Bad Sector
-
hocalar bu sektorlerı temizlemek için hdd guru, hdd regenaration gibi prolar öneriliyor ama bunları warezde bulamadım.
siz nasıl baş ediyorsunuz bu sorunla. hdd guru yu bulsam iyi olurdu aslında
elinde olan varsa bi paylaşıversin
-
bad sectorün çaresi yok.
EASEUS Partition Master 9.1.1 Professional Edition bunla bölüyosun sağlam olan kısımları tamamdır...
http://tahribat.com/Forum-Easeus-Partition-Master-172773/ burda paylaşmıştım ama rar ın içine koyduğum anıtkabir resminden rahatsız olan ;
oooooooooo....çocukları şikayet edip sildirdi muhtemelen...burdan annelerine selam gönderiyorum yoğun oldumdan dolayı uğrayamıyorum fazla ;) -
Disk ne hocam ? Seagate in filan kendi llf araci var.
Baya faydasini gormustum.
-
barıs
wd hacı
onemınute
hacı donanımsal olarak tabi çaresi yok ama o kısımlar hdd den söküp atan bir program yokmu sonuçta o kısımlar kullanılmazsa sorun olmaz
-
DestinatioN bunu yazdı
barıs
wd hacı
onemınute
hacı donanımsal olarak tabi çaresi yok ama o kısımlar hdd den söküp atan bir program yokmu sonuçta o kısımlar kullanılmazsa sorun olmaz
dediğim pro işte.
-
indiriyorum hacı zaten eyvallah
-
fdisk de aynı işi görmüyo muydu
-
hdd guru low level format tool diyorsan bende var. uplad edebilirim.
-
crime
teşekkür ederim şu an halletim gibi ama yinede upload et elimizde bulunsun
bu arada hdd yi parçalara böldüm surface test yaptım 30 gb lık temiz bir alan yakaladım sanırım buraya sistemi kuracam
bu surface test de hepsi yeşildi zaten kırmızı göstermiyor hiçbirşeyi bad sectore gelince takılıo galiba
bu hd tune ile sadece belli partitionları taratamıyormuyuz yahu
DestinatioN tarafından 10/Şub/13 14:39 tarihinde düzenlenmiştir -
DestinatioN bunu yazdı
crime
teşekkür ederim şu an halletim gibi ama yinede upload et elimizde bulunsun
bu arada hdd yi parçalara böldüm surface test yaptım 30 gb lık temiz bir alan yakaladım sanırım buraya sistemi kuracam
bu surface test de hepsi yeşildi zaten kırmızı göstermiyor hiçbirşeyi bad sectore gelince takılıo galiba
bu hd tune ile sadece belli partitionları taratamıyormuyuz yahu
hayır. diski komple tarar kendileri :)
-
genel mantık şöyle .. diskin bozuk olan kesimlerinin kullanılmaması. Meyvelerin çürük kısımlarının kesilip atılması gibi ama bunda atamıcağın için saklayıp kullanmıcaksın :)
bunuda diski taratıp nerelerde bozuk kısım var öğreniyorsun. Mesela yüzde olarak da verir sector numarasınıda verir. Atıyorum %20 il %25 arası bozuk olsun. 1tb hdd de 1024*0.20=204,8 ile 1024*0.25=256 . Demek oluyorki bi C: bölümü oluştur 200gb olsun de . sonda bir bölüm oluştur 60gb olsun de. ona harf verme . sonrada kalan 1024-260= 764gb ıda D: olarak oluştur. aradaki 60gb lık kısım bozuk olan kısım orayı kullanmamış olursun. Tam sıfıra sıfır ayarlama birazda pay bırak 54gb değilde 56 yada 60 falan... O zaman garanti olur kayıp olmaz. tabi bu işlemleri hdd yi başka pc ye takarak yapıcan yada cd den başlatıp yapıcan. bölücen halledicen ondan sonra sistem kurucan. Tabi windows kurarkende bu işlemleri yapabiliyorsun. mantığını anla yeter. diğer çıkacak ayrıntıları da çözersin.
Liquid tarafından 10/Şub/13 18:55 tarihinde düzenlenmiştir