Bağımsız Devletler
-
washington londra tel aviv
amerikadaki silah ve uyuşturucu cartelleri
rothschilds rockefellers
dünyayı kimin yönettiğini tahmin etmek çok mu zor -
EcHoLL bunu yazdı
Dünyada bütün devletler global olarak bir birine bağlı neyin bağımsızlıgından bahsediyoruz.
evet ama kimin sözü geçiyor en çok ona bakmak lazım.bence en çok abd.
çin desen abd nin fabrikaları ile gelişen bi yer.(genelleme yapıyorum bu demek değil ki abd den başka hicbir fabrika yok)
şimdi çin gelişiyor fln hatta çin abd ye borç veriyor.sıkıysa vermesin.abd fabrikaları bir çekerse ordan çinin vay haline.tamam birbirine bağlı ama üstün taraf abd.
avrupa birliğine gelince almanya ingiltere.fransa fln bitik.son yıllarda ab gerçekten düşüşte.almanyanın bir gücü var ama abd kadar çok değil.
ingilterenin teknolojik bir gücü var.benim görüşüm çok ayrı düşmedikleri sürece ingiltere abd beraber yürür.
rusyaya gelince bağımsız büyük bir güç olarak ilerliyorlar.fakat rusya abd kadar gelişmiş bir ülke toplumu değil.baya gelişmişler ama bi nebze olsa gerideler.
iran gelişmiş gibi gözüken ancak çok bişiyi olmayan bi yer.ambargo kalktı bundan sonra izleyecez artık.bence sivrisinkete küçüktür ama miğde bulandırır hesabı bi ülke.
bunların arkasında birde hindistan var.teknolojide gerçekten gelişiyorlar.internet vs derken adamlar aldı başını gidiolar.görünürde fakir gibiler çünkü nüfus çok fazla.
türkiyeye gelince.bi sktrn gidin diyorum.parazit devlet.görüntü devleti.kukla devlet.küçük amerika.
-
u235 bunu yazdıMbK bunu yazdı
En bağımsız ülke olarak Ekvador diyebilirim. Bir nebze de Beyaz Rusya.
nie beyaz rusya ve ekvador hacı?
çünkü dünyadaki bütün sığınma talepleri ve kaçışlar bu ülkelere yapılır.
siz hiç türkiyeye sığınma talebinde bulunan rus veya amerikan ajanı gördünüz mü :-)
-
Tüm kayış 1. dünta savaşında koptu.
Herşey enerji =güç ve para
-
MbK bunu yazdıu235 bunu yazdıMbK bunu yazdı
siz hiç türkiyeye sığınma talebinde bulunan rus veya amerikan ajanı gördünüz mü :-)
bunun sebebi ülkeler arasındaki anlaşmadır hocam. mesela bir suçlu amerikaya kaçarsa, türkiye iadesini isteyebilir anlaşmalar gereği. bu sebepledir ki fetullah gülen i isteyecekler amerikadan..o yüzden ya o adam geri alınacak ya da suçlu iadesi anlaşması olmayan bir ülkeye verilecek. bunun bağımsızlıkla alakası yok anlaşmayla ilgisi var..
ayrıca davereed e katılıyorum :)
-
unbalanced bunu yazdıMbK bunu yazdıu235 bunu yazdıMbK bunu yazdı
bunun sebebi ülkeler arasındaki anlaşmadır hocam. mesela bir suçlu amerikaya kaçarsa, türkiye iadesini isteyebilir anlaşmalar gereği. bu sebepledir ki fetullah gülen i isteyecekler amerikadan..o yüzden ya o adam geri alınacak ya da suçlu iadesi anlaşması olmayan bir ülkeye verilecek. bunun bağımsızlıkla alakası yok anlaşmayla ilgisi var..
yurdum insanına zaten adını anlaşma diye yuttururlar :-) niye her ülkeyle anlaşma yapamıyor abd ve rusya :-)
soruyorum işte sana türkiyeye sözde kürt liderleri haricinde sığınma talep eden bi insan evladı var mı :-)
-
resmiyette herkes bağımsızdır ama arka planda hiçkimse
-
unbalanced bunu yazdıMbK bunu yazdıu235 bunu yazdıMbK bunu yazdı
Fethullah Gülen'in suçunu kanıtlayamazlar, kanıtlasalar bile siyasi sığınmacı olarak vermezler hadi hepsini hallettin diyelim, hem Gülen'i CİA ajanı diye suçlayacaksın hem de Amerika'dan isteyeceksin :)
-
@Kardelen
ABD zaten balistik füzeler, uzun menzilli savaş uçakları, denizaltı, kruvazör, uçak gemisi vs. derken kendi bombasını istediği yerde depolayıp, patlatabilecek durumda.
Türkiye'de bulunanlar açıklandığı kadarıyla soğuk savaş sırasında göte gelmemiz durumunda(örneğin Sovyet işgali) kendi malımızmış gibi kullanabilmemiz için konuşlanmış.
ABD bu sayede
1-Ağır tehdit altındaki müttefik devletleri mantar bulutunun caydırıcılığına kavuşturmuş,
2-Verdiği hizmet sayesinde kendine bağımlı hale getirmiş,
3-Barış durumunda ilgili silahların kontrolü kendilerinde olduğundan sonradan mardinli serseriye dönüşebilecek bir nükleer güç oluşturmamış oluyor.
(Ör. Türkiye için düşünürsek; Zaten elimizin altında Rus işgali gibi bir durumda kullabileceğimiz nükleer bombalar olduğundan para/zaman harcayıp kendi bombamızı geliştirmeyiz)
Balyoz99 tarafından 02/Mar/14 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Abi bu eskiden beri var.Atatürk zamanındada 1.dünya savaşından sonra böyle antlaşmalar yapılıyor.Dünyada bütün ülkeler bir şekilde birbirine bağlı ve söz sahibiler.Sen ülke olarak gelişcen biraz daha söz sahibi olacan.Tabi şu an için amerika.Niye para var borç bile veriyorlar birçok ülkeye kaldıki eskidende böyleydi.He eskiden bi sovyet vardı sonra onlar uf oldu.Amerika kaldı.Çinde iyi pazarı var.Öyle yani.Şimdi abd ile arada anlaşmalar var sen niye buraya koyuyon demicen sende gitcen onun devletinde üsler kuracan.Zaten niye yapıyon dedimi güçsüzsündür demektir.Karşı atak yapcan.