo tarafından 01/Mar/13 14:07 tarihinde düzenlenmiştir -
background için birtane image dosyası yarat boyutunu düşür 5 6kb 0lsun.
daha sonra
body{
background:#FF0000 url(resmyolu.png) center;
}
-
http://www.colorzilla.com/gradient-editor/ şurdaki zamazingo ile yapabilirsin ama internet explorer ne kadar çalıştırır meçhul
Cosmic tarafından 01/Mar/13 14:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Cosmic bunu yazdı
http://www.colorzilla.com/gradient-editor/ şurdaki zamazingo ile yapabilirsin ama internet explorer ne kadar çalıştırır meçhul
bende tam burayı verecektm lakin adam ateş efekti istemiş