folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bağdemcik Problemi Yaşayan Yardım



Bağdemcik Problemi Yaşayan Yardım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Bademciklerim alınalı 10 yıl oldu sanırım. 2-3 günde bir hastaneye taşındığımızı hatırlıyorum. Operasyon ciddi şekilde rahatlattı. Korkulacak bir şey değil. Sonraki birkaç gün dışında hiç bir ağrı sızı yaşamıyorsunuz.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karabudun
    karabudun's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    kajmerpac bunu yazdı

    3 hafta kadar önce bağdemciklerim iltihap yaptı antibiyotik falan kullandım neyse geçti geçen hafta tekrar şişti bağdemciklerim tekrar antibiyotige basladım yine gecti.şimdi tekrar şişmeye başladı gibi iyice sinir bozucu olmaya başladı artık böyle bi sıkıntı yaşayan atlatan falan var mı:S

    bağdemcik şişince ateşte başlıyor işe de gelemiyorum rapor alıyorum işten de sıkıntı olcak aldırmak değilde alternatif çözümler arıyorum

     

    Bu tam benim alanım. Tahmin bile edemeyeceğin kadar uzun yıllardır bunla uğraşıyorum. Üstelik bademciklerimi çok yıllar önce aldırmama rağmen yinede kurtulamadım. Çünkü boğazın bizatihi kendisi artık bademcik gibi oluyor. Yani Faranjit...

     

    Kaç yaşındasın ve ne zamandır bu tekrarları yapıyor bilmiyorum ama önerilerim şunlar;

     

    1- Eğer son zamanlarda bu hale geldiyse, muhtemelen kullandığın antibiyotikler boğaz floranı bozmuş ve mantar oluşmuştur.  Antibiyotik kullandıkça iyice azarlar. Tavsiyem bir boğaz kültürü yaptır ve mantar varmı yokmu tesbit ettir.  Bu mantarlar- belki bilirsin- bebeklerin ağzında da olur ve halk arasında"pamukçuk" denir. Tıpkı iltihap gibi bademciklerinde beyazlıklar oluşur ve rahatsızlık verir. Bunun için bir iki ilaç var ama en pratik yolu karbonat ile gargara yapmaktır. Şayet boğaz ağrına eşlik eden ateşlenme yoksa büyük ihtimal durum budur.

     

    2- Yok yeni değil uzun süredir böyle diyorsan, işin zor.  Ama yinede yapacakların var tabi ki. Öncelikle bunun bir bağışıklık zaafı olduğunu bil ve bağışıklık sistemini güçlendirecek beslenme ve takviyelere başvur.

     

    3- Boğaz ağrının başlayacağını hissettiğin zaman dövme dondurma ye. Soğuk iltihab oluşacak ortamı bozar. Bunun yanında acı, ekşi, çok sıcak yiyeceklerden ve vücut sıcaklığın yüksekken( Terli )soğuk içeceklerden kaçın. Yine bu esnada mesela karadut şurubu-suyu iyi bir tedbirdir. Ağrı başlayınca boğazı sıcak tutmak, tülbent vs. sarmak çok yanlıştır.

     

    4- Antibiyotik tedavisi yapacaksan kısa süreli yüksek doz denemelisin. Mesela ben 1000 liklerden iki sabah iki akşam bir veya iki gün yaparım. Bu enfeksiyonu baskı altına alır.

     

    5- Radikal bir çözümde işi bilen biri tarafından tentürdiyota veya batikona batırılmış ve bir çubuğa sarılmış pamuğun hızla bademciklere sürülmesidir. Bu dışardan yöntemde iltihabı öldürür. Ancak boğaza bir şey sokmak kusturucu olduğu için işin ehli biri tarafından hızlı yapılması lazım. Bazı doktarlar bu konuda iyidir.

     

    6- Vücut direncini artıracak en iyi yöntemlerden biride malum spor yapmaktır. Özellikle düzenli ağırlık çalışmanı tavsiye ederim.

     

    7-  Bu iş yeni yeni başlıyorsa hiç düşünme aldır. Geç kalırsan dediğim gibi kronik faranjite çevirir.

     

    8- Bak bu yöntem çok etkilidir ama riskli. Yaşın ve genel sağlık durumuna bağlı. Sen yukarda ki yöntemleri hele bi dene de sonuç alamazsan bir ara bunu da konuluşuruz.

     

    Not: Söylediğim her şey kendimle ilgili tecrübelerimdir. En doğrusu doktorunu dinlemektir.

    karabudun tarafından 24/Ara/12 13:10 tarihinde düzenlenmiştir

    "Bugünden geru divanda, dergahta, bergahta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır." KaramanoğluMehmet Bey - 1277 -
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2004
    Erkek

    yaklaşık 12 senedir bendede var aynı sıkıntı. daha önceden yoktu.

    nezaman üniversiteye giderken ilk grip aşımı vuruldum, ilk kez ozaman başladı.

    bademciklerim okadar şişiyoki su içmek bile ızdırap oluyo, değil yemek yemek.

    üzeri bembeyaz yoğurt gibi bir tabaka kaplanıyor, buda iltihap demektir.

    grip aşısı vurulmayı 6 sene önce bıraktım. ama bu ataklar devam ediyor. ilk seferlerinde yılda 1 kez olurken, geçen sene 2 ayda bir olmaya başladım. bu sene içinde 3-4 kez oldum. hatta 2 ay önce gene şişmişti ve şuan şişmek üzere olduğunu hissediyorum.

    ilk etaplarda bağışıklık sistemim çalışmadığından antibiyotiklere bile cevap vermiyordu vücudum. direk 1200 lük penisilin vuruluyodum. tabi ilk doz 3000 lik.

    son zamanlarda antibiyotikler iyileştiriyo ama genede tekrarlaması sıkıntı. öyle zaman oluyoki, inan gece 42 derece ateşle kalkıp duğun altına soğuk suya girdiğimi bilirim. ki 33 yaşındaki adama bu ateş öldürücü bile olabilir.

    en son uzman bi kbb hastahanesine gittim. dediğini aynen aktarıyorum.

    bademcikleri alıcaz bu birinci operasyon.

    ikincisi, uykumda burnumdan değil ağzımdan nefes alıyormuşum. faranjit ve bu bademcik ataklarımın sebebini buna bağladı. burun kemiği eğri olduğundan, burundan yeterli nefes alınamıyor ve ağızdan alınan nefes ilede mikroplar bademcikte tutuluyor.

    2 ameliyat gözüm korktu daha olmadım açıkçası.

    en iyisini gene doktor bilir ama benim yaptığım, sana tavsiyelerim:

    çay çorba yerine, hasta değilken bile adaçayı kullan. (/kendim çok kullanıyom sankide :D )

    bademciklerin şiştiğinde, yapabiiyorsan, parmağını tuza batır ve o tuzla bademciklerine basınç yap ( yerse. ben yapıyorum. ama parmağı çektikten sonra felaket bir öğürme oluyor ayrıca bademcikler çizildiğinden ertesi güne kadar biraz acı olabiliyor.)

    yarım fincan ılık limon suyuna bir aspirini at. iyice erit ve gargara yap.

    Arkadaşında dediği gibi, spor etkiliyo. doktor banada spor yap dedi ama zamansızlıktan yapamıyorum.

     

    NOT sirke işini bende ilk duydum. denicem bakalım.

     


    ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2008
    Erkek

    @karabudun ve @crimeangel tavsiyelerinize teşekkür ederim.ben 2 yıl önce çok kötü olmuştum 20 iğneyle zor düzelmişti konuşamıyordum bile.şimdi olanlar ağır değil bu kadar ama sık olmaya başladı ateş 38.5 falan oluyor belki çok yüksek değil ama rahatsız ediyor yataktan çıkamıyorum zaten.spor yapıyordum bi kaç ay öncesine kadar o zaman boğazla ilgili hiç sorunum olmadı belkide dediğiniz gibi spor rahatlatabilir.tavsiyelerinize uyacagım tabi uyanlara :) teşekkürler tekrar

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Hocam benimde bademciklerim hasta olmadığım zamanlarda bile normal bir insanınkinden daha iri, bademcikler iltahaplandığında öyle çok acı ve ağrı yapıyor ki bırak su, çorba falan gibi sıvı şeyler tüketmeyi ağzımı açıp 2 çift kelime söylemek bile ızdırap derecesinde acı veriyor.

    Genelde bu durum senede 1 kere başıma geliyordu, özellikle burnum tıkandığında ağızdan nefes alarak uyumamla birlikte sabah kalktığımda ilk gün hafif gıcık şeklince acı ertesi gün ise şiddetl boğaz ağrısı oluyordu.

    2 senedir ise çok şükür bademcikler tam kapasiteye ulaşmadan bertaraf etmenin yolunu buldum. Daha doğrusu anneme çapa tıpta kardeşimi götürdüğü bir profesör söylemiş:

    Şimdi hocam bademcikler şiştiğinde sıcak şeyler iç olayı yalan, hatta direkt ters etki. Bademciklerde hafif ağrı olduğunda dondurma falan ye direkt.Çünkü sıcak şeyler içerek bademciklerdeki patojenlerin çoğalması için utgun sıcaklığı oluşturuyorsun.

    Sonra asıl vurucu etki olarak 1 bardak ılık suya çözebildiği kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karbonat atıyorsun, sonra bunu gargara şeklinde bademciklere sıvıyorsun.Bunu 2 gün sabah akşam yap en taşaklı patojen bile tutunamıyor bademcikte :D

    Burnun tıkalıysa bu dediğim karışımı burnuna çekip sümkürerek burnunu açabilirsin ama tuzu az koy yoksa sinüs yolların ufak çaplı kavrulma yaşayabilir :)

     

     


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2008
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

    Hocam benimde bademciklerim hasta olmadığım zamanlarda bile normal bir insanınkinden daha iri, bademcikler iltahaplandığında öyle çok acı ve ağrı yapıyor ki bırak su, çorba falan gibi sıvı şeyler tüketmeyi ağzımı açıp 2 çift kelime söylemek bile ızdırap derecesinde acı veriyor.

    Genelde bu durum senede 1 kere başıma geliyordu, özellikle burnum tıkandığında ağızdan nefes alarak uyumamla birlikte sabah kalktığımda ilk gün hafif gıcık şeklince acı ertesi gün ise şiddetl boğaz ağrısı oluyordu.

    2 senedir ise çok şükür bademcikler tam kapasiteye ulaşmadan bertaraf etmenin yolunu buldum. Daha doğrusu anneme çapa tıpta kardeşimi götürdüğü bir profesör söylemiş:

    Şimdi hocam bademcikler şiştiğinde sıcak şeyler iç olayı yalan, hatta direkt ters etki. Bademciklerde hafif ağrı olduğunda dondurma falan ye direkt.Çünkü sıcak şeyler içerek bademciklerdeki patojenlerin çoğalması için utgun sıcaklığı oluşturuyorsun.

    Sonra asıl vurucu etki olarak 1 bardak ılık suya çözebildiği kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karbonat atıyorsun, sonra bunu gargara şeklinde bademciklere sıvıyorsun.Bunu 2 gün sabah akşam yap en taşaklı patojen bile tutunamıyor bademcikte :D

    Burnun tıkalıysa bu dediğim karışımı burnuna çekip sümkürerek burnunu açabilirsin ama tuzu az koy yoksa sinüs yolların ufak çaplı kavrulma yaşayabilir :)

     

     

    sağol hocam şu tuz olayını her yerde gördüm brda tavsiye edenlerde oldu bi deneyeyim bakalım ne olcak.peki hocam sen ağrı hissettiğinde böyle mi yapıyorsun yoksa bünyeyi kuvvetlendirdiğin için falan daha olmuyor mu?

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2004
    Erkek
    kajmerpac bunu yazdı

    @karabudun ve @crimeangel tavsiyelerinize teşekkür ederim.ben 2 yıl önce çok kötü olmuştum 20 iğneyle zor düzelmişti konuşamıyordum bile.şimdi olanlar ağır değil bu kadar ama sık olmaya başladı ateş 38.5 falan oluyor belki çok yüksek değil ama rahatsız ediyor yataktan çıkamıyorum zaten.spor yapıyordum bi kaç ay öncesine kadar o zaman boğazla ilgili hiç sorunum olmadı belkide dediğiniz gibi spor rahatlatabilir.tavsiyelerinize uyacagım tabi uyanlara :) teşekkürler tekrar

    38.5 derece hiçbişey hacı.  benim gibi olmada :) ben artık ateşe okadar alıştım ki, 38.5 derece ateşle normal işime dahi devam edebiliyorum. 39dan sonrası sarsmaya başlıyo. 40 yatırıyo.

    doktorumun bana söylediği : "evrim geçirdin olm sen. bu ateşe normalde kimse dayanmaz. senin vücut yüksek hararette çalışıyo artık"

    hakketende öyle. normal vücut ısım bile 37.2 civarında çıkıyo hasta değilken bile.


    ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2008
    Erkek
    crimeangel bunu yazdı
    kajmerpac bunu yazdı

    @karabudun ve @crimeangel tavsiyelerinize teşekkür ederim.ben 2 yıl önce çok kötü olmuştum 20 iğneyle zor düzelmişti konuşamıyordum bile.şimdi olanlar ağır değil bu kadar ama sık olmaya başladı ateş 38.5 falan oluyor belki çok yüksek değil ama rahatsız ediyor yataktan çıkamıyorum zaten.spor yapıyordum bi kaç ay öncesine kadar o zaman boğazla ilgili hiç sorunum olmadı belkide dediğiniz gibi spor rahatlatabilir.tavsiyelerinize uyacagım tabi uyanlara :) teşekkürler tekrar

    38.5 derece hiçbişey hacı.  benim gibi olmada :) ben artık ateşe okadar alıştım ki, 38.5 derece ateşle normal işime dahi devam edebiliyorum. 39dan sonrası sarsmaya başlıyo. 40 yatırıyo.

    doktorumun bana söylediği : "evrim geçirdin olm sen. bu ateşe normalde kimse dayanmaz. senin vücut yüksek hararette çalışıyo artık"

    hakketende öyle. normal vücut ısım bile 37.2 civarında çıkıyo hasta değilken bile.

    senin bünye iyiymiş hakkaten ya ama yinede dikkat et bence:)

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek
    kajmerpac bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

    Hocam benimde bademciklerim hasta olmadığım zamanlarda bile normal bir insanınkinden daha iri, bademcikler iltahaplandığında öyle çok acı ve ağrı yapıyor ki bırak su, çorba falan gibi sıvı şeyler tüketmeyi ağzımı açıp 2 çift kelime söylemek bile ızdırap derecesinde acı veriyor.

    Genelde bu durum senede 1 kere başıma geliyordu, özellikle burnum tıkandığında ağızdan nefes alarak uyumamla birlikte sabah kalktığımda ilk gün hafif gıcık şeklince acı ertesi gün ise şiddetl boğaz ağrısı oluyordu.

    2 senedir ise çok şükür bademcikler tam kapasiteye ulaşmadan bertaraf etmenin yolunu buldum. Daha doğrusu anneme çapa tıpta kardeşimi götürdüğü bir profesör söylemiş:

    Şimdi hocam bademcikler şiştiğinde sıcak şeyler iç olayı yalan, hatta direkt ters etki. Bademciklerde hafif ağrı olduğunda dondurma falan ye direkt.Çünkü sıcak şeyler içerek bademciklerdeki patojenlerin çoğalması için utgun sıcaklığı oluşturuyorsun.

    Sonra asıl vurucu etki olarak 1 bardak ılık suya çözebildiği kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karbonat atıyorsun, sonra bunu gargara şeklinde bademciklere sıvıyorsun.Bunu 2 gün sabah akşam yap en taşaklı patojen bile tutunamıyor bademcikte :D

    Burnun tıkalıysa bu dediğim karışımı burnuna çekip sümkürerek burnunu açabilirsin ama tuzu az koy yoksa sinüs yolların ufak çaplı kavrulma yaşayabilir :)

     

     

    sağol hocam şu tuz olayını her yerde gördüm brda tavsiye edenlerde oldu bi deneyeyim bakalım ne olcak.peki hocam sen ağrı hissettiğinde böyle mi yapıyorsun yoksa bünyeyi kuvvetlendirdiğin için falan daha olmuyor mu?

    Hocam benim bünye kuvvetlidir zaten. Benden başkası böyle bademcik iltihabı geçirse zatürre olur heralde. Öğrenci evinde ben iyileşiyorum evde benden bulaşanlar 1 ay yatak döşek yatıyor :D

    Ben sabah ağrıyı hissedeyim kahvaltıdan sonra hemen tuzlu su olayını uyguluyorum bide yatmadan önce.


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2008
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    kajmerpac bunu yazdı
    torpedo_XL bunu yazdı

    Hocam benimde bademciklerim hasta olmadığım zamanlarda bile normal bir insanınkinden daha iri, bademcikler iltahaplandığında öyle çok acı ve ağrı yapıyor ki bırak su, çorba falan gibi sıvı şeyler tüketmeyi ağzımı açıp 2 çift kelime söylemek bile ızdırap derecesinde acı veriyor.

    Genelde bu durum senede 1 kere başıma geliyordu, özellikle burnum tıkandığında ağızdan nefes alarak uyumamla birlikte sabah kalktığımda ilk gün hafif gıcık şeklince acı ertesi gün ise şiddetl boğaz ağrısı oluyordu.

    2 senedir ise çok şükür bademcikler tam kapasiteye ulaşmadan bertaraf etmenin yolunu buldum. Daha doğrusu anneme çapa tıpta kardeşimi götürdüğü bir profesör söylemiş:

    Şimdi hocam bademcikler şiştiğinde sıcak şeyler iç olayı yalan, hatta direkt ters etki. Bademciklerde hafif ağrı olduğunda dondurma falan ye direkt.Çünkü sıcak şeyler içerek bademciklerdeki patojenlerin çoğalması için utgun sıcaklığı oluşturuyorsun.

    Sonra asıl vurucu etki olarak 1 bardak ılık suya çözebildiği kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karbonat atıyorsun, sonra bunu gargara şeklinde bademciklere sıvıyorsun.Bunu 2 gün sabah akşam yap en taşaklı patojen bile tutunamıyor bademcikte :D

    Burnun tıkalıysa bu dediğim karışımı burnuna çekip sümkürerek burnunu açabilirsin ama tuzu az koy yoksa sinüs yolların ufak çaplı kavrulma yaşayabilir :)

     

     

    sağol hocam şu tuz olayını her yerde gördüm brda tavsiye edenlerde oldu bi deneyeyim bakalım ne olcak.peki hocam sen ağrı hissettiğinde böyle mi yapıyorsun yoksa bünyeyi kuvvetlendirdiğin için falan daha olmuyor mu?

    Hocam benim bünye kuvvetlidir zaten. Benden başkası böyle bademcik iltihabı geçirse zatürre olur heralde. Öğrenci evinde ben iyileşiyorum evde benden bulaşanlar 1 ay yatak döşek yatıyor :D

    Ben sabah ağrıyı hissedeyim kahvaltıdan sonra hemen tuzlu su olayını uyguluyorum bide yatmadan önce.

    bide ben deneyeyim bakalım sonuç ne olcak :)

Toplam Hit: 2881 Toplam Mesaj: 23