Ban Olayı
-
Evet.Bilen biri şuraya ban olayını güzelce bir açarsa çok iyi olacak.
Mesela ban çeşitleri ,ban kaldırma,pc de ban ın atıldığı yer girdiğimiz bir site bizim pc nin windows'una şifreli dosya atıp banı burdan yönetebilir mi ya da sistem dosyalarına ban la ilgili bilgi ekleyip silinmeyen klasöre erişimimizi kısıtlayabilir mi?
Ne bilim işte v.s v.s...
Aslında bu konu da kendine güvenen biri güzel bir döküman yazarsa çok güzel olur...
ve bu konun irdelenip bir sonuç elde edilmesi için çok ısrar ediyorum...gerçi adminler siz nicke ban atıyorsunuz.o yüzden rahatça konuyu açabilirsiniz...
-
aslan sanırım sen bi yerden ban yemişsin :) neyse asıl konuya dönelim şimdi ban çeşitleri demişsin... evet banlamanın bir kaç çeşidi var bunlardan en yaygını ip ban ve id bandır ip ban adı ustunde senin ip ni banlıyoo yani bunu geçmenin yolu eğer statik ip kullanmıyorsan bağlantını kesip tekrar bağlanmaktır (modeme reset atsan yeter :) ) id ban ise senin o sitede kullanmış olduğun kullanıcı adına veya id ne atılmış bir bandır yani (diyelim adminlerden nickyok bana tav oldu ve benim kullanıcı adımı banladı barettamazz kullanıcı adıyla birdaha hayatta giremem buraya.. taki banı açana kadar ;) ) bundan kurtulma şansın ise yeni bir kullanıcı adı almak olacaktır... bu iki banlama olayını bir arada kullanan sitelerde var... kısaca ban olayı dosya falan ile yapılmıyoo zaten sen izin vermedikçe adam senin makinana dosya falanda gonderemez ;) dosya dediğin cookie olabilir ama bu olayda piyasada pek yok yani cookie ile banlayan nadirdir çözüm modeme reset atıp farklı bir id ile giriş yapmak diyebiliriz kısaca :D
-
(Fazla mı acemice yazdım ney..)
Bu dediklerinin dışında hala banlıysam...
prefecht klasoru
prog files/univoice
temporay int. files
downloading prog. files
yukardakilerin içini boşaltıyorum
modem reset kod komut isteminden ip değişikliğini kontrol ediyorum
farklı nickle dalıyorum
BAN!!!
-
kardeşim hangi site bu ban yediğin cok merak ettim şimdi bende girip ana avrat sovcem benide banlasınlar :)
-
www........com/seslichat....
-
pm at ;)
-
gerçekten çok ilginç bende sadec ıp we kullanıcı adını banladıklarını biliyordum demek başka banda war peki bunun nasıl aşılacagını bilen babayigit warmı :) pek ban yemem ama yersek lazım olur biri açıklık getirirmi bu hadiseye :)
-
mac ban olması sakın yediğin ban hani şu mac adresini banlama hadisesi?
-
değil ya ip ban işte :)
-
bende duymustum..seslide ban olayini.. ve windows a dosya gibi birsey yollandigini.. ilginc..format at kardes..duzelir ozaman )))
Benim merak ettigim.. seslichat lere saldiri filan yapilabiliyor mu.. irc ye yapiliyordu flood saldirisi filan.. bu sitelerle ilgili pek dokuman bulamadim malesef..
-
uye ve ya uyelıksız user gırıslerınden mdb nın anasını avradını sıkebılırsn ama saglam sıtelerle ugrasma derım ben asp de sıktım bıraktım...