Backup / Senkronizasyon Programı Tavsiyesi
-
Birkaç özellik daha ekledim, backupladığı klasördeki exeleri kapatıyor önce, bu muhum tabi
-
HolyOne bunu yazdı
Birkaç özellik daha ekledim, backupladığı klasördeki exeleri kapatıyor önce, bu muhum tabi
Hacı yat gurbanın olayım duman çıkacak kafadan yangın var sanacaklar :D
-
Nvidia bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
=) Hocam bilgiden çok azim diyelim. post ettigims saati de dikkate alırsanız =)
açık konuşayım evine 6 yaşında pc gelmiş taaa ne zamanlar hemde böyle olman gayet doğal
evine 6 yaşında pc gelmişte adam oyun oynamaya dalmamış programlamaya dalmış
-
GUS bunu yazdıNvidia bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
=) Hocam bilgiden çok azim diyelim. post ettigims saati de dikkate alırsanız =)
açık konuşayım evine 6 yaşında pc gelmiş taaa ne zamanlar hemde böyle olman gayet doğal
evine 6 yaşında pc gelmişte adam oyun oynamaya dalmamış programlamaya dalmış
bizede 6 yaşında gelseydi şimdikinden daha iyi olacağımız kesin benim 6 yaşında aterim bile yoktu aterim olsa bile oynayacak televisyonum yoktu radyo dinlerdik
-
hocam sen çözümü bulmuşsun zaten ama windowsda offline folders bu işi görmüyor mu?
-
Yok hocam offline foldersla alakasi.
Şimdi arsiv boyutu editleme ozelligi kattim, daha kolay olması için de ayarlari config dosyasından alacak şekilde yaptım.
Her klasöre ayrı verilebilen Parametreler
StopIIS = 1 Backuplamadan IIS i durdurur
StopSQL =1 Backuplamadan Sqli durdurur
PreExecute="xxx" Backupdan önce komut çalıştırır
PostExecute="xxx" Backuptan sonra komut çalıştırır
Password ="xxxx" Arşive password kor
CompLevel= "xxxx" Arşivin compression levelini değiştirir (örneğin mp3 klasorunu fazla sıkıştırmak zaman kaybıdır)
Genel Parametreler
$backupdir Arşivi nereye oluşturmak istediğinizdir. default olarak sonuna zaman eki koyar
$smtpSettings, $FtpSettings , adı üstünde bunlardan mail ve ftp ayarları yaparsınız. mecburi değildir.
$Sandboxmode Ne olacağını görmeniz içindir, sıkıştırma yapmaz sadece output yapar
$DefaultCompressionLevel=5 7z programının varsayılan Compression leveli, Compression level verilmeyen pathlar icin bu gecerli olur
$Password Password verilmeyen pathlar için bu geçerli olur, Passwordu dosyaya gömmek istemezseniz "?" verirseniz programın başında sorar.
$ArchiveSize Varsayılan Arşiv boyutu, kaç mblik parçalara ayırmak istediğinizdir.
$CloseProcessesUnderPaths=$true; Örneğin c:\portableapps klasörünü backuplarken bunun altında çalışan tüm exeleri kapatmak isteyebilirsiniz. bu ayar bunun içindir. Faydalıdır. Fakat windows yada program files gibi exe dolu biryeri backuplamak isterseniz bir anda ekrandaki herşeyi kapatmaya çalışabilir onun için bu ayar var.
Bazıları son postumdaki kodda yoktur, son versionu adam edince post ederim.
HolyOne tarafından 04/Ağu/13 13:33 tarihinde düzenlenmiştir -
çözdün sanırım ama tam istediğin gibi birşey yapmışlar
http://www.backupcow.com -
Backupcow da güzelmiş fakat şifreli backup (dosyaları gostermeyen cinsten) , gerektiğinde servis stoplama vs gibi birçok ayarı bulamadım.
Pek portable da değil
-
features ı incelemedim fakat top 10 e girdiklerine göre istediğin ayarları ekleyen bir yazılım vardır muhtemelen
http://sync-software-review.toptenreviews.com -
hocam bunu kullanırken bir bilgisayardan diğerine aktarmak için ev ağı oluşturmak yeterli mi?